Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

andrzejj9 08.10.2011 20:51

No to właśnie widzę, gdzie Babcii starter kupię :)

btw1 - jakieś haczyki?

btw2 - czy Heyah traktowane jest jako rozmowy w sieci (T-mobile)?

Patrix 08.10.2011 20:23

Ilość załączników: 1
tym oto sposobem heyah zatrzymała mnie w swojej sieci!
oferta skrojona wprost dla mnie ! :>:spoko:

Załącznik 58379

M@X 22.09.2011 15:53

To nie musi byc zadluzenie u operatora - koles moze gdzies wisiec w BIGu. Nawet spoznienie sie 1 dzien z oplata jest tam odnotowywane a kazdy operator (za zgoda potencjalnego abonenta) weryfikuje dane klienta we wszystkich BIGach zgodnie z ustawa o wymianie danych gospodarczych. To juz normalna procedura.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

Patrix 22.09.2011 15:18

Cytat:

Orange.pl i ich (nie istniejąca) promocja
Witam, jak zapewne niektórzy z was, zorientowani w świecie abonamentów telefonicznych wiedzą o tym że do dnia wczorajszego (20.09.2011) trwały tzw. "szalone dni w orange". Na promocję trafiłem zupełnie przypadkowo, zainteresował mnie telefon HTC Desire HD w promocyjnej cenie 1pln z vat przy abonamencie 89,90pln miesięcznie (taryfa pantera). Po chwili zastanowienia, zdecydowałem się na zakup telefonu i zobowiązanie comiesięcznej wpłaty 89,90pln na konto orange. Rejestracja przebiegła szybko, po chwili zostałem poinformowany mailowo że mogę sprawdzić stan zamówienia na stronie orange.pl/status. Dzisiejszego dnia wracając z pracy, postanowiłem sprawdzić czy pomarańcza poczyniła jakieś kroki w kierunku podpisania ze mną umowy, niestety po wpisaniu loginu i hasła, zaskoczyła mnie nie miła informacja o treści: "status zamówienia: odrzucone po weryfikacji ręcznej". Więc myślę o co chodzi, jakich warunków nie spełniam, przecież mam stałą pracę, brak zadłużeń itd. Sprawdzam jeszcze maila, tam czekała na mnie informacja: "Twoje zamówienie zostało odrzucone, ponieważ weryfikacja podanych przez Ciebie danych osobowych wykazała zaległości w płatnościach u innego operatora. Po ich uregulowaniu, zapraszamy do ponownego złożenia zamówienia." więc myślę... ponownie = nie będzie już promocji i za telefon trzeba będzie zapłacić paręset złotych... druga sprawa, jak mogę zalegać z płatnościami u innego operatora skoro nie mam drugiego telefonu, a nigdy nie korzystałem z usług innych operatorów niż orange. Po łyku kawy i papierosie wpadłem na pomysł wyjaśnienia całego zamieszania......
reszta: http://www.wykop.pl/ramka/885739/ora...jaca-promocja/

każdy operator orze jak może... :sciana:

Patrix 15.09.2011 12:28

Możesz faktycznie mieć rację! :]

Reetou 15.09.2011 08:27

I głupi, że nie wziął. Miał nowy, 2-letni okres niezgodności towaru z umową.

Patrix 15.09.2011 01:07

Cytat:

Play kłamie, czyli ***8222;Play mi ukradł telefon***8221; ***8211; ciąg dalszy
Ciąg dalszy perypetii związanych z ***8222;moim***8221; telefonem, który firma Play sobie przywłaszczyła. Otóż Play się do mnie odezwał i zaoferował nowy telefon! Wszystko pięknie? Nie bardzo. Firma Play stara się robić z ludzi idiotów, kłamiąc przy tym na potęgę.
Reszta: http://absurdum.pl/?p=240

Chcieli mu tym razem wcisnąć nowy telefon BEZ gwarancji...

Patrix 10.09.2011 01:41

acha ;) a to szuje!

nimal 10.09.2011 01:37

ta usluge wlacza sie po uruchomieniu karty
poniewaz "starej" uslugi juz nie ma do wyboru, wiec niezaleznie, jak stary masz starter, nie wlaczysz jej na starych zasadach

Patrix 09.09.2011 14:51

Taa, mnie by właśnie ciekawiło "stare zebiranie minut - bez oplaty"
na nowym starterze play fresh, a tu już mi piszą, że darmowe nie jest :(

PS

TO jest nowe czy stare ?

nimal 09.09.2011 13:35

poki nie zmienisz taryfy to stare pakiety dzialaja :) a w play wystraczy zaladowac raz na rok 5pln, zeby miec wychadzace aktywne :)
malzonaka nadal ma stare zebiranie minut - bez oplaty
ja zmienilem na internetowa, wiec mi wylaczylo

Patrix 09.09.2011 13:09

ee to głupio, nawet jak zdobędziesz minuty to i tak musisz ładować konto, aby kupić pakiet...
wiem, to zależy ile ludzi dzwoni i ile nazbierasz minut (proporcja).

marynarz 09.09.2011 11:23

3zl za wlaczenie na 90 dni w nowej wersji.
W poprzedniej bylo wlaczenie na stale za cos kolo 3-5zl. Mam wlaczone odkad jestem w play i jeszcze nie placilem za rozmowe, jade tylko z tego co nazbieram.

loki7777 09.09.2011 11:19

Trzeba aktywowac. Byla chyba oplata miesieczna 1zl. Zyskane bonusy tylko do play z tego co pamietam:)

Patrix 08.09.2011 22:07

No widzisz? :D :P

--------
edit.
druga sprawa z Play: "za każde 2 minuty przychodzące, 1 do wszystkich",
to jest automatycznie we Fresh, czy trzeba aktywować (i za ile/ile ważne), oraz gdzie jest haczyk ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26.