![]() |
Właśnie na swoim skończyłem instalację windowsa 7 home premium i szczerze jestem zaskoczony, mimo że ma 1gb ramu i procek 1,6 chodzi naprawdę przyzwoicie!
Póki co ściągają się aktualizacje itd ale szybko się uruchamia i normalnie idzie pracować :) Jeżeli prawdą jest to, że dłużej trzyma bateria na tym systemie to w ogóle będę zadowolony :) |
wlasnie na ten model tez sie czaje
tu masz test i dosc dluga opinie http://reviews.cnet.com/laptops/asus...-33911686.html |
Ja mam w domu ten model http://www.komputronik.pl/index.php/...indows_XP.html
Jest bardzo fajnie wykonany i solidnie, ma aluminiowa obudowę. Sprzedawany jest z Win Xp, ponoć na na Win 7 trzyma dłużej bateria, gdzieś czytałem... ale mi te 4 godziny wystarczają. Do przeglądania internetu, czy oglądania seriali ( na vlc playerze nie przycinają, a na mediaplayer classic czasem tną...) jest naprawdę super :) Ja jestem bardzo zadowolony :) |
http://nowe.euro.com.pl/laptopy-i-ne...s-czarny.bhtml
ktoś może ma, używał ?? bo chcę coś małego z dobrą baterią kupić i ten netbook miał całkiem niezłą recenzję na "notebookcheck" P.S. nie będzie on słuzyl do grania, oglądanie filmów w HD, zadania jego będa aplikacje biurowe, net trochę pisania ... |
tak to starszy laptop mojej drugiej połówki.
system też trzeba tam postawić w sumie, ale myślałem, że to coś nagle bo niedawno miał wymienianą płytę główną. |
Cytat:
obstawiam, że masz "ikspeka" :taktak: |
problem z laptopem Siemens
Witam!
Co może być przyczyną tego, że laptop po chwili od uruchomienia restartuje się... i tak w kółko? |
To wszystko z tymi bateriami w laptopach to mity raczej są. Bateria jest do używania a nie chuchania i dmuchania na nią a jak padnie to kupuje się oryginał lub zamiennik lub samemu wymienia ogniwa w niej i zeruje elektronikę jeśli jest potrzeba.
J/w piszą podtrzymanie a ładowanie to 2 różne sprawy. Wypadałoby użyć baterię raz na tydzień chociaż aby ogniwa długo w dobrej kondycji były. Niektóre modele laptopów mają funkcję samo rozładowania (discharge) wtedy w ogóle można o niej zapomnieć. |
Nie ma potrzeby, aby wyciągać baterię podczas gdy laptop jest podłączony pod zasilacz. Takie zabieg nie przedłużą życia akumulatorowi. Może kiedyś, w "starych" laptopach, to coś dawało, teraz układ elektroniczny wbudowany w akumulator "pilnuje" odpowiednich parametrów.
Groźniejsze dla baterii jest całkowite rozładowanie, które prowadzi do obniżenia sprawności akumulatora. |
spowoduje
po wielu latach jak lapka juz pewnie pajaki tylko jako podpore sieci uzywac beda nie wiem, jak w acerach, ale ja osobiscie nie mam zamiaru bawic sie w takie zabawy - Dell trzyma swietnie co jakis czas tylko z premedytacja oprozniam mu baterie ;) tak dla podtrzymania parametrow w Toskach tak samo traktowanych baterie byly do d. ale to nie od traktowania - po prostu Toska uzywa bardzo kiepskich baterii w porownaniu do innych firm znajomi mieli Tosie i wlasnie wyjmowali baterie do pracy na zasilaczu nie pomagalo - bateria i tak starczala na 20 min :hahaha: podsumowujac - teroetycznie takim zachowaniem wydluzysz czas zycia baterii w praktyce, jak masz kiepska, to nic jej nie pomoze, jak masz dobra, to nie tak latwo ja zabic, czyli mozesz sprawe olac ;) |
Ale takie ładowanie podtrzymujące, nie spowoduje uszkodzenia baterii !!
|
Cytat:
|
Witajcie. Czy to prawda, że podczas pracy lapka na zasilaczu powinno wyjąć się z niego baterię?
Czy to kolejna legenda? Ktoś mi opowiadał o szkodliwym "przeładowaniu" baterii znacznie skracającym jej żywot. Mnie się natomiast wydaje, że od tego są układy odcinające ładowanie pełnej baterii. (Tak na zdrowy chłopski elektroniczny rozum :)) |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast przy tych 9-10 calowych również podstawową różnicą jest wielkość ekranu i to właśnie stanowi dla mnie największy problem. Cenowo niewiele są tańsze (jeśli w ogóle), a przez mały ekran bardzo ograniczona jest ich funkcjonalność. W ogóle mam wrażenie, że powstały one jedynie po to, żeby porównywalne notebooki mogły być wyraźnie droższe (bo na dobrą sprawę nic tego nie uzasadnia), co jednocześnie pozwoli wywindować cenę samych netbooków. A jeśli chodzi o smartfony to dla mnie to już w ogóle jest paranoja. Nie jeśli chodzi o samo urządzenie, bo tak jak napisałem wyżej - jeśli ktoś musi mieć stały dostęp do poczty czy internetu to jest to niezłe rozwiązania - ale właśnie ze względu na cenę. Podniecanie się, że to telefonu można zmieścić funkcjonalność komputera. Fajnie, tyle tylko, że taki telefon kosztuje tyle co komputer, albo i więcej. Trochę to wszystko jest dla mnie pomieszane.. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:12. |