![]() |
@andrzejj9
w popie jest bez doladowan sztywno 29, tylko nie ma juz minut wiecej itp |
Nie no, patrzę na te oferty i zaczynam twierdzić, że bycie w Plusie to jakieś samoumartwianie się.. W Play'u 29 groszy do wszystkich, w Orange przy odpowiednim pakiecie (doładowanie za 50 złotych to w sumie norma - pytanie tylko jeszcze na ile przedłuża konto) również 29.. A ja w Plusie ponad 70.. Ślicznie po prostu...
Chyba czekam do 7 lipca, żeby te nowe przepisy weszły odnośnie przenoszenia numeru i pożegnam się z Plusem.. |
za ta super promocyjna stawke na polaczenia DO PLAY
ustawiona na poziomie uniemozliwiajacym innym operatorom udostepnienie polaczen do tej sieci w cenie konkurencyjnej z polaczeniami wychodzacymi z play takie praktyki uwazam za jawne oszustwo i dziwi mnie, ze urzad telekomunikacji jeszcze na to paragrau nie znalazl ktos powie, ze ma to w d. bo on ma play i nie placi? w naturze nic nie ginie ale podkreslam - kazdy sam musi liczyc, bo kazdy gada inaczej mam sporo rodziny w erze wiec logiczne, ze to dla mnie istotne z Zona gadam dlugo, czesto video - wiec to tez dla mnie istotne wazny jest dla mnie roaming i pol miedzynarodowe a SMSy mogly by byc dla mnie po 1000pln sztuka - nawet bym nie zauwazyl :P a przeciez dla sporej czesci ludzi SMSy to podstawa, a roaming czy video mogly by nie istniec |
Bo we wszystkich kalkulacjach trzeba uwzględnić jak kto wykorzystuje telefon. Staruszka ma erę - są te podwójne doładowania, jest godzina za 29 gr, ale zawsze kończy się tym, że pieniędzy jest kupę na koncie, a i tak trzeba doładować, bo się kończy ważność konta. Więc dla osób, które mało rozmawiają, ale chcą dzwonić tanio, fresh jest w tej chwili najkorzystniejszy.
Naciągacze? Nie uważam... |
i wtedy to byla oferta nie do pobicia
i teraz tez jest swietna w tej chwili mam dwa taktaki - starego i nowego roznice? z nowego 3gr taniej bede mial za miesiac, teraz mam tak samo a ceny? po uzglednieniu podwojnych doladowan, przy zalozeniu 75/4miechy, wychodzi okolo 30gr za minute polaczenia glosowego lub video do plus/orange i pochodnych i polowe tego do ery i stacjonarek za miesiac era i stacjonarki jeszcze mi spadna - 2x wiecej minut bede dostawac nie, dziekuje oszustom z tepsy tudziez naciagaczom z play (a kiedys szanowalem netie...) nikogo nie namawiam - kazdy sam umie liczyc ;) fakt, ze teraz bym mocniej pomyslal nad heyah moze nawet przeemigruje... musze posprawdzac ile wydaje na miedzynarodowe :D |
wiem, to troche ich ratuje. Natomiast podwójne doładowania działają na zasadzie - im więcej zapłacisz tym więcej dostaniesz.
A erajednostki są tylko do Ery i na stacjonarne. Chociaz nie wiem czy do Mobilkinga nie działały też. Tyle że.. to wszystko było juz w starym taktaku ... 3 lata temu... |
Cytat:
fakt - play ma taniej (ale kosztem ludzi do mnie dzwoniacych - wiec na drzewo), heyah tez (po uwzglednieniu podwojnych doladowan juz chyba nie az tak bardzo) |
no i pelno pakietow jeszcze mozna dobrac, oferte mozna zmienic z poziomu www w 5 minut, za free
|
Aż dziw ze mają coś wspólnego z TPSA...
|
Ilość załączników: 1
orange ma dosc fajna oferte na karty
orange pop Orange POP * jedna prosta stawka do wszystkich sieci, tylko 29 gr/minutę. * koszt MMS-a do wszystkich sieci oraz na e-mail jest taki sam jak koszt SMSa. * atrakcyjne pakiety obniżające koszty. * dzięki usłudze Ty i 3 użytkownik Orange POP może przez cały miesiąc rozmawiać i SMSować z wybranymi trzema numerami w Orange w bardzo korzystnych cenach. * usługa POPZona pozwala kontaktować się taniej ze wszystkimi w Orange POP: 10 gr/min, 1 gr/SMS i MMS. W Orange POP super stawki dostaje się już na start, niezależnie od stażu w sieci. nowe orange go dodatkowe minuty na rozmowy 25 zł 30 minut 50 zł 60 minut 100 zł i więcej 120 minut |
Nie wiem jak Orange, ale Era również chyba utknęła gdzieś w minionej epoce.
Jak po trzech latach zobaczyłem nowego taktaka który jest gorszy niż ten stary to pomyślałem że to żarty. Ale to nie były żarty i stracili 4 klientów ... |
to były kierki, prosze pana:sciana:
|
Plus ostatnio naprawdę zadziwia nieudolnością swoich działań (marketingowych, biznesowych itd.)...
Co się zresztą odbija na nich bardzo, bardzo przykro. Mnóstwo klientów ich opuszcza, a przybywa niewielu... Dzisiaj robiłem konieczne zakupy i tak zwróciłem uwagę, że w każdym salonie u wszystkich pozostałych operatorów ruch był, ciągle ktoś się kręcił, a w Plusie pracownicy musieli pasjansa z nudów układać... |
Zalało Polkomtel chyba, bo wymyślili nową promocję w simplusie - wynurzenie.
a) każdy, kto aktywuje profil, będzie mógł sobie za darmo ściągnąć na tel kiepawą tapetkę :szczerb: b) po doładowaniu za złotych 5-29 będzie mógł wygadać nawet 30 minut darmowych i to przez całe 2 do 7 dni. c) po doładowaniu za złotych 30-49 będzie mógł wygadać nawet 120 minut darmowych i to przez miesiąc cały. d) po doładowaniu za złotych 50-99 będzie mógł wygadać nawet 240 minut darmowych przez miesiące trzy. e) po doładowaniu za złotych 100+ będzie mógł wygadać nawet 600 minut darmowych przez roku pół. Wygląda świetnie, ale... Darmowe minuty tylko do Plusa! A do innych pewnie standard, czyli 59gr/min i 72 gr do Play. Szybki rachunek sumienia nad bilingiem i stwierdzenie, że musiałbym długo siedzieć pod wodą, żeby się wynurzać z Plusem. Ale jeśli ktoś wali przede wszystkim do Plusa.... :hmm: |
W sumie też się zaczynam nad Play'em zastanawiać, ale chyba jeszcze warto poczekać:
Za darmo i szybciej zmienisz operatora http://www.money.pl/gospodarka/ngosp...,0,482614.html Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:00. |