![]() |
Nie, na nic takiego się nie zgadzałem. Nie mam problemu ze spamem,
jakiś sms czasem przyjdzie raz na miesiąc a czasem nie. Pierwszy raz ktoś taki do mnie dzwonił, ale z tego numerka już się nie dodzwonią ;) |
Nie widzę w tym nic dziwnego, dzwonił handlowiec (zapewne z zewn. firmy) z ofertą.
Inna sprawa, czy Patrix wyraził zgodę na otrzymywanie informacji handlowych - i czy taka zgoda jest wymagana w tym przypadku (nie wiem, nie sprawdzałem). Plus rozsyła SMS reklamujące nowe usługi i brzmią one tak: Informujemy, że od dnia tego i tego dostępna jest techniczna możliwość aktywacji pakietu takiego a takiego., tym samym omijając wymóg zgody klienta. |
To mógłby się do uczciwej pracy zabrać? Albo chociaż uczciwie - słuchawka też potrzebna (czasem), ale nie takiej zasadzie, że wciskamy komuś to, co jest mu całkiem niepotrzebne (chociaż chyba właśnie podałem definicję słuchawki)...
|
a nie pomyślałeś, że ON też ma dzieci,
nowe buty na wiosne cza kupić itd. :sciana: |
Dzisiaj 3x dzwonił do mnie ktoś z numeru 6029ooooo, za 3 razem odebrałem, słucham a tu inkwizycja ery/heyah namawia mnie do zmiany taryfy na heyah mix i podpisania umowy na 12 m-cy (mam bez umowy "pakietówkę"), powiedziałem nie dziękuję a ten kolo próbował mnie zamulić abym to ja się tłumaczył dlaczego nie. Po chwilce powiedziałem, że szkoda jego czasu a on dalej nawijka i nie przestaje... Rozłączyłem się. Numerek na czarną listę oczywiście wpisałem... Ot telemarketerzy oni wiedzą najlepiej co jest dla mnie dobre :sciana:
|
no tak, wiadomo że musi, ale problem w tym czy tel połączył się tylko z gatewayem i dalej nigdzie
bo jeśli tylko z gatewayem, to play robi jak niegdyś (dawno temu) tepsa próbowała - chcieli naliczać opłatę za próbę połączenia, tj. od momentu "po wykręceniu numeru", ale któryś urząd im tego zakazał a link znam od Ciebie, tylko go powtarzam :) |
wiesz - nawet nie musze sprawdzac
przeciez MUSI sie polaczyc z gatewayem, by miec wyjscie dalej czyli - tak ;) swoja droga - problem jest globalny - ten link podawalem wczesniej, podobnie jak podobne do problemow z iphonem czy telefonami wm - system nie ma wplywu na takie a nie inne zachowanie sie telefonu w play - bo ewidentnie to wina play a nie fonow |
nimal,
a sprawdzałeś czy twój tel też łączył się z gatewayem playa (podobnie jak to opisane tutaj - Ech ten Play ) ? |
sprawa naglasniana od dawna
i nic inna sprawa - nawet z tymi dodatkowymi kosztami ich oferta jet i tak nie do przebicia - 5PLN za 100MB miesiecznie? 25 za 1GB - na karcie! o cenach rozmow nie wspominajac ja sie z problemem chyba uporalem wczytujac inne ustawienia laczenia - w razie czego jeden klik i mam normalne ale jest to wq.ce, jak ktos chce naciagac nieswiadomych posiadaczy |
Jeśli przez te parę miesięcy mieli z tego większe zyski, to po co mają to zmieniać? Źle im z tym, czy co?
|
Cytat:
|
pamietacie, jak jakis czas temu pisalem o naciaganiu na polaczenia netowe przez Play?
wlasnie przenioslem kolejny numer, ktory siedzi w multimedialnym fonie i, choc wczesniej ten sam telefon pracowal w O2 i w Erze i problemow nie bylo, nagle co 2h zaczelo mi sciagac po 12gr - za polaczenie tyle, ze takich polaczen nie bylo - inaczej przeciez by sciagalo takze u poprzednich operatorw! a fon jest prawie czly czas w zasiegu wifi, wiec jak najbardziej laczyc mu sie wolno i ma to robic - po to jest ;) sugestia Play - wykasowac ustawienia :O blokada z poziomu konta uzytkownika (co zrobilem od razu) dziala tylko w roamingu :O zmienilem wczoraj ustawienia (na szczescie w tym fonie nie musze ich podawac z reki - wystraczy klik i wczytuje co chce) i na razie spokoj jak to nie pomoze - zmiana operatora - nie mam za miaru placic za to, ze mam telefon ;) czyli Play tez zrznie klientow w trabe - o problemie wiadomo od miesiecy i wszyscy maja to w d. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytuję :)
Przepraszam za nieumyślną niejednoznaczność. Cytowałem akurat ten fragment, bo zauważyłem, że firmy handlujące w Internecie, ostatnio nauczyły się grozić klientom pozwem za naruszenie dóbr osobistych. Vide http://forum.cdrinfo.pl/f5/electro-p...ml#post1085801 Rafał Cisek dostał od GG Network S.A. takie pismo http://www.nowemedia.org.pl/nuke/mod...&pid=48&page=4 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22. |