![]() |
No i niesamowite, mam akcept od żony! :szczerb:
Mój IBM T42 powoli dogorywa. Już trzeci raz reanimowałem wentylator. Cały moduł chłodzenia to 1/2 wartości tego laptopa, więc chyba zostaje uzbieranie na nowy sprzęt. |
Jestem po rozmowie z konsultantem i zastanawiam się nad rozszerzeniem gwarancji NBD:
Cytat:
Czy opłaca się za 330zł rozszerzyć gwarancję NBD do 3 lat? |
Powiedziałbym, że zdecydowanie tak :)
Nie tak dawno była promocja za podobne rozszerzenie ok. 700 i ona (i w sumie słusznie) była uważana za bardzo atrakcyjną. Normalnie jest to wydatek około 1000 zł, a choć nie życzę, to jednak może się to bardzo przydać :) (i nie wiem, czy miałeś do czynienia już z serwisem DELL'a przy tej gwarancji, ale to faktycznie działa jak w opisie - jak zgłosiłem usterkę, następnego dnia był u mnie konsultant, coś tam porobił, potem za dwa dni przyjechał z płytą główną i na miejscu wymienił.. Zdecydowanie w przypadku DELL'a lepiej mieć naprawę w domu niż wysyłać (są różne opinie na temat serwisu)). |
Cytat:
Cytat:
|
Dzis na szkoleniu coach puszczal demo z MB Air... Coraz bardziej chce go miec i utwierdzam sie ze ten zakup warty bedzie kazdej wydanej zlotowki :-)! Ultracienki, elegancki i prosty w transporcie jak najzwyklejsza aktowka... To laptop DLA MNIE idealny!
|
Maxiu, a po cholerę Ci laptop skoro masz iPada? Powiem Ci, że bym raczej nie kupował komputera przenośnego mając już urządzenie mobilne i to bardzo dobre.
Sam mam małego netbooka Asuska i jak jadę na jakieś szkolenie, to biorę go ze sobą. Mały, lekki, do prezentacji idealny. Citrix śmiga jak ta lala. Jeszcze sobie spróbuję zainstalować Lotus Travellera i żyć nie umierać. |
A co stoi na przeszkodzie bym mial oba? ;-]
|
A kupuj sobie co chcesz... :)
Ja nie mam nic przeciwko, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciw. |
Cytat:
No, załóżmy że 330 zł to już warto dać za 3 lata... |
No ja za to dodatkowo nie płaciłem. Ale gdybym od początku powiedział, że to kwestia płyty to miałby ją ze sobą. Przyszedł w innym celu i po wymianie innego podzespołu, kiedy to nie pomogło, stwierdził, że w takim razie wymieni jeszcze płytę (ale musiał już ją zamówić). Zresztą to i tak nie było potrzebne.. (o czym wiedziałem, ale z innych względów chciałem, żeby to zrobił).
W każdym razie na tego typu gwarancję zdecydowanie trudno narzekać i 300 zł za dodatkowe dwa lata to praktycznie za darmo. Ja się normalnie zadzwoni do DELL'a, żeby to kupić to wyjdzie ponad 1000 zł... |
Dobrze, że nie czekałem za zrobieniem zamówienia. Od wczoraj serwis NBD na 3lata jest już za 540 zł.
|
A to i tak dalej tanio ;)
|
Moje zamówienie zostało przekazane do realizacji więc w ciągu 2 tygodni powinienem dostać go.
Mam nadzieje, że małe chińskie rączki się przyłożą :-D |
Cytat:
|
Konsultant napisał mi, że małe chińskie rączki będą składały.
Potem leci do magazynu w holandii prywatnym odrzutowcem i na koniec limuzyną z DHL. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43. |