![]() |
Włączyłem za 25 zł w Orange One i hula.
Wie ktoś, dlaczego A. Buzdygan rąbał Plusa? Tylko dlatego, że Plus najtańszy (20 zł)? |
Ja też jestem w Playu i jestem bardzo zadowolony.
Żadnych problemów z zasięgiem. Ceny zdecydowanie niższe. No ale najważniejsze: OBSŁUGA KLIENTA. Skok jakościowy ogrmony w porównaniu z innymi operatorami, z którymi miałem do czynienia. Reklamacje rozpatrywane szybko i miło. Tak jak właśnie piszesz, że człowiek zamiast się złościć, to jest zadowolony, że sprawnie go obsłużono i dali parę złotych rabatu. Widać, że ktoś tam myśli. Tak naprawdę mniej istotne są nawet ceny, szmery bajery i inne gadżety. Klient musi się po prostu czuć ważny i obsłużony już od momentu samego podpisania umowy. Takie proste to jest, a innym operatorom trudno to zrozumieć. Oczywiście, pewnie są też klienci niezadowoleni z obsługi w Play. Ja na szczęście mogę mówić tylko pozytywnie. Ja ciągle toczę spory z Orange, a narzeczona z T-mobile. Wiem co mówię ;) |
Cytat:
http://www.play.pl/pl/promocja/play-karta/formula-40/ http://www.orange.pl/kid,4000377334,...y,article.html |
Cytat:
Gdy zamierzałem przejść na Play kilka osób mi to odradzało - będziesz żałował itp. itd. Nie zraziłem się - najlepsze ceny, oraz zasięg na tamten moment (chyba się nic nie zmieniło przez rok nie?:)) Jak wiadomo każda sieć włącza nam kilka usług, których jak nie wyłączymy to automagicznie przechodzą na następny okres rozliczeniowy. Na dwa dni przed końcem (tyle ile wymagają) dezaktywowałem jedną z takich usług, którą miałem darmową przez 3 miesiące (chodziło chyba o darmowe do Play - normalnie koszt 10zł/miesiąc) Mimo mojej dezaktywacji usługa pozostała aktywna i oczywiście zostało mi naliczone 10zł za następny okres rozliczeniowy (przed końcem okresu darmowego tej usługi dostałem chyba nawet smsa z przypomnieniem, że się kończy - nie pamiętam dokładnie). Na początku lekko się zdenerwowałem. Zalogowałem się przez serwis Play 24 i złożyłem reklamacje opisując całą sytuację. Ku mojemu zdziwieniu dostałem odpowiedź w ciągu 2-3 dni. Przyznali się do pomyłki. Następny okres rozliczeniowy miał być mniejszy o błędnie naliczoną kwotę 10zł. Dodatkowo aby zrekompensować mi wyrządzone szkody dostałem kolejny upust w wysokości 10zł na abonament za następny okres abonamentowy. Na całym błędzie "zarobiłem" 10zł. Wiem, że mają to wliczone - te rabaciki, ale i tak miło mi się zrobiło :) Jakoś ostatnio miałem problem z odebraniem MMSa. Zaciął się podczas pobierania i dupa - nie udało się go ściągnąć. Z innymi problemu nie miałem. W ostatni dzień ważności tego MMSa zrobiłem zgłoszenie przez serwis Play 24. Opisałem cały problem i przesłałem zgłoszenie - była to bodaj sobota, wieczorne godziny. W poniedziałek dzwoni do mnie konsultant, mówi w czym rzecz. Po krótkiej weryfikacji przeszliśmy do meritum. Mówił, że niestety nie będzie mi w stanie pomóc bo zgłosiłem to za późno - gdybym wysłał zgłoszenie w ciągu 2-3 dni od otrzymania to mogli by namierzyć problem, oraz przesłać go do mnie ponownie. Jednak w związku z tym, że spotkała mnie taka a nie inna sytuacja proponuje mi 10zł rabatu na abonament za kolejny okres rozliczeniowy - zapłacę abonament mniejszy o 10zł. Podziękowałem i się rozłączyliśmy. Znowu jestem świadomy, że ta opłata jest wliczona, i każdemu mogą w ciągu roku ileś tam razy dać rabat, jednak tak czy siak miły gest ;) Samo zgłoszenie wysłałem bez oczekiwania, że coś uda im się naprawić. Może i naprawić się nie udało, ale dostałem za to rabat ;) ot taka historyjka przed świętami. ;) |
W Polsce nie.
2 km na zachód od polskiej granicy już tak. Ze znajomymi z Anglii mogę rozmawiać więcej niż z Polski (oczywiście kiedy to oni do mnie dzwonią), tam darmowe minuty do wszystkich sieci dotyczą wszystkich sieci. W Pl nawet jak wszedł Virgin (co miałem za dobrą monetę), dał warunki ściśle dopasowane do naszego rynku, nie zrywając w żadnym wypadku istniejących ograniczeń... Też bym chciał za 30 funtów w kontrakcie na 24 m-ce mieć przyzwoitego smartfona, 5 000 minut do swojej sieci i 2 000 do wszystkich - w kraju i za granicą - a do tego nielimitowany internet, LTE oczywiście... To nawet na moje krajowe zarobki byłoby wystarczające, szczególnie że wówczas w ogóle nie potrzebowałbym internetu stacjonarnego, więc płaciłbym za tel + int niewiele więcej niż obecnie... |
No i wyłączył SIMPLUS No Limit.
Jeszcze bezczelnie mi piszą w SMS, że "1) Sprawdź czy masz wymagane środki 2) czy usługa nie wyklucza się z inną usługą 3) czy spełnione są inne warunki w celu jej aktywacji" a ja sprawdzam owszem, ale co nawyrabiał niezawodny Arnold Buzdygan :) Komunikaty Plusa przesyłane w SMS są albo próbą oszustwa (bo niektórzy wiedzą że kody sieciowe nie zadziałają na pustym koncie i polecą doładować) albo brakiem kompetencji. Wracając do pana Arnolda :) Arnold, trollu kochany, ja wiem, że masz rację i bardzo mi się podoba jak obrabiasz to przestępcze towarzystwo (mam nadzieję, że jesteś na Plus :) ) ) i wiem też, że koniec końców robisz to w moim interesie. Ale chwilowo jestem zły na Ciebie, bo muszę pogadać. Są jakieś prepaidy z no limit na dziś? Pewnie włączą w nowym roku; coś mi się obiło o uszy że koniec MTR. |
Dokładnie sądzę jak @Jarson, 2014 jest dość odległy w zasadzie to 2015 bez dwóch miechów...
Cytat:
było się jeszcze w klubie to się jeszcze dostawało bonus 10% od pierwszego i drugiego doładowania. Wydając 70 dostawałeś 127 || to była wersja eco- można było jako drugie wziąć chyba max 150? No i to potem *2 i +10%. Ja teraz chyba ponad kwartał komórki nie doładowywałem! |
Raczej ostatni raz rok ważności dostaniesz wykonując rozmowę 9.10.2013 r; przedłużając wówczas czas ważności konta do 8.10.2014 r.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mnie też odpowiada tak jak jest teraz :spoko: Cytat:
|
A tymczasem Play będzie miał roaming również w sieci TMobile ;-)
|
Cytat:
To nie jest rok ważności konta od doładowania, tylko rok ważności od każdej rozmowy/sms - mi to wybitnie odpowiada - inni tego chyba nie mają. Po staremu były przypadki, że mi złotówki jeszcze zostawały, a tu trzeba było ładować bo termin... A te 5zł to tak, w innym punkcie pisało ;) Generalnie kilka razy skorzystałem z podwójnego, ale na starych zasadach. Teraz to mam tą ich promocję w pompce. |
Hmm, źle się dzieje odkąd zrebrandowali Erę. T-Mobile ma ciekawe pomysły. Najpierw 4 gr za sprawdzenie konta, teraz kombinują z podwójnym doładowaniem. Do tego teraz trzeba wysłać płatnego prawie 5 zł SMSa, żeby aktywować tą promocję. Wcześniej aktywowało się to bezpłatnym SMSem.
Skoro więc trzeba zrezygnować z roku ważności konta to lepiej przenieś numer do TakTaka i mieć podwójne doładowanie za każdym razem, nie tylko jednorazowo. |
Ilość załączników: 2
Oto jak Heyah pięknie zaczyna robić ludzi w butelkę:
Załącznik 60477 Załącznik 60476 TO ja już wolę to co mam (czyt. rok ważności po każdej rozmowie) k***a |
Cytat:
zastanawiam się, skąd te 50% |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:42. |