![]() |
Cytat:
Jednak oni dobrze wiedzą jak to widzi Kowalski, który pójdzie tam gdzie taniej. Jeśli o mnie chodzi to w ogóle ta cała podwyżka to głupota. No ale dziura rośnie 2k pln na sekundę- niech nasz rząd śpi dalej... |
Zrozumiałem jakiś czas temu, że VAT jest podatkiem "przechodnim" w tym rozumieniu, że ostatecznie płaci go nabywca ostateczny; konsument który nabywa towar do "zjedzenia" a nie do zainwestowania.
Stąd nie rozumiem, z czego się cieszyć, że wskutek posunięcia rządów naszych, któreś firmy są zmuszone do obcięcia o 1% własnych zysków, co wypacza kompletnie ideę podatku VAT, a też nie ma żadnego widocznego powodu, dla którego pozbawiać przedsiębiorstwa zysków, bo żadnej hossy studzić chwilowo nie musimy. Ja bym płakał nad posunięciem Orange, a nie cieszył się i dziś wyjątkowo zgadzam się z userem Edu, że zapłacimy za to więcej niż 1%. |
Cytat:
Cytat:
-- Chyba, że zrozumiałeś a to były pytania retoryczne. |
Na razie w plecy są wszyscy sprzedawcy, za miesiąc zapłaci kto powinien - społeczeństwo. :>
|
Cytat:
|
Cytat:
- orange bierze ten 1% na swój koszt - jak widać można - era nie berze vat'u na swój koszt |
jakie cięcia, wystarczyłoby zrównać stawki i gites
rozwój gospodarczy ***ut do przodu, w budżecie kasy od cholery, trzeba by nowy skarbiec budować, no ale... jakiś kretyn pokaże w reklamie pustą lodówkę, reszta kretynów przeczyta Fakt Zeitung, rozedrą mordy i cześć, po rządzie więc płacić!!! o take polske walczyli my |
więc jeśli przez głupie POmysły i brak odwagi we wdrażaniu ostrych cięć w budżecie z obawy o słupki POparcia, jestem 1% w plecy co miesiąc, to niech miłościwie nam panujący sami pokryją różnicę... :sciana:
|
Zakładając, że w umowie nie ma zapisów o twojej zgodzie na taką sytuację, to:
- przy zmianie cen brutto, jest to moim zdaniem zmiana istotnych warunków umowy i możesz ją wypowiedzieć; zasada "przerzucalności" podatku VAT nie ma tu zastosowania, bo jesteś płatnikiem końcowym (zakładając, że umowa jest z osobą fizyczną niebędącą płatnikiem VAT) - jeśli zostaną zmienione (czyli obniżone) ceny netto, musiałbyś wykazać dlaczego twoje dobro zostało naruszone, zapewne przed sądem - nie mam pomysłu na uzasadnienie. |
Nie mozna rozwiazac bez konsekwencji bo operator tutaj nie ma nic do gadania. POdatek jest odgorny.
|
Cytat:
W przypadku Heyah: Cytat:
|
powiedzcie mi, czy w związku ze zmianą VAT, co de facto wiąże się ze zmianą ceny za usługi, mogę rozwiązać umowę?
|
I dobrze gamoniom - w jednym punkcie przez te ich premie odmówiono mi rezygnacji tłumacząc się awarią systemu. Dopiero w firmowym nie mieli wyjścia.
|
No to Polkomtelowi się dostało, całkiem słusznie zresztą.
http://biznes.onet.pl/uokik-nalozyl-...1,1,news-detal |
No tak, źle się wyraziłem, ale ten CenterNet innych klientów nie ma, działa tylko dla sieci W Rodzinie:
site Może ja zgorzkniały jestem, ale wygląda to na polskie rączka rączkę myje :ysz: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22. |