![]() |
Mam play wylaczyli mi juz w zasiegu, ale zle wpisalem zeby zostawili notke sms i musialem pisac jeszcze raz, ale ostrzeglem innych przed dzwonieniem do mnie na pl numer. A z tym ze nie mozna wysylac smsow z meteora play sie jeszcze nie uporal;)Czy play w Irlandii ma umowe tylko z meteorem,bo ani do vodafona ani o2 nie mozna sie polaczyc?
|
Dopłata nie jest obowiązkowa, są sieci które mają jedną stawkę do wszystkich.
Obowiązkowe jest wyższe MTR :taktak:. Natomiast zwiększanie ceny o dwa razy wiecej niż wynosi różnica MTR to chamstwo. Ale masz racje z tym powiadamianiem, ja mam numer 602xxxxxx i jestem w Play || Jeszcze miesiąc po przeniesieniu numeru Era wysyłała mi promocyjne SMSy... || tylko że a) playowi sie to nie opłacałoby, aby odstraszać ludzi do dzwonienia do niego b) inni operatorzy zarabiają ekstra na połączeniach do play, więc im tez sie nie opłaci... |
Z tego co wiem, to dopłata do połączeń z Play jest obowiązkowa, więc nikt nikomu łachy nie robi, a Play dostaje ustawową kasę. Teraz, gdy można w końcu przenosić numery pomiędzy sieciami jest to zgroza, powinna być informacja - dzwonisz do Play, płacisz jak frajer. :]
|
Czytałem kiedyś o stawkach MTR i sprawdzałem - okazało się że różnica w cenie połączeń do Play i do innych operatorów nijak ma sie do różnicy w MTR.
Jednym słowem Era, Orange i Plus zarabia ekstra na połączeniach do Play, a jednocześnie całą winę zwala na P4. W Heyah do wszystkich 29gr, a do Play 79gr, a powinno być o ile pamiętam czterdzieści pare. A na przykład mBank i chyba MobilKing miał do wszystkich jedną stawkę. Czyli jednak sie dało. Nie zgodzili sie też na MTR 0.00zł u wszystkich i dla wszystkich. Przy braku MTR oferta Play byłaby znacznie lepsza, przy jednoczesnym zablokowaniu możliwości kreowania negatywnego wizerunku tego operatora, więc sie nikt nie zgodził. Nie to żeby Play był instytucją charytatywną - po prostu dobrze wiedzą, że żeby skusić klientów mimo tego ze są mniejsi i mają mniejsze zaplecze - trzeba pokazać znacznie lepszą ofertę. |
Prezesik dzieki za info, nie wiedzialem nic od tej strony :)
|
Play odpisał:
A więc zadzwonienie do BOK oraz napisanie do nich nic nie da bo cza 1. Wysłać sms Stop Notka 2. Wpisać kody: Cytat:
UWAGA Sam sms stop notka wyłącza usługę, ale nie przywraca przekierowań, dlatego niezbędne jest wpisanie kodów |
Cytat:
- W Play 29gr. (do wszystkich sieci) - z których 58% to MTR, 24% to marża, 18% VAT; - U pozostałych operatorów w przypadku połączeń do Play, to wyglądało do 30.06 tak: 48% MTR, 34% marża, 18% VAT. - 1.07 była obniżka stawki MTR do Play. Jednak ceny połączeń do tego operatora u innych sieci się nie zmieniły i od tego czasu MTR to 45%, marża 37% i VAT oczywiście 18%. I kto tu zarabia na połączeniach do Play? Czy dla sieci, które mają po kilkanaście milionów użytkowników problemem jest zorganizowanie mniejszej marży? Tu chodzi o to by z jednej strony utrzymać wrażenie, takie jak właśnie pokazałeś, że Play doi na połączeniach do siebie. A z drugiej strony by nie przechodzić do Playa, bo wszyscy będą mieć drogo. Dodam, że P4 zaproponowało MTR za 0 gr., co wywołało oburzenie pozostałych operatorów. Cytat:
http://blogplay.pl/2010/08/upraszcza...ia-cnotki-sms/ |
Fajnie ze jestem w roamingu i z sieci meteor nie moge wyslac sms'a. Napisalem do obslugi technicznej oraz do boa o wylaczenie tego g...
|
na stronce telepolis znalazłem takie coś:
Usługą można sterować SMS-em wysyłanym pod bezpłatny numer 8042. Dostępne komendy, wysyłane w treści wiadomości, to: ***8226; STATUS NOTKA - sprawdzenie statusu usługi, ***8226; STOP NOTKA - wyłączenie usługi, ***8226; START NOTKA - włączenie usługi, ***8226; POMOC - lista dostępnych komend. na blogu play natomiast pisze tak: Oczywiście jeśli usługa Wam się nie podoba, jest możliwość przywrócenia wersji podstawowej ***8211; możecie albo zadzwonić do Obsługi Klienta, albo ustawić sobie przekierowania połączeń na numer 790998725. Wpisz odpowiedni kod: gdy zajęty *67*790998725# gdy nie odpowiada *61*790998725# gdy nieosiągalny *62*790998725# |
Co tu się dziwić
macie tanie połączenia wychodzące w Play to muszą doić tych, którzy do was dzwonią ... :] Nie raz się czyta stawki połączeń z innymi sieciami a małym druczkiem "nie dotyczy Play" ... :D |
Nie wiem jak to badziewie wyłączyć, czy sam sms stop notka starczy, wysłałem właśnie zapytanie przez ich serwis www
To po prostu skandal tak bez zapytania włączać jakieś usługi nikomu nie potrzebne ... Rozumiem, że starają się być konkurencyjni i wprowadzają nowe usługi, ale nie powinni aktywować nowej usługi bez zgody użytkownika || |
po fali krytyki play obudził się i wysyła sms z informacją jak to włączyć/wyłączyć.
|
No to jednak wał :)
|
U mnie też jeszcze nie.
Oni to stopniowo wprowadzają. |
U mnie jakimś cudem nie włączyli :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22. |