Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

demek 30.06.2009 20:18

@andrzejj9
w popie jest bez doladowan sztywno 29, tylko nie ma juz minut wiecej itp

andrzejj9 30.06.2009 17:54

Nie no, patrzę na te oferty i zaczynam twierdzić, że bycie w Plusie to jakieś samoumartwianie się.. W Play'u 29 groszy do wszystkich, w Orange przy odpowiednim pakiecie (doładowanie za 50 złotych to w sumie norma - pytanie tylko jeszcze na ile przedłuża konto) również 29.. A ja w Plusie ponad 70.. Ślicznie po prostu...

Chyba czekam do 7 lipca, żeby te nowe przepisy weszły odnośnie przenoszenia numeru i pożegnam się z Plusem..

nimal 30.06.2009 16:31

za ta super promocyjna stawke na polaczenia DO PLAY
ustawiona na poziomie uniemozliwiajacym innym operatorom udostepnienie polaczen do tej sieci w cenie konkurencyjnej z polaczeniami wychodzacymi z play

takie praktyki uwazam za jawne oszustwo i dziwi mnie, ze urzad telekomunikacji jeszcze na to paragrau nie znalazl

ktos powie, ze ma to w d. bo on ma play i nie placi? w naturze nic nie ginie

ale podkreslam - kazdy sam musi liczyc, bo kazdy gada inaczej
mam sporo rodziny w erze wiec logiczne, ze to dla mnie istotne
z Zona gadam dlugo, czesto video - wiec to tez dla mnie istotne
wazny jest dla mnie roaming i pol miedzynarodowe
a SMSy mogly by byc dla mnie po 1000pln sztuka - nawet bym nie zauwazyl :P

a przeciez dla sporej czesci ludzi SMSy to podstawa, a roaming czy video mogly by nie istniec

Reetou 30.06.2009 13:48

Bo we wszystkich kalkulacjach trzeba uwzględnić jak kto wykorzystuje telefon. Staruszka ma erę - są te podwójne doładowania, jest godzina za 29 gr, ale zawsze kończy się tym, że pieniędzy jest kupę na koncie, a i tak trzeba doładować, bo się kończy ważność konta. Więc dla osób, które mało rozmawiają, ale chcą dzwonić tanio, fresh jest w tej chwili najkorzystniejszy.

Naciągacze? Nie uważam...

nimal 30.06.2009 13:34

i wtedy to byla oferta nie do pobicia
i teraz tez jest swietna
w tej chwili mam dwa taktaki - starego i nowego
roznice? z nowego 3gr taniej bede mial za miesiac, teraz mam tak samo
a ceny? po uzglednieniu podwojnych doladowan, przy zalozeniu 75/4miechy, wychodzi okolo 30gr za minute polaczenia glosowego lub video do plus/orange i pochodnych i polowe tego do ery i stacjonarek
za miesiac era i stacjonarki jeszcze mi spadna - 2x wiecej minut bede dostawac

nie, dziekuje oszustom z tepsy tudziez naciagaczom z play (a kiedys szanowalem netie...)

nikogo nie namawiam - kazdy sam umie liczyc ;)
fakt, ze teraz bym mocniej pomyslal nad heyah
moze nawet przeemigruje... musze posprawdzac ile wydaje na miedzynarodowe :D

sobrus 30.06.2009 13:19

wiem, to troche ich ratuje. Natomiast podwójne doładowania działają na zasadzie - im więcej zapłacisz tym więcej dostaniesz.
A erajednostki są tylko do Ery i na stacjonarne.
Chociaz nie wiem czy do Mobilkinga nie działały też.

Tyle że..
to wszystko było juz w starym taktaku ... 3 lata temu...

nimal 30.06.2009 13:13

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1033160)
Nie wiem jak Orange, ale Era również chyba utknęła gdzieś w minionej epoce.
Jak po trzech latach zobaczyłem nowego taktaka który jest gorszy niż ten stary to pomyślałem że to żarty.
Ale to nie były żarty i stracili 4 klientów ...

zapominasz o erajednostkach i podwojnych doladowaniach :>
fakt - play ma taniej (ale kosztem ludzi do mnie dzwoniacych - wiec na drzewo), heyah tez (po uwzglednieniu podwojnych doladowan juz chyba nie az tak bardzo)

demek 30.06.2009 09:05

no i pelno pakietow jeszcze mozna dobrac, oferte mozna zmienic z poziomu www w 5 minut, za free

sobrus 30.06.2009 08:58

Aż dziw ze mają coś wspólnego z TPSA...

demek 30.06.2009 08:45

Ilość załączników: 1
orange ma dosc fajna oferte na karty

orange pop

Orange POP

* jedna prosta stawka do wszystkich sieci, tylko 29 gr/minutę.
* koszt MMS-a do wszystkich sieci oraz na e-mail jest taki sam jak koszt SMSa.
* atrakcyjne pakiety obniżające koszty.
* dzięki usłudze Ty i 3 użytkownik Orange POP może przez cały miesiąc rozmawiać i SMSować z wybranymi trzema numerami w Orange w bardzo korzystnych cenach.
* usługa POPZona pozwala kontaktować się taniej ze wszystkimi w Orange POP: 10 gr/min, 1 gr/SMS i MMS.

W Orange POP super stawki dostaje się już na start, niezależnie od stażu w sieci.

nowe orange go
dodatkowe minuty na rozmowy

25 zł 30 minut
50 zł 60 minut
100 zł i więcej 120 minut

sobrus 30.06.2009 07:38

Nie wiem jak Orange, ale Era również chyba utknęła gdzieś w minionej epoce.
Jak po trzech latach zobaczyłem nowego taktaka który jest gorszy niż ten stary to pomyślałem że to żarty.
Ale to nie były żarty i stracili 4 klientów ...

Zetoxa 30.06.2009 07:03

to były kierki, prosze pana:sciana:

Prezesik 30.06.2009 01:53

Plus ostatnio naprawdę zadziwia nieudolnością swoich działań (marketingowych, biznesowych itd.)...
Co się zresztą odbija na nich bardzo, bardzo przykro.
Mnóstwo klientów ich opuszcza, a przybywa niewielu...
Dzisiaj robiłem konieczne zakupy i tak zwróciłem uwagę, że w każdym salonie u wszystkich pozostałych operatorów ruch był, ciągle ktoś się kręcił, a w Plusie pracownicy musieli pasjansa z nudów układać...

Reetou 30.06.2009 01:30

Zalało Polkomtel chyba, bo wymyślili nową promocję w simplusie - wynurzenie.

a) każdy, kto aktywuje profil, będzie mógł sobie za darmo ściągnąć na tel kiepawą tapetkę :szczerb:

b) po doładowaniu za złotych 5-29 będzie mógł wygadać nawet 30 minut darmowych i to przez całe 2 do 7 dni.

c) po doładowaniu za złotych 30-49 będzie mógł wygadać nawet 120 minut darmowych i to przez miesiąc cały.

d) po doładowaniu za złotych 50-99 będzie mógł wygadać nawet 240 minut darmowych przez miesiące trzy.

e) po doładowaniu za złotych 100+ będzie mógł wygadać nawet 600 minut darmowych przez roku pół.

Wygląda świetnie, ale... Darmowe minuty tylko do Plusa! A do innych pewnie standard, czyli 59gr/min i 72 gr do Play.

Szybki rachunek sumienia nad bilingiem i stwierdzenie, że musiałbym długo siedzieć pod wodą, żeby się wynurzać z Plusem.
Ale jeśli ktoś wali przede wszystkim do Plusa.... :hmm:

andrzejj9 29.06.2009 07:43

W sumie też się zaczynam nad Play'em zastanawiać, ale chyba jeszcze warto poczekać:

Za darmo i szybciej zmienisz operatora
http://www.money.pl/gospodarka/ngosp...,0,482614.html

Cytat:

Bezpłatnie i tylko jeden dzień będzie trwało darmowe przeniesienie numeru telefonu komórkowego z sieci do sieci. W przypadku telefonii stacjonarnej ma to trwać maksymalnie dwa tygodnie. Nowe przepisy zaczną obowiązywać od 6 lipca. Minister infrastruktury podpisał rozporządzenie w tej sprawie.
Co prawda znając naszą rzeczywistość to pomimo przepisów jeden dzień to będzie można między bajki włożyć (i ciekawe, czy w przypadku niedotrzymania terminu, klientowi będą przysługiwały jakiekolwiek roszczenia. A jeśli tak, to względem kogo - starego operatora czy nowego), ale niech chociaż skróci się do tygodnia (i będzie darmowe) to i tak będzie lepiej niż teraz. Lipiec niedługo, więc chyba warto poczekać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:00.