![]() |
No właśnie wygląda na to, że teraz być może będzie to możliwe (a wówczas blokada całego zakresu Premium i spokój).
Na całe szczęście akurat wśród swoich bliskich nie mam żadnej osoby, która by się dała na takie coś nabierać, ale wciąż jest masa osób, które tu czy ówdzie dają się naciągać. A to jest teraz wszędzie. Klasycznym i wciąż aktualnym zwróceniem uwagi na problem była "wygrana" Mariana Kotuli z Siedliska - to jest skierowane głównie do osób, które wciąż wierzą, że wszystko, co widzą w mediach, jest uczciwe. Za dwa dni GP Chin, więc jeszcze jedno skojarzenie - pamiętam, jak w zeszłym roku starszy Ziętarski wyraźnie zżymał się, że mu kazali informować i zachęcać do konkursów sms-owych podczas studia F1 ;) W tym roku już mu bardziej gładko idzie, ale wciąż nie wygląda na zachwyconego tym punktem programu... |
Cytat:
Ja bym to w ogóle zablokował w cholerę na poziomie funkcji w PA gdyby taką udostępnili ;) |
Cytat:
Jedyny spam jaki przychodzi to raz na miesiąc to ten szit co cichopkowa reklamowała czy tan drugi paker... ale nie dzwoni mi telefon, samo po cichu do spamu ląduje - zaleta symbiana. |
czepiasz się.
spójrz na to z pozytywnej strony: przynajmniej nie będzie ci się nudziło :D |
Cytat:
http://www.era.pl/repositories/era_p...onsorowana.pdf Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję, że zrobią to jakoś z sensem i nie będzie śmietnika z operatorami wirtualnymi. |
Z ciekawości wszedłem sobie na formularz rejestracyjny H. aby poczytać co oni tam chcą (wcześniej się tym nie interesowałem).
Trochę się zdziwiłem nieprofesjonalizmem - KLIK, znaczy się mam im wysłać jawnym tekstem (prawdopodobnie via $_POST[' '] z PHP) w jednym formularzu online (brak SSL !!!) swoje wrażliwe dane osobowe ? k***a nie wydaje mi się... Więc poszukałem PDF'a bo myślę, może poleconego kiedyś wyślę, znowu mnie coś zaciekawiło. Dlaczego TUTAJ chcą na mnie wymusić podanie numeru i serii dowodu osobistego (gwiazdka jako wymagane) skoro na dole znajduje się: Cytat:
Formularz tego nie umożliwia ! A na dole małą czcionką: Cytat:
zupełny brak zabezpieczeń oraz sugerowanie/zmuszanie do wybrania opcji, które im pasują. Zerknijcie jak to wygląda w Waszym przypadku (formularze, rejestracje SIM online itd.) |
Niekoniecznie, czasem przy przedłużeniu umowy nie dają lepszych warunków, więc można w takim przypadku złotówko-telefon.
|
Ktoś tu chyba liczył, że słuchawki na umowę za "1zł" (+ tak jak mówisz simlock gratis) się nie opłaca.
Wolny rynek mamy, telefonik zawsze można kupić bez karty za gotówkę... |
Takie pogłoski słyszałem, bo w sumie to na razie pogłoski....
że po nastaniu T-Mobile i Vodafone będzie powrót do simlocków :sciana: |
To tak samo jak przy rebrandingu Idea - Orange :)
|
Mnie też interesuje co z zawartymi wcześniej umowami. Czy po zmianie właściciela automatycznie są przez niego przejmowane, czy wymaga to jakiegoś zatwierdzenia ze strony użytkownika, czy jest możliwość wypowiedzenia?
|
Cytat:
|
Cytat:
ale może coś się zmieni jeśli chodzi o oferty... Pytanie tylko co z wirtualnymi operatorami, których era jest właścicielem ? |
Dziwi mnie jedynie że tak późno się na to zdecydowali.
Teraz czas na Plus --> Vodafone. :] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |