Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

paprykarz 13.10.2011 22:07

Patrix, ile Ty masz lat?

Zechciej zauważyć, że dorośli faceci w Polsce AD 2011 jeśli już szpanują (a każdy choć trochę jest szpanerem), to
zabytkowym Mercem
publikacją naukową
chałupą za***istego projektu
ciekawymi podróżami
ciekawym przedsiębiorstwem

a nie telefonem!

Potem zobacz słynnego bloga "Echh ten Play" i powiedz, kto autora zrobił w konia:
producent smartphone
czy Play ze swoim gatewayem?

Na samym początku sprzedaży iphone, Apple zapowiadał, że operatorzy muszą go sprzedawać z odpowiednim pakietem internetowym; nieograniczonym lub potężnym. Potem jakoś odeszli od tego wymogu. A mój nietechniczny znajomy kupił iphone w Orange z pakietem bodajże 50 mb. Kto go zrobił w bambuko: Apple czy Orange?

Patrix 13.10.2011 19:51

No tak, byłoby "jam jest dumny z mego apple abo" a ty w innym abo płacisz mniej więc wstydź się.

paprykarz 13.10.2011 19:48

Szkoda, że Apple nie narzuca operatorom konkretnych zasad świadczenia usług, włącznie z cennikami, regulaminami itd Oczywiście przy sprzedaży abonamentu w pakiecie z iphone. Byłby porządek, zero kantów i wszystko przejrzyste.

Zdaje się, że nawet mieli taki zamiar (pamiętam mgliste zapowiedzi), ale jakoś odpuścili. Pewnie zrobili analizę, że za dużo stracą na pozwach, czepianiu się KE i innych biurokratów. Szkoda.

woitas 13.10.2011 18:11

Mo***380;e kto***347; wie, kiedy wchodzi w ***380;ycie nowelizacja ustawy telekomunikacyjnej?
Pytam, bo podejrzanie cz***281;sto pewna pani dzwoni do mnie, namawiaj***261;c mnie na podpisanie dwuletniej umowy.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Patrix 11.10.2011 13:07

Czyli co, trzeba po cwaniacku, kupić startera w innej sieci i przenieść numer :szczerb:

andy 11.10.2011 05:50

To co podajesz jest przy podpisywaniu nowej umowy - nowy numer. Przy przeniesieniu numeru z innej sieci dostaje się w tym przedziale cenowym 210 minut, 1GB (All Inclusive MAX) itd...

M@X 10.10.2011 23:25

Sprawdz uwaznie - to chyba All Inclusive MAX 45, gdzie (po mojemu) :
- 150 minut do wszystkich co miesiac
- 1 GB co miesiac
- 60 minut do wszystkich za SuperMNP na zawsze (jesli przechodzisz z abonamentu i niektorych Mixow).
- 50 minut do wszystkich co miesiac na pol roku umowy
- Stsn Darmowy na 3 miesiace (potem 10 PLN)
- 50 % rabatu na abo na pierwsze 3 miesiace

Slowem 210 na zawsze + 50 przez pierwsze pol roku + SD na 3 miechy - cos sie nie zgadza z tym co piszesz :-/...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

Patrix 10.10.2011 18:44

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1185204)
Zadzwoń do mnie, a w kilka minut obalę tę ofertową matematykę... ||

tak, do play wyjątkowo nie opłaca mi się dzwonić :P

andy 10.10.2011 18:09

Co jak co ale PLAY bije na głowę abo przy przejściu do innej sieci ;)

Za 45zł otrzymałem 210 minut do wszystkich, 1GB na dane, pierwsze trzy miesiące rozmowy za darmo do sieci PLAY, pierwsze trzy miesiące o połowę tańszy abonament (22,50zł) i do tego 60 minut do wszystkich gratis za przedłużenie przez internet. Do tego wszystkiego należy dodać super zasięg w mojej miejscowości :)

Która sieć mi zaoferuje lepsze warunki :)

grzeniu 10.10.2011 17:40

Reetou nie bądź świnia! :D
Najważniejsze, że każdemu się zdaje, że ma lepiej niż inni.

A teraz - jak ja do ciebie zadzwonię, to nic nie zapłacę, a jak ty do mnie, to i owszem :matrix:

Reetou 10.10.2011 17:10

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1185178)
Można powiedzieć, że teraz wychodzi podobnie, ale matematycznie oferta tmobile jest lepsza ||

Zadzwoń do mnie, a w kilka minut obalę tę ofertową matematykę... ||

sobrus 10.10.2011 14:37

Być może, nie chce mi sie sprawdzać.
Play Fresh ma już 2,5 roku i tez czekam na jakieś korzystne update cennika, choć jest nieźle - telefon kosztuje mnie przeciętnie jakieś 10zł miesięcznie więc wiele już nie zaoszczędzę.
Jeżeli jesteś już w Heyah to na Twoim miejscu też bym został.

Ale dla mnie Play ma jedną ogromną zaletę - ma znacznie lepszy zasięg od Ery, zwłaszcza UMTS :taktak:.

Patrix 10.10.2011 14:04

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1185115)
Poza tym czy przedłużają również połączenia przychodzące, czy tylko wychodzące?

Logicznie rzecz biorąc to oba, bo inaczej w obecnej funkcjonalności się nie da.
Gdyby był podział, to by były dwie daty w raporcie, a jest tylko jedna i zawsze jest to X*. Jest tylko mowa ogólnie o ważności konta.

Co do Play... 5zł na rok to nie jest problem, dlatego myślałem nad zmianą,
ale w Heyah doczekałem się takiej oferty przed ostatecznym rozmyśleniem się.
Można powiedzieć, że teraz wychodzi podobnie, ale matematycznie oferta tmobile jest lepsza ||

---
*gdzie X = data ostatniej rozmowy(odebranej/wysłanej)/sms/mms/transmisji danych + 1 rok

sobrus 10.10.2011 07:41

Ale co w tym takiego rewelacyjnego?
Raz na rok doładować za 5zł (Play Fresh) to chyba nie taki problem :)
Poza tym czy przedłużają również połączenia przychodzące, czy tylko wychodzące?

Patrix 08.10.2011 21:02

regulamin

1) nie widzę takich w tej nowości
2) z tego co czytam w cenniku to nie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26.