![]() |
Trochę chęci, a przede wszystkim czasu... którego też w nadmiarze nie posiadam.
Wczoraj trochę kombinowałem. I doszedłem do tego samego co w Twoim kodzie Misiek4. Kernel widzi, ale znowu jest błąd Filed to find MFT Identifier :( Czytałem sporo na ten temat. Często ludzie bardzo narzekają na nowego susła. Często też przewija się ten sam błąd. Możliwe, że będzie trzeba poczekać na nowe wydanie tej dystrybucji. |
Witam ponownie,
mam problem z puppy nie chce startować posiadam pliki: initrd.gz logo.16 lupu_528.sfs vmlinuz a menu wygląda tak: label puppy kernel vmlinuz append initrd=initrd.gz pmedia=cd Co trzeba poprawić aby zadziałało? Dodam - z płyty działa poprawnie, a z usb nie startuje. |
Cytat:
Kod:
label Puppy Jeśli jest bezpośrednio na pendraku: Kod:
label Puppy I troszkę lepiej działający(szybciej) wpis: Kod:
label Uruchom Puppy Mam nadzieję, że ruszy. |
Cytat:
|
U mnie działa każdy ze sposobów. Wszystkie korzystają z plików umieszczonych w folderze pup na penie. Ostatni, do tego, znajduje pliki który wymieniłeś, w dużo krótszym czasie. :)
Kod:
puppylinux.org/wikka/Puppy526 |
Wersja 1.7 online. Dodano obsługę instalacji Windows XP z ISO na podstawie wpisu badboya.
|
Dopiero teraz "wpadł mi w oczy" ten tutorial - świetna robota. Ale gdyby ktoś nie chciał się męczyć z samodzielnym tworzeniem to polecam świetny program YUMI. Za jego pomocą uzyska się podobny (jak nie tan sam - też oparty o syslinux) efekt.
//Edit W sumie można by rozszerzyć tutorial o tworzenie "czegoś podobnego" na hdd. Mówiąc prościej - ostatnio stworzyłem sobie partycję recovery i teraz w menu wyboru systemów mam Win7 i Hiren's-a (który bootuje się przez MS-owy BCD z osobnej partycji, na której jej syslinux). //Edit2 Nadal macie problemy z SUSE? Może pomoże: Kod:
label live |
@szczuru
Wrzuciłem rozpakowanego opensusa do /cdrinfo.pl/iso/suse/ zmodyfikowałem tools.cfg wstawiając Twoje menu i podając ścieżki: /cdrinfo.pl/iso/suse/boot/i386/loader/linux initrd=/cdrinfo.pl/iso/suse/boot/i386/loader/initrd Nadal sypie błąd z MBR Identifier |
A livecd_config= też zedytowałeś?
|
Tak to również.
Dziś jeszcze będę kombinował na spokojnie ze zmianą lokalizacji plików, oraz dokładnie przypatrzę się wpisowi w menu. Gdzieś znalazłem stronkę z opisanym problemem MBR Identifier. Może tam coś znajdę na ten temat:) |
Ilość załączników: 1
Witam mam nadzieję, że w odpowiednim miejscu piszę, bo jestem nowy na forum ale korzystam z niego od dłuższego czasu. Problem mój polega na nie pojawianiu się menu Gruba i menu instalek windowsa. Po wybraniu jednych z powyższych opcji pojawia się okno jak w załączniku
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Wszystkie potrzebne pliki zaciągnąłem z CDr |
Sprawdź to na normalnym botowaniu u mnie były ze wszystkim problemy a jak użyłem laptopa to działa wszystko z tego samego pendriva. Okazało się, że Mobiola kompletnie nie radzi sobie z takim rozwiązaniem. U mnie jest bezużyteczna praktycznie.
|
Cytat:
|
W artykule jest opisane, że MobaLive należy uruchamiać z prawami administratora.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06. |