![]() |
Cytat:
|
Nie ważne, czy tel był za złotówkę, czy kupiony niezależnie od aktywacji - nadal jest to towar, a konsumenta chroni prawo i niezgodność towaru z umową. Próbowałeś normalnie, po dobremu, wykazując się dużą cierpliwością, załatwić sprawę przez serwis - nic z tego nie wyszło. Teraz spakuj telefon i wszystkie rzeczy/dokumenty do niego, idź do sprzedawcy, połóż sprzęt im na stole i powiedz jak wygląda sytuacja i że nie będziesz się więcej patyczkował z serwisem i na mocy przysługujących Ci praw (niezgodność towaru z umową właśnie) prosisz grzecznie o załatwienie wymiany lub zwrot gotówki. Jak by chcieli zepchnąć sprawę na serwis trzeba grzecznie uświadomić im, że na mocy prawa przy tym trybie załatwiania sprawy rozmawia się ze sprzedawcą, bo serwis nie jest dla nas żadną stroną. Odbierz tylko pisemne poświadczenie od sprzedawcy przyjęcia sprzętu w trybie niezgodności z umową (data, podpisy, te sprawy).
|
Cytat:
Jakiś przepis, podstawa prawna ??? Bo w karcie gwarancyjnej nic takiego nie doczytałem się :nie: |
jak juz 4 raz, to pokaz, ze nie dziala i niech daja nowy fon
|
A jak w Plusie poradzić sobie z nieudanymi reklamacjami telefonu ???
Chodzi o N51 :taktak: Nie widzi pamięci zewnętrznej :> wrocławski serwis wysyła do Warszawy, warszawka stwierdza, że jest O.K., odbieram telefon, sprawdzam - dalej nie widzi pamięci, Wrocław robi reklamację do reklamacji i wysyła do Warszawy, warszawka stwierdza, że nie ma usterki... i tak już 4 razy pod rząd. :P Jak przeciąć to błędne koło z krążącym między serwisami moim telefonem :wow: Dobrze, że mam jeszcze legendarną N6310i :D |
Zamierzam się do nich wybrać jak mi wróci słuchawka z serwisu. Niech zdejmują simlocka za free, a przy okazji mogę jeszcze jakąś awanturkę zrobić ;)
|
A to jakiś ewidentny przewał...chyba.
Powinieneś iść do nich z pyskiem, pokazać umowę i to pisemko i zapytać gdzie twój stary dorobek? Pewnie znajdą jakiś trudno dostrzegalny niuans i każą ci się spałować, ale co ci szkodzi, jeśli masz czas i nerwy? |
No, tak. Ale za miesiąc, bo teraz liczą mi jeszcze stary abonament. A minut już nie ma...
Poza tym wraz z nową umową dostałem pisemko przewodnie w którym napisali między innymi: Cytat:
|
Podejrzewam, że wraz z nową umową zmieniłeś taryfę. W takim przypadku stare minuty ze starego konta przepadają.
Tak jest również w orange. |
Zmiękłem i się skusiłem na te 130 minut za te 12,50 zł...
I już zaczynam żałować... W momencie składania rezygnacji jakoś wybaczyłem polkomtelowi wszystko i rozstałem się z nimi w myślach pokojowo. To był błąd o którym szybko mi przypomnieli: 1/ - interesowała mnie cesja tego numeru na moje prywatne konto; Paniena na moje wątpliwości o utracie bonusów przy cesji zapewniała, że nie stracę, bo bonus jest przypisany do numeru. Oczywiście moje wątpliwości się potwierdziły, gdy otrzymałem nową umowę: Cytat:
2/ - Ciekawi mnie sposób rozumowania tej dziadowskiej firmy: nowa umowa wchodzi w życie z początkiem nowego okresu rozliczeniowego. OK. Czyli za ten miesiąc muszę zapłacić abonament wg starej taryfy. OK. Czyli rozumiem, że obowiązuje stara umowa po wycofaniu przeze mnie rezygnacji. To dlaczego polkomtel skasował mi 350 minut z ubiegłych okresów rozliczeniowych? Nie wiem gdzie jest luka w moim rozumowaniu... Chociaż wiem - luka nazywa się dziadowski polkomtel. 3/ - Ciekawe, czy ustalanie kary umownej o 100% wyższej od zobowiązania jest zgodne z prawem? Bo ze zdrowym rozsądkiem na pewno nie... Zobowiązanie 12 x 12,50= 150zł, kara umowna 300 zł... |
za 997 sa juz paragrafy, podszywanie sie pod policje, nie wiem jak jest ze 112 bo to alarmowy, ale u mnie zglasza sie policja pod nim np zawsze
|
prawda, czytalem w metrze
biora ponoc zloty dwadziescia za minute i mozna wpisac dowolny numer wychadzacy jest to usluga voip poniewaz prawo nie przewiduje takiego przestepstwa, obecnie urzad regulacji telekomunikacji czy jak oni sie tam zwia, szukaja haka |
Ostrzegam, że jest w internecie strona która fake'uje numer dzwoniącego !
Przykładowo może wam dzwonić telefon a jako dzwoniący pokaże się numer 112, 997 albo każdy inny (nawet numer kumpla z ks. adresowej więc nawet pokaże dane z książki tel.) |
Cytat:
Ciekawe czy ktoś został? :-) |
ja bym zmiekl
moze jeszcze bym zawalczyl o bezplatny net (przynajmniej z kilkadziesiat mega miesiecznie) :D ale dla tej ceny rozmow... fiu fiu :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |