![]() |
mam Logitecha na BT - zadnych "usypian" nigdy nie zaobserwowano
a dziala z 5m na pewno (wg specyfikacji do 10 - nie sprawdzalem) co okazuje sie bezcenne, gdy oglada sie film na TV z kompa ;) w dodatku stacja dokujaca nieotrzebna - 2 aku i czlowiek zapomina co to wymiana a na dzien przed rozladowaniem ostrzega ;) |
Andrzejj9 - bujda z tymi myszkami i ich usypianiem. Mam Logitecha na BT do laptopa i nic takiego nie zaobserwowalem. W dodatku na dwoch bateriach alkaicznych pracuje prawie pol roku. Tyle ze ostatnio lezy i sie kurzy z racji uzytkowania iPada...
|
Cytat:
Z BT bym nie ryzykował, bo czytałem, że myszki 'usypiają' po kilku sekundach bezczynności, a potem potrzebują 2-3 sekund na wybudzenie. I tak w kółko. Popatrz na myszki bezprzewodowe z nano odbiornikami (seria Microsoft Mobile - od 1000 w górę (poza 2000 i 5000), ewentualnie Logitech, któryś z nowszych modeli (Nano VX, Anywhere MX, Revolution..). Taki wystaje kilka milimetrów z obudowy i nawet z przodu da się to przeżyć. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Grafika sprawia, jako jedyna cecha, sprawia ze idealny nie jest. 15'' ma juz grafike OK, ale tyle cali to juz niemobilna kobyla. Ble...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Zdecyduj sie. Albo idealny albo nie.
|
A ja randke z MB Pro znowu musze odlozyc na pozniej. Model 13 calowy jest dla mnie laptopem idealnym (i3, 4 GB DDR 3 z ECC, 500 GB HDD, Mini DP, Thunderbolt, gabaryty, piekny design, aluminium + szklo, wykonanie oraz spasowanie czesci). Niestety, dyskwalifikuje go grafika Intela ktora jest dla mnie nie do przyjecia. Do zobaczenia za rok. Na szczescie juz z OS X 10.7 Lion :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Stałem się szczęśliwym posiadaczem IBM/Lenovo R500 ;)
Jak narazie jest bardzo okej, cichutki, zimniutki, matryca matowa o rozdziałce 1650x1080 o wieeeele lepsza niż w moim poprzednim lapku, no i ten ogromny obszar roboczy ... ;) Co mnie zaskoczylo... fatalne rozmieszczenie portów usb... nawet jednego portu z prawej strony lub z tyłu aby podłączyć myszke ;/ trzeba będzie zakupić mysz na BT chyba :D z fajnych gadżetów to dioda podświetlająca klawiaturę. Przydaje się w nocy;] ale i tak żadko będę używał gdyż nie lubię po ciemku siedzieć przed kompem, szkoda oczu. Kolega ma podobny model, jednak z dyskiem 7200rpm, i chyba u niego lepiej śmiga, zastanowie się nad zakupem takiego bądź SSD na system + drugi dysk na dane w ultrabayu, ale to drogie rozwiązanie;/ Co prawda jakość materiałów nie jest już aż tak za***ista jak w starszych modelach, ale i tak polecam ten model;] |
Cytat:
|
Cytat:
4 lata :P |
Cytat:
|
Masz chyba na myśli SL500/SL510? Jeżeli tak to to SL500 odpada, bo ma błyszczącą pokrywę. SL510 już ma całkowicie matową, ale nie chropowatą, tak jak R czy T.
Jeżeli miałeś na myśli L512 to niby jest to następca serii R, ale to też już nie to samo, gładki plastik i wydaje się mniej trwały, jakiś taki cieńszy. Też można wziąć go pod uwagę, jeżeli nie zwracamy na to uwagi. Seria T znowu dużo droższa, widziałem za 3000 zł, tak jak mówisz, ale zastanawiam się czy to nie jest jakiś factory outlet, albo refurb, cena dziwnie niska, przeważnie chodzi od 3700 zł. Na koniec wspomnę jeszcze o tym, że Lenovo R i T to tylko modele 500. Następcy, czyli w przypadku R500 jest to L512, a T500 - T510 to już nie ten sam rodzaj plastiku co w starszych, nie jest chropowaty, tylko gładki. Niestety jak wszyscy zaczęli bardzo oszczędzać na jakości wykonania. Jeżeli miałbym decydować się na "nową" serię to wolałbym L512, tańszy, a jakością wykonania nie ustępuje T (z tego co widziałem/czytałem). |
Cytat:
|
Hmm, zawężam krąg podejrzanych ;) Ciężko coś wybrać, z matowymi matrycami znalazłem Lenovo R, HP ProBook, Dell Vostro i Toshiba Satellite Pro (demek wspominał). HP i Dell nie mają czarnej obudowy, ale też znowu nie mają błyszczącej, więc ewentualnie można się zastanowić.
Najbardziej pod czarną cegiełkę nadawałby się Lenovo R, ale na placu boju pozostał tylko 14", 15" ciężko już znaleźć. Nakreśliłem mniej więcej, więc wiesz czego szukać. Jeszcze odezwę się w temacie :) |
Cytat:
Ja mam chęć zmienić swojego starego HP paviliona na coś biznesowego. Właśnie wymagania mam takie jakie Ty;) Czyli najlepiej jakby był cały matowy, żeby brzydko wyglądał jak cegła i oczywiście matowa matryca;] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25. |