Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

jesi 12.01.2012 15:23

Raczej mało prawdopodobne. Doładowania z Allegro to chyba jedyny sposób na załapanie trochę więcej.
Podwójne doładowanie to chyba tylko T-Mobile Tak Tak i Heyah. Zdarza się to 3-4 razy do roku. Ostatnio znowu skorzystałem, a nie wykorzystałem jeszcze pieniędzy z ostatniej akcji :)

andrzejj9 12.01.2012 11:16

Obiło mi sie jakiś czas temu o uszy odnośnie możliwości podwójnego doładowwania do Plusa (Simplusa). Z tym, że było to jakiś czas temu i była to chyba reklama jakiejś strony z doładowaniami. Nie mogę teraz nic znaleźć - czy jest aktualnie coś takiego, czy najlepsze są jednak oferty z Allegro (np. 9x zł za 115 zł doładowanie).

sobrus 09.01.2012 07:53

Czyżby wiedzieli o czymś o czym my jeszcze nie wiemy :w00t:?

Patrix 07.01.2012 01:43

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1195936)
50%? :P

No...

0,06zł * 50% = 0,03zł :P

woitas 06.01.2012 09:12

50%? :P

Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk

Reetou 05.01.2012 18:07

Tak sobie przeglądam oferty różnych dostawców i się lekko zdziwiłem przy ofercie easyCALL

Cytat:

Połączenia krajowe:
telefony stacjonarne (lokalne i międzymiastowe)
0,06 zł/min. (0,09 zł/min. z VAT)
Od kiedy to w Polsce mamy 50% stawkę VAT?

Patrix 28.12.2011 20:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1194887)
TMobile chyba rok po każdym użyciu (także odebraniu)

Nie chyba, a tak - H. na pewno ;)

andrzejj9 28.12.2011 19:55

Taki mały OT - chcę starszej osobie kupić starter, żeby był z nią kontakt (rozmów prawdopodobnie będzie zero) - najwazniejsza długość konta. Orange daje rok (dwa), TMobile chyba rok po każdym użyciu (także odebraniu), a Plus? Cały czas nic? Nie obiła się komuś o uszy wiadomość, żeby mieli coś zmienić? (w rodzinie mamy Plusa, więc tu też bysmy go chcieli kupić).

Patrix 28.12.2011 19:10

Jak ktoś będzie chciał ciąć to sobie potnie, ja pisałem maila z pytaniem
- gdyby była mi taka potrzebna to sobie zamówię.

M@X 28.12.2011 18:38

Sek w tym ze w wypadku starych kart Heyah (nie wiem jak z nowymi) docinamy sam plastik - chipa nie dotykamy nozem ani przez chwile :-)!

Patrix 28.12.2011 16:04

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1194761)
Docinalem ostatnio kumplowi Heyah wlasnie - zero problemow, a karta stara jak swiat (z poczatkow Heyah).

Wiesz, takie teksty to ja też czytałem, wychodzi pół na pół z tym docinaniem,
wystarczy, że jeden drucik z wewnątrz chip'a przerwiesz i po ptakach :P

andy 28.12.2011 09:27

Tak, Play od ok 2 tygodni umożliwia roaming po nadajnikach Orange.

nimal 28.12.2011 09:09

od okolo tygodnia zauwazylem, ze moj Play, oprocz Plusa, zaczol sie logowac do sieci Orange
podpisali kolejna umowe roamingowa pewnie - nie sprawdzalem :)

M@X 28.12.2011 06:12

Docinalem ostatnio kumplowi Heyah wlasnie - zero problemow, a karta stara jak swiat (z poczatkow Heyah).

Patrix 27.12.2011 17:07

Informacyjnie z ciekawości napisałem do Heyah w sprawie kart Micro SIM dla kont prepaid:

W skrócie:

Cytat:

W celu otrzymania karty MicroSIM proponuję skorzystanie z usługi wymiany karty SIM, która pozwala na nieodpłatne wystawienie jej duplikatu w przypadku numerów działających w systemie na kartę.

Konieczne będzie wtedy przesłanie czytelnie wypełnionego formularza wymiany karty SIM, zawierającego własnoręczny podpis zgodny z podpisem złożonym w formularzu rejestracyjnym, numer telefonu kontaktowego w celu potwierdzenia danych identyfikacyjnych oraz informację, że chodzi o wystawienie karty MicroSIM ***8211; formularz dostępny na naszej stronie WWW w zakładce /POMOC/ > /WYMIANA KARTY SIM/.
Dodatkowo w przypadku systemu na kartę niezbędne będzie również załączenie:
-> czytelnie wypełnionej Karty Rejestracyjnej, która dostępne jest do pobrania i wydrukowania na stronie http://www.heyah.pl w zakładce /POMOC/ > /REJESTRACJA KARTY SIM/,
-> kopii dokumentu potwierdzającego tożsamość (np. Dowód Osobisty) oraz w przypadku firmy uprawnienia do jej prowadzenia (np. zaświadczenie o numerze identyfikacji REGON).

W ciągu maksymalnie 7 dni od daty wpływu do naszego biura kompletu wymaganych dokumentów, zostanie wystawiona Panu nowa karta MicroSIM.

Po wystawieniu duplikatu karty SIM data ważności oraz kwota pozostała na koncie nie ulegnie zmianie. Do duplikatu przypisywany jest nowy kod PUK. Nie odtworzymy danych zapisanych na utraconej karcie SIM (np. zawartości książki telefonicznej).
Oczywiście dokumentem może być też awers prawa jazdy-
wg mnie każdy inny ważny dokument poza dowodem jest najlepszy.

Czyli gdyby była potrzeba to nie ma problemu i nie trzeba stresować się domowym wycinaniem karty :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26.