![]() |
Po ponad miesięcznej walce z BOK niejakiego Play'a stwierdzam co następuje: Play ma najgorszą obsługę klienta ze wszystkich operatorów. Wyznają widać zasadę, że jak oferta niezła, to powinienem się cieszyć, a nie zawracać tyłek o jakieś nędzne 30 zł. Sposób działania BOKu typowy dla wszystkich operatorów doprowadzili do perfekcji - odpowiadać na zgłoszenia jak najpóźniej, ale za to nie na temat, a jak się jakiś namolny klient uprze i będzie drążył, to spróbować go zbyć rzucając cukierka.
No... pierwszy raz się z czymś takim spotkałem - rąbią mnie w sumie na 31 zł, a po miesiącu wymiany głupiej korespondencji proponują mi 5,80 zł w ramach rekompensaty. Rzeczywiście potrzeba miesiąca, by to wymyślić... |
Flaczki zawsze mają taki Plus, że są lepsze od samej rozmiękniętej bułki z jednym kawałkiem wędliny. Takie życie szczura w mieście...
|
Po co chodzisz do Plusa na flaczki? No po co?!
Cały ten temat o tym jest k***a |
No właśnie, chyba im skoczył na 35% :sciana:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kartka na ladzie głosiła coś w tym stylu: " W związku z podwyżką podatku VAT nasze ceny też się zmieniają" |
Cytat:
Wracając do sumy rachunków to faktycznie w miesiącu może się zebrać już większa kwota, jednak jak już pisałem podwyżki i tak nas czekały. Mamy teraz "kryzys" na świecie i tego się obejść nie da. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
PS Mam 2gr za 100KB stale bez wykupywania czegokolwiek :) |
Skad ta zmiana @pali?
VATem skladamy sie na bogatych. Nic nowego od stu, jak nie wiecej, lat. Ale kapitalizm trzeba kochac, no nie? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znając życie Orange sobie to w jakiś "sprytny" sposób odbije ;) Wiesz mam telefon w erze już 5-6 rok. Jak dotąd praktycznie się na nich nie zawiodłem, panel iBOKu na www mają świetny, przy kontakcie z BOKiem przez telefon zawsze miałem pozytywne wrażenia. Jedyny minus Ery to moim zdaniem pakiety danych. Naliczanie co 50KB to średniowiecze....W praktyce jeśli połączę się, wyślę/odbiorę 10KB i się rozłączę to i tak mam naliczone po 50KB za odbiór wysyłkę :| Cytat:
|
Ostatnie, ale Jarson dobrze gada (dać mu wódki ;)). A do tego dojdzie jeszcze jeden czynnik z czym się nawet przedstawiciele niektórych producentów wcale nie kryją: to nie będzie 1%, tylko więcej. Bo materiały do produkcji wzrosną o 1%, bo prąd poleci do góry, bo transport także itd. itp. Dodatkowo podwyżka podatku jest doskonałą przykrywką do podwyżki marż producenta, o czym bez ogródek powiedział przedstawiciel Samsunga bodajże. Przykładzik z życia - dzisiaj w piekarni za zdziwieniem zobaczyłem wyższe ceny na pieczywo. Ze zdziwieniem, bo coś mi się kołatało po głowie, że na pieczywo to akurat VAT zmalał z 7 na 5%. Zapytana o podwyżkę sprzedawczyni powiedziała oczywiście, że powinienem wiedzieć o podwyżkach VAT od 01.01. Można? Można...
Więc spodziewajmy się wzrostów na poziomie kilku punktów procentowych raczej. {się niezły offtop tu zrobił, może jutro jakoś wymyślę, jak tu zrobić porządek} |
przeciez vat placi ostatnie ogniwo....
|
Rozmawiałem 31 grudnia z kolegą, który akurat przygotowywał się do "aktualizacji" cen na półkach w swoim sklepie. Zaśmiałem się, że jeśli wykupię cały jego towar to oboje zrobimy sobie przysługę - on będzie miał wysoki obrót, a ja nabędę całą masę towaru jeszcze po niższej cenie.
Bardzo szybko jednak doszliśmy do wniosku, że w tej hipotetycznej sytuacji tylko ja bym zyskał - on musiałby zamówić na miejsce sprzedanego towaru nowy z hurtowni, a w tejże hurtowni to już nie będzie o 1% więcej, bo wszyscy podniosą cenę - od producenta materiałów, przez producenta towaru do hurtownika. Akurat w przypadku kolegi byłoby to o tyle źle, że konkurencja jeszcze przez jakiś czas sprzedawałaby towar o 1% droższy (zanim nie "zszedłby" z półek i z zaplecza towar kupiony przed Nowym Rokiem), a u kolegi od razu byłoby widocznie drożej i klienci zapamiętaliby go jako bardzo skłonnego do podnoszenia cen. Tamto to były żarty, ale fakt pozostaje - to będzie więcej niż 1%. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:21. |