![]() |
Ilość załączników: 1
Kod:
title Ubuntu Instalacja tools.cfg dopisac: Kod:
label Uruchom Ubuntu live Co, do XP to, do cdrinfo.pl/iso/iso_win skopiować obraz XP.iso i winvblock.ima.gz http://www.mediafire.com/?hs8bqddk2y...0v2dtpiv4utqui do syslinux.cfg dopisać Kod:
#------------------------------------------------- Kod:
#hd0 is USB PS. Misiek4 da się coś zrobić aby obraz ISO był ładowany do pamięci ram szybciej?:) Pozdrawiam. |
Widze Badboy, ze sie ostro przylozyles do tematu. :)
W kwestii przyspieszenia ladowania ISO do pamięci RAM jest tylko jedna metoda: USB 3.0 i szybki naped. |
Cytat:
Jak będę miał coś nowego, dam znać. |
Jak znajdziesz cos ciekawego, daj znac. :) I dzieki za pomoc.
|
Aby przyśpieszyć ładowanie plików ISO należy je defragmentować na przykład programem: WinContig
|
Witam.
Sposób opisany przez badboy23 działa bez zarzutów. Sam się też tym bawiłem parę dni temu. Działa również z grub. Podczas takiej instalacji XP wymaga podania sterów. W zależności od sprzętu, należy podać na tacy dokładne sterowniki AHCI. Pomocne w określeniu ów sterów może być PCIID. Jeśli to może być przydatne, podam wpis do menu gruba oraz ów paczkę. Widzę że z kolegą badboy korzystamy z podobnych źródeł ;) Potrzebuje pomocy z odpaleniem opensuse 12.2 live. Gdyby ktoś był tak miły i podał wpis do menu grub bądź jakieś wskazówki jak to zrobić to chętnie pokombinuje PS: Nie bijcie, jestem świeżak na tym forum ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Co do XP to najlepiej dograć sterowniki do ISO przy pomocy nlite jak ktoś korzysta z kontrolera AHCI w przeciwnym razie, nic nie trzeba robić. |
Cytat:
/cdrinfo.pl/iso/opensuse/ a w pliku /cdrinfo.pl/tools.cfg dodaj: Kod:
label opensuse live |
Cytat:
Masz rację. Dlatego tylko wspomniałem o danym sposobie. Lepiej mieć więcej możliwości niż mniej ;) Cytat:
Zaczyna wyszukiwać pliki startowe boot itp Następnie włącza się wiersze poleceń Loading KIWI CD Boot-System No i ciach: ...Failed to fing MBRidentifier! ... i za 120 nastapi reboot. Do tego samego momentu sam doszedłem jak kombinowałem wsadzić opensusa w całości (.iso) uruchamianego spod menu grub. Wtedy tylko nie widziało mi kernela. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kod:
title List Mass Storage PCI IDs (runs checkpci from FreeDos)\nMake a note of the PCI IDs listed and then check them against the TXTSETUP.OEM entries Cytat:
Misiek4 wiem, że susa da się odpalić z pena, sam widziałem, tyle że tam siedział sam live, bez multiboota itp. Ścieżki do kernela, posiadając całe iso(nie rozpakowane), nie da się jakoś podać? Szkoda by było gdyby wszystkie potrzebne mi programy działały bez zarzutu, a najważniejszy nie :( |
Kod:
rmprepusb.com/documents/rmprepusb-beta-versions/PCIID.ima.gz?attredirects=0 Dodaję jeszcze link do PCIID |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:41. |