![]() |
witam,
panowie noszę się z zamiarem kupna laptopa, cena ~3000 pln chcę go kupić głównie dla wygody (leżeć w wyrku i się bawić). wiem, że do przeglądania internetu wystarczy sprzęt za 500 pln ale na pewno będę też bawił się obróbką zdjęć, oglądanie jakiś filmów i w niedalekiej przyszłości planuję zakup plazmy wtedy chiałbym też podłączyć lapka do telewizora i może nawet w coś pograć...?! i teraz 3 pytania: 1 - czy możecie mi coś zaproponować (kompletnie się na tym nie znam)? 2 - czy Waszym zdaniem laptop + telewizor może być wykorzystany jako konsola do gier (w takiej cenie)? 3 - jakie gadżety są potrzebne, żeby z neostrady (zwykły modem na kablu) przesłać sygnał do laptopa (bezprzewodowo)? pozdrawiam! :) |
1. - nic nie zaproponuję
2. - jako konsola to musisz wydac na lapka z minimum 5k zł 3. - wywalasz modem, kupujesz router WiFi z ADSL-em (pentagram, tp-link, jakiś linksys) - tam konfigurujesz WAN, później LAN i dostęp po WiFi. Na konic sie łączysz bezprzewodowo |
Mlody zonkis i juz do wyrka laptopa chce brac:sciana:
A nie wowilismy:D |
Cytat:
|
Zaden komputer konsoli nie zastapi ;-)...
|
Cytat:
|
Do wyrka to w sexshopach są zabawki...
Tańsze. Laptok to ZŁO. |
Odpowiedz to pewnie dostanie po nowym roku :D
|
Jak zabawkę do łóżka, to najlepiej lustro na sufit :idea:
|
Cytat:
w sytuacjach "oczywistych" nawet telefon trzymam daleko od wyrka :fiu: Cytat:
Cytat:
|
Młody żonkiś chce się z laptopem na strychu chować, coby na forum czasem wpaść, bo po częstotliwości odwiedzin, to widać, że wpadł po uszy. Jarson, patrz! :P
|
Ale ja nie mam strychu :'(
|
Ale masz ganek!
|
Garnek? W garnku się nie zmieszczę...
|
ja z kolei cały czas na strychu siedzę.
wracając do tematu: odpuśćmy sobie granie na lapku - skupmy się na najbardziej wydajnym (graficznie - obróbka zdjęć, filmy itp.) sprzęcie za 3000. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49. |