![]() |
Niektorym starczy wlasnie taki netbook - zwlaszcza tym co nie graja i nie maja super wymagan:)
|
Ci co zrezygnowali ze stacjonarki zakupili laptopa nie netbook'a
Nie mylcie netbooka z laptopem, laptop z powodzeniem zastąpi stacjonarkę, ale netbook już nie ... Netbook raczej nadaje się do internetu, ew. worda w porywach, jakiś program do faktur, w desperacji do obejrzenia filmu avi A nie komputer który to ma stać się głównym, i ma zastąpić stacjonarkę, laptopa ... |
jak ktos szuka malego kompa z czytnikiem CD - sa takie (tylko tak ze 2x drozsze - co nie znaczy kosmicznie drogie - bez problemu w okolicy 3k kupic mozna pelnoprawny notebook z napedem, szybkim procem i nawet nie najgorsza grafa a z ekranem 12-13" i nawet poprawcuje te kilka godzin na baterii)
jak ktos szuka netbooka - to ma o polowe taniej, ale wolniej i bez cd i wtedy trzeba miec na uwadze, ze drugi komp moze byc czasem potrzebny wystarczy wiedziec, czego sie chce |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dzięki za wiadomości :)
widzę, że opcje są-istnieją :) Wracając co do Asusa Eee PC 1201N czytałem ostatnio małe "review" i zmartwiła mnie mała wydajność procesora. http://www.mobimaniak.pl/17308/asus-...t-mobimaniaka/ Chciałbym pokusić się na tym netbooku na "prosty" montaż video w programie Sony Vegas, który w zupełności odpowiada wymaganiom sprzętowym tego Netbooka. Procek jest ważną częścią, a tu takie wieści. hmmm |
Nawet jesli to Win 7, to w wypadku netbookow bez partycji recovery pozostaje kwestia braku napedu, na ktorym mozna owego pena przygotowac...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
2. Nie musisz mieć specjalnej wersji na pena, wystarczy ci normalna płytka instalacyjna, i odpowiednie narzędzie ściągnięte ze strony Microsoftu (pen nie może mieć mniej niż 4 GB) 3. Pozostaje kwestia legalności, bo cdkey do Windows 7 naklejony na obudowę notebooka nie będzie działać z normalną instalką, więc ratuje cie tylko albo kupno Windows 7, lub jakiś program MSDAA Windows dostarczony z Asusem posiada masę śmieci :taktak: które można owszem odinstalować, jednak dopiero po przywróceniu systemu, no i jesteśmy skazani albo na 1 partycje, albo na dwie w proporcji 50/50 |
Ja w Windzie mam plyte Recovery z niepisanym "Radz sobie sam!". Kolega w Samsungu ma partycje Recovery. Nie wiem jak to robi ASUS...
|
ale chyba najpierw muszę mieć tę wersję specjalnie na pena?
Z tym netbookiem dostarczany jest legalny win 7 32 bit. |
W przypadku Linux'a lub Windows 7 możesz zainstalować z pendrive
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08. |