![]() |
Witam
Podepne sie pod temat . Jako ze wczoraj moj komputer zrobil mi psikusa i sie spalil :> Zastaanwiam sie nad nowym pc ... .Cena do jakiej chce go kupic to 3500 zl Grac juz w gry nie gram wiec sklaniam sie ku laptopowi . POdstawowe wymagania: C2D 1,66 , 1 GB DDR2 ramu (najlepiej 667mhz) , 120 GB HDD , Dvd-rw , Jak juz kupuje to chyba windows tez sie przyda ... Wiem ze ACery sa do dupy jakos wykonania plastiki itd. Sklaniam sie ku Asusowi lub HP :> Jak narazie typuje modele : - http://www.softon.pl/sklep/index.php...ref=skapiec.pl HP - http://www.afgcomputers.pl/asus-f3fa...20-p-6821.html ASUS ale bez windowsa .. ? Moze polecicie cos innego ? Pozdro |
dzisiaj sobie z ciekawo***347;ci sprawdzi***322;em jaki mam wklepany klucz w XP HE w lapku, okazuje si***281;, ***380;e klucz jaki jest wgrywany razem z systemem z plyty toshiba recovery nie zgadza si***281; z kluczem na COA pod lapkiem :szczerb:
wychodzi na to, ***380;e klucz na nalepce nie jest aktywny, ale co mi tam nie przeszkadza mi to :D klucz mo***380;na wy***347;wietli***263; np. tym softem: http://www.magicaljellybean.com/beta/ |
...nie martw się, w moim HP też jest inny klucz w systemie niż ten z naklejki :)
|
Cytat:
Używam laptopa praktycznie non stop na zasilaczu i jedynie sporadycznie na baterii. Ale mimo to średnio widzi mi się konieczność jej ciągłego wyciągania i przechowywania. Bo od razu pojawia się pytanie - jeśli tak, to jak? W pudełku, w lodówce - w jakiej temperaturze, w jaki sposób. I czy całe to podłączanie i wyłączanie nie wpłynie na jej żywotność wręcz negatywnie? Wróce też do pierwszych dwóch punktów - z jaką częstotliwością takie rozładowywanie robić? I w jakim stopniu może to zwiększyć życie baterii? Bo być może nie warto w ogóle zawracać sobie tym głowy.. (dla mnie jeśli miałoby to zwiększyć żytowność o powiedzmy.. miesiąc to szkoda zachodu) |
Cytat:
ja bym sobie tym g***322;owy nie zawraca***322;, to tak jak baterie w kom***243;rkach :) laptopowy aku jak padnie to sie wymieni same ogniwa w obudowie (nie wychodzi drogo a s***261;firmy, kt***243;re sprowadz***261; dowolny model ogniw). Najlepiej czasem pstrynij przycisk na listwie niech lapek sobie popracuje na baterii (wlacz go w tyb normalny) napiecie zjedzie do 30% i wlacz listwe... to wcale nie przeszkadza i tak cho***263; raz na 4 dni. Co do wyjmowania aku z lapka i jechaniu na sieciowym to dla mnie g***322;upota totalna, aku pa***322;ni role UPS'a w PC, akurat bedziesz co***347; robi***322; korek poleci i zacznie si***281; bluzganie :D zaraz napisza, ***380;e to "od ***347;wi***281;ta" taki przypadek - ale jak znam ***380;ycie w***322;a***347;nie wtedy to sie dzieje kiedy nie trzeba :D Cytat:
wg mnie to nawet dobre zabezpieczenie p***322;ytki bo na innym modelu lapka nie ruszy... :) |
Cytat:
Cytat:
|
właśnie uruchamiam toshibe L30-10W, to samo co 134 tylko ma wiecej ramu, celerona m430 i viste. na pierwszy rzut oka wygląda solidniej niż seria a110.
|
Cytat:
jak gdzieś tak za rok lub dwa planuję wymienić w swoim procka na model celeron 450 i dokupić 1GB pamieci - koszt na dzień dzisiejszy byłby coś 800pln ale czas zleci i bedzie pewnie za ~600 do wziecia poza tym pozostaje jeszcze kwestia opłacalności ale o tym decydować pozostaje w przyszłości. moglbys walnąć testem 3dmark '03 ? :) |
Ilość załączników: 1
w moim przypadku różnica w cenie wynosiła ~190 pln, więc imo nie było się nad czym zastanawiać. 3dmarka raczej nie dam rady.
Załącznik 38434 |
Cytat:
MS wymyslił bardzo dołujący program (z ta średnia) ciekawe czy w zmowie z producentami ? :D |
system imho fajny z jednym minusem, ocena ogolna powinna byc srednia lub troche lepszym wyliczeniem, a nie ogolny wynik podawac jako najnizszy uzyskany
|
Cytat:
|
fajna ta toshiba, wydaje mi si***281;, ***380;e matryca jest szybsza ni***380; w serii a110. vista jest narazie troszk***281; irytuj***261;ca, nie mog***281; znale***378;c po***322;owy ustawie***324;, dobrze, ***380;e zmiana maca jest w tym samym miejscu i uda***322;o mi si***281; pod***322;***261;czy internet ***380;eby updaty po***347;ci***261;gac.
edit sie***263; chodzi szysciej ni***380; na xp, kurcze nie mog***322;em napisa***263; "***263;" bo mi si***281; panel catalist***243;w otwiera***322; :haha: co za bzdura. edit. wywalam nortona bo si***281; zupdatowa***263; nie chce. |
motyw z ***263; to nie wina visty tylko catalistow :D na xp jest to samo :D
|
Cytat:
Pomaga wy***322;***261;czenie skr***243;t***243;w klawiszowych w catalyst control center. :pisze: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:19. |