Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

Zetoxa 10.03.2011 09:23

...ale tylko mnie będą doładowywać aż do emerytury :spoko:

andrzejj9 10.03.2011 09:21

To co, przenosimy się wszyscy do Play'a? (sam zaczynam to rozważać..)

Reetou 10.03.2011 09:00

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1149957)
Czy w Play (prepaid) można włączyć za darmo blokadę na osoby z wyłączonym pokazywaniem numeru?

Można, ale nie używam, więc nie wiem jak to działa.

Cytat:

Blokada połączeń z numerów zastrzeżonych - Brak(opłata) wyłączony -> włącz

Usługa polega na wprowadzeniu u operatora Play odpowiednich ustawień na centrali, dzięki którym połączenia przychodzące z numerów zastrzeżonych nie będą realizowane do osoby, która włączyła taką usługę.

marynarz 10.03.2011 08:54

Teraz Play daje od reki 60zl.
Zmienilem abonament z Ery na Fresh.

andy 10.03.2011 06:22

Czy w Play (prepaid) można włączyć za darmo blokadę na osoby z wyłączonym pokazywaniem numeru?

W erze mam teraz tak, że jak ktoś próbuje się do mnie dodzwonić i ma włączone ukrywanie numeru to słyszy w słuchawce, że "osoba do której się Pan/Pani dodzwoniła ma zablokowane połączenia od osób, które mają włączone ukrywanie numeru. Proszę wyłączyć ukrywanie numeru i zadzwonić ponownie."

Reetou 09.03.2011 23:14

Ładnie. Szkoda, że mi nie zrobili takiej promocji. Fon za darmo byłby.

Zetoxa 09.03.2011 23:01

9 m-cy Plej doładowuje mi konto, 20 zł/m-c :spoko:
powinien tylko 3 m-ce :haha:
ja się nie obrażam, ciekawe kiedy się zorientują :D

Reetou 09.03.2011 22:49

Co trwa 9 mc?

Mi przenieśli w dzionek.

Pod względem rejestracji najlepsze cyrki odstawia Era. Jak w Plusie zarejestrowali mi kartę od ręki, to barany w Erze, owszem, od ręki wprowadzili do systemu, ale kazali czekać 30 dni na potwierdzenie rejestracji po którym dopiero mogłem upoważniać play'a do przeniesienia. Ja się zapytałem czemu skoro już jest w systemie, usłyszałem 'bo tak'. Inteligenci.

Zetoxa 09.03.2011 22:41

przeniosłem prepaida z Plusa do Pleja,
najpierw musiałem zarejestrować telefon w Plusie (3 dni)
następnie wycieczka do Pleja, wniosek o przeniesienie numeru (24 godziny)
nowa karta sim w pleju, i bonus 3x20 minut co miesiąc,
w moim przypadku trwa to już 9 m-cy :rotfl:,
pewnie w Pleju system się zaciął,
więc nie narzekam k***a

Reetou 09.03.2011 19:27

Exactly. Dostałem. Kara do wysokości abo za miesiąc.

mgit 09.03.2011 18:04

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1149886)
można przenieść abo z plusa na kartę play tak, żeby to play załatwił za mnie całą procedurę?
czy po prostu najpierw muszę rozwiązać umowę z plusem i przenieść numer na kartę, a później z buta do play o przeniesienie numeru do nich?

Oni załatwią za ciebie wszystko, musisz tylko pamiętać by na wniosku o przeniesienie numeru zaznaczyć by przenieśli numer dopiero jak skończy się umowa z zachowaniem okresu wypowiedzenia, bo jak przeniosą od razu to karę umowną zapłacisz :taktak:

woitas 09.03.2011 17:13

można przenieść abo z plusa na kartę play tak, żeby to play załatwił za mnie całą procedurę?
czy po prostu najpierw muszę rozwiązać umowę z plusem i przenieść numer na kartę, a później z buta do play o przeniesienie numeru do nich?

Banana Coctail 09.03.2011 17:07

Nokia 5510, cegla ale ma mp3!

pali 09.03.2011 15:58

Oprócz tego, że za złotówkę, to zanim weszły smartfony rodaków zachęcano do takich samych modeli telefonów jak w Bułgarii, Rumunii itd
Te modele to na Zachodzie dzieciom oferowano :) Tapety, srety, dzwonki, kamery, aparaty...

A te smartfony teraz promowane też jakieś zabawkowe... Cóż, trzeci świat.

Telefon to lepiej sobie za sto złotych kupić, normalną Nokię czy coś tam. Taki telefon z monochromatycznym ekranem trzyma baterię dwa tygodnie.

Jarson 09.03.2011 15:46

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1149799)
Jeśli przechodzisz do pleja albo przedłużasz umowę bez telefonu, to płacisz 50% abonamentu - często nawet warto tak zrobić i kupić tel na wolnym rynku.

To akurat stwierdzenie tyczy się wielu umów abonamentowych i w zasadzie wszystkich pre-paidowych.

Aż dziw bierze, jak zdecydowana część Polaków (za granicą zresztą nie jest lepiej) jest naciągana na "tanie telefony". W zdecydowanej większości przypadków lepiej jest wziąć kredyt z najwyższymi możliwymi odsetkami i za pieniądze z niego kupić telefon niż płacić za telefon w ramach zobowiązania (wówczas zwykle stawka za minutę jest zdecydowanie wyższa i po porównaniu ile zapłacilibyśmy za tę samą ilość minut jakie mamy w ramach naszej stawki gdybyśmy mieli umowę bez telefonu, okazuje się, że za telefon płacimy od 50% w górę więcej niż kupując go na rynku).

Telefony jako dodatek przydają się osobom, które i tak przedłużają umowę na sporą liczbę minut - wówczas mają najniższą stawkę, to że dostają dodatkowo telefon niczego nie zmienia. Jednak w przypadku wszystkich tych, którzy chcą wydawać na telefon mało, decyzja zakupu telefonu "za złotówkę" jest zaprzeczeniem ich intencji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22.