![]() |
...ale tylko mnie będą doładowywać aż do emerytury :spoko:
|
To co, przenosimy się wszyscy do Play'a? (sam zaczynam to rozważać..)
|
Cytat:
Cytat:
|
Teraz Play daje od reki 60zl.
Zmienilem abonament z Ery na Fresh. |
Czy w Play (prepaid) można włączyć za darmo blokadę na osoby z wyłączonym pokazywaniem numeru?
W erze mam teraz tak, że jak ktoś próbuje się do mnie dodzwonić i ma włączone ukrywanie numeru to słyszy w słuchawce, że "osoba do której się Pan/Pani dodzwoniła ma zablokowane połączenia od osób, które mają włączone ukrywanie numeru. Proszę wyłączyć ukrywanie numeru i zadzwonić ponownie." |
Ładnie. Szkoda, że mi nie zrobili takiej promocji. Fon za darmo byłby.
|
9 m-cy Plej doładowuje mi konto, 20 zł/m-c :spoko:
powinien tylko 3 m-ce :haha: ja się nie obrażam, ciekawe kiedy się zorientują :D |
Co trwa 9 mc?
Mi przenieśli w dzionek. Pod względem rejestracji najlepsze cyrki odstawia Era. Jak w Plusie zarejestrowali mi kartę od ręki, to barany w Erze, owszem, od ręki wprowadzili do systemu, ale kazali czekać 30 dni na potwierdzenie rejestracji po którym dopiero mogłem upoważniać play'a do przeniesienia. Ja się zapytałem czemu skoro już jest w systemie, usłyszałem 'bo tak'. Inteligenci. |
przeniosłem prepaida z Plusa do Pleja,
najpierw musiałem zarejestrować telefon w Plusie (3 dni) następnie wycieczka do Pleja, wniosek o przeniesienie numeru (24 godziny) nowa karta sim w pleju, i bonus 3x20 minut co miesiąc, w moim przypadku trwa to już 9 m-cy :rotfl:, pewnie w Pleju system się zaciął, więc nie narzekam k***a |
Exactly. Dostałem. Kara do wysokości abo za miesiąc.
|
Cytat:
|
można przenieść abo z plusa na kartę play tak, żeby to play załatwił za mnie całą procedurę?
czy po prostu najpierw muszę rozwiązać umowę z plusem i przenieść numer na kartę, a później z buta do play o przeniesienie numeru do nich? |
Nokia 5510, cegla ale ma mp3!
|
Oprócz tego, że za złotówkę, to zanim weszły smartfony rodaków zachęcano do takich samych modeli telefonów jak w Bułgarii, Rumunii itd
Te modele to na Zachodzie dzieciom oferowano :) Tapety, srety, dzwonki, kamery, aparaty... A te smartfony teraz promowane też jakieś zabawkowe... Cóż, trzeci świat. Telefon to lepiej sobie za sto złotych kupić, normalną Nokię czy coś tam. Taki telefon z monochromatycznym ekranem trzyma baterię dwa tygodnie. |
Cytat:
Aż dziw bierze, jak zdecydowana część Polaków (za granicą zresztą nie jest lepiej) jest naciągana na "tanie telefony". W zdecydowanej większości przypadków lepiej jest wziąć kredyt z najwyższymi możliwymi odsetkami i za pieniądze z niego kupić telefon niż płacić za telefon w ramach zobowiązania (wówczas zwykle stawka za minutę jest zdecydowanie wyższa i po porównaniu ile zapłacilibyśmy za tę samą ilość minut jakie mamy w ramach naszej stawki gdybyśmy mieli umowę bez telefonu, okazuje się, że za telefon płacimy od 50% w górę więcej niż kupując go na rynku). Telefony jako dodatek przydają się osobom, które i tak przedłużają umowę na sporą liczbę minut - wówczas mają najniższą stawkę, to że dostają dodatkowo telefon niczego nie zmienia. Jednak w przypadku wszystkich tych, którzy chcą wydawać na telefon mało, decyzja zakupu telefonu "za złotówkę" jest zaprzeczeniem ich intencji. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22. |