![]() |
HP jest ok o ile nie bedziesz go nosil. Mam Compaqa i czuc ze obudowa troche malo sztywna a zawiasy czasem piszcza. Mialem w rekach klika Asusow i wypadaja pod tym wzgledem duzo lepiej.
Asus bardzo dobrze wypada w rankingach nieawaryjnosci. |
|
Jako notebook bardziej stacjonarny to i Acer sie nadaje. Zrobili duze postepy w kwestii jakosci.
Jezeli mierzysz w HP to zobacz co proponuje http://gvcnet.pl Ja tam kupowalem. |
Co do della to bratu po 1,5-2 latach padla bateria. Lapek uzywany raczej jako stacjonarny - porazka:)
|
Zrobię mały off topic.
Zużyła mi się bateria w laptopie, ale tak, że starcza na pięć minut (jeśłi..). Przeczytałem dzisiaj na internecie zdanie, że jeśli używa się notebooka cały czas na kablu, to po roku starcza na pięć minut. Dokładnie to, co mam (i robiłem). Mam możliwość oddania do regeneracji, koszt około 150 zł, ale zastanawiam się, czy można spróbować coś zrobić we własnym zakresie. Kiedyś czytałem o jakiś domowych sposobach na odnowienie baterii, ale nie wiem, czy to tylko wymysły, czy rzeczywiście coś można w ten sposób osiągnąć. Bo trochę też dziwne, żeby bateria mogła się w ten sposób zużyć.. (i w takim stopniu - wcześniej starczała na około 4 godziny). |
Cytat:
Najlepiej starać doładowywać akumulator gdy osiągnie ok 5 -10% swojej pojemności. |
Cytat:
Mój laptop od ponad 2 lat praktycznie non-stop na kablu, a bateria (sprawdzałem niedawno z ciekawości) wciąż wystarcza na ~2 godziny. |
jak wyzej
tez mam Della :D mam tez 2 tosie - w obu baterie starczaja po paru latach na jakies... 5 minut HP przerabialem sluzbowe (podobnie jak Siemensy) - dziekuje, nigdy wiecej |
Coś dla tych, co zastanawiają się jakiego laptopa wybrać >>KLIK<<
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 53582 Załącznik 53583 |
Cena niezla i 17":)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie bylo W7 w komplecie ani innej visty?Czy byla Vista i zmieniles na W7?
|
Linux only był i działał...przez chwilę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25. |