![]() |
Cytat:
>>KLIK<< |
Nabyłem MSI GX640 :D
Po jednym dniu jestem happy ;) |
Może coś z Della? Mają konfigurator www więc można sobie dostosować podzespoły. Ciekawie wygląda program pomocy technicznej. W najlepszym abo serwisant przyjeżdża do domku i naprawia od ręki ;)
|
co masz na mysli "uzywania"?
mam thinkpad'a x201 i nie zamienil bym go na nic innego ... bo taki mam byc przenosny komputer maly, lekki z bateria na co najmniej 3h pracy a nie klocek 16-17" ani to laptop ani stacjonarka jesli ma byc wygodnie to kupuje sie stacjonarny z i7 klawiature na biurko z duzym <21" monitorem |
Do przenoszenia tak, już niekoniecznie do używania. Chyba, że z zewnętrznym monitorem - wtedy jest ok :P
|
samsunga rok temu wcisnalem komus z rodziny - na odczepnego - kupili q210 i r620
nie chca mnie znac oba juz na gwarancji po dwa razy byly w serwisie ... jak nie dysk to klawiatura, jak nie klawiatura to z kolei blu-ray a kupowane w saturnie/mm tak wiec nie polecam - rodzina pewnie tez :D ostatnio znajomego namowilem na acera timelinex 5820tg http://www.notebookcheck.pl/typo3tem...89c8c0632e.jpg na netbookcheck.pl ocene dostal dobra wiec czemu nie ... Test Acer Aspire TimelineX 5820TG dla mnie jednak sa za ciezkie i za klamociaste - idealny laptop to 12" do 13" za waga z bacteria max 2kg |
Łeee!
Z puszek po piwie. |
ładny, aluminiowy i solidny
http://www.x-kom.pl/p/63574-notebook...-3072-320.html |
Ludziska, poszukuję laptopa dla lubej.
Przeznaczenie: pisanie tekstów, słuchanie muzyki, oglądanie filmów, internet, nauka Wymagania: piękny (aczkolwiek nie musimy się na tym punkcie skupiać :rotfl:), matryca z 16", pełnowymiarowa klawiatura (numeryczna) i multitouch w gładziku (scrollowanie stron). Wypadałoby, żeby ten laptop nie okazał się super dziadowskim po roku użytkowania. Budżet: 2000-2500 PLN. Jakieś propozycje? |
czyli stanęło na Samsungu :)
wydajność w dobrej cenie - dzięki za info :piwo: P.S. 3kg z torbą pewnie nie zabije ;) |
Zapomniałem jeszcze wlaśnie o wadze, ale jeśli będzie jako stacjonarny to nie ma to znaczenia. W każdym razie Samsungi są dość lekkie ;)
A telefony - myślałem głównie o Wave (w sumie różnych modelach), ale nawet te droższe w porównaniu chociażby do HTC są dość atrakcyjne cenowo (tak myślę). |
Cytat:
Cytat:
co do lapka to zobaczę, bo dzis będe w Factory to "podotykam sobie" jak będzie i ocenię jakość wykonania :spoko: BTW i tak będzie słuzył przeważnie jako "blaszak" |
Samsungi nie zasługują już zdecydowanie na złą opinię sprzed lat. Zresztą coraz więcej sprzętów tego producenta jest teraz naprawdę dobrej jakości. A przy tym często tańszych niż średnia rynkowa (chociażby notebooki czy na przykład.. telefony).
Bez wizyty w sklepie i tak niewiele zdziałasz, więc podjedź do jakiegoś MM/Saturna i przyjrzyj się Samsungom. To, co fizycznie zwróciło moją uwagę, to bardzo fajna i wygodna klawiatura. Chyba tylko w Sony równe mi się podobała (to jednak już dużo wyższa półka cenowa - zresztą raczej nieuzasadniona). Do tego - to już ocenić można na podstawie recenzji, chociażby na podanej wcześniej stronie - Samsungi charakteryzują się naprawdę dobrą kulturą pracy. Tego nie mogłem niestety ocenić samemu, ale we wszystkich testach bardzo je za to chwalą - że są cichutkie, nie nagrzewają się itp. W połączeniu z dobrymi parametrami i atrakcyjną ceną, dla mnie to jest potencjalnie dobry wybór. Aha - a jeśli masz możliwość to od razu pójdź do Xcom. We Wrocławiu jest jeden punkt, ale mają sieć sklepów i dobry wybór na miejscu. Plus nie robią problemów z obejrzeniem sprzętu na żywo. Sam planuję się niedługo przejść zobaczyć, jak na żywo wyglądają nowe serie DELL'a (XPS 15 i 17). |
bierz go Ajsi, tylko nie przepłacaj w Areszcie :spoko:
za MSI mogę ręczyć http://www.2bis.pl/go/_info/?id=20468 |
Cytat:
@Andrzeju ten dell - no cóż nie ta pólka cenowa ... co do głośności to dobrze byłoby, aby to był odkurzacz 1600Wat ;) co do strony to dwa poprzednie lapki tak wybrałem (asusa i tośkę) BTW do samsungów jakoś nie mam przekonania ... choć może się jakość poprawiła :taktak: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |