Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

M@X 13.05.2015 13:42

Tez mysle nad przejsciem do Nju. Edu, ile bym placil za okolo 100 minut rozmow, 1 GB internetu i okolo 2500-3000 SMS miesiecznie?

revolver0 13.05.2015 12:03

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1324335)
Przyszedł dziś do mnie nowy rachunek z Plusa, bodajże trzeci po przedłużeniu umowy. Jak to zwykle bywa wyższy niż się spodziewałem (to znaczy - jeśli jest inny niż się spodziewałem, to raczej nie niższy), więc sprawdzam.

Muzo-k***-dajnia.

Mam w głębokim poważaniu płacenie 8 zł na miesiąc za coś czego i tak nie używam, więc szukam jak to g**** wyłączyć. Żeby było jasne - przy podpisywaniu umowy nikt mi o tej usłudze słowa nie powiedział, a umowy rzecz jasna nie czytałem. Długo szukać nie musiałem, cytat z regulaminu:

Wspaniale. Ponieważ nie wyłączyłem usługi w porę, teraz będę ją miał na czas ośmiu miesięcy, po czym wówczas już mogę ją wyłączyć. Czyli jestem 64 zł do tyłu na czymś, z czego, jak wspomniałem, korzystał nie będę.

Od wieków płacę Plusowi ok. 70-90 zł miesięcznie za usługi telefoniczne. Mieli naprawdę dobrego klienta, bo zwykle nawet za wiele się z nimi nie licytowałem. Teraz po zakończeniu umowy w najlepszym razie, jeżeli nawet nie przejdę do innego operatora, przechodzę na kartę. W odrobinę dłuższej perspektywie nie zyskają na tym nic.

A jeśli jeszcze coś u nich będę kiedyś podpisywał, to umowę przed złożeniem podpisu przeczytam punkt po punkcie. Gdyby była kolejka, bardzo spokojnie wytłumaczę, że raz już mnie w *** próbowali zrobić, drugiego razu nie będzie.

I naprawdę nie chodzi o te 64 zł, przed podpisaniem nowej umowy płaciłem im miesięcznie dokładnie 84,99 zł, teraz włącznie z Muzodajnią będzie ok. 80 - a mam jeszcze internet LTE, nielimitowane rozmowy włącznie ze stacjonarnymi, a wcześniej nie miałem. Chodzi o zasadę - idąc do operatora liczę, że potraktuje mnie poważnie. Gdyby to było załatwiane telefonicznie, to za sam fakt nie powiadomienia mnie o dodatkowej usłudze sprawa wylądowałaby w UOKiK. A oczywiście zawsze pytam, jakie są dodatkowe opłaty.

Najbardziej boli że dałeś się zrobić w wała... Tak samo jest jak daję się pieniądze na jakiś cel, a te pieniądze zamiast na cel trafiają do pośrednika... Telefon na kartę ile potrzebujesz tyle wydajesz...

Zetoxa 13.05.2015 10:08

jezu, ale gaduła, :wow:
ja z tych moich 300 minut w porywach 150 wygaduję :telefon:

ed hunter 13.05.2015 09:26

W pomarańczowym nju za 39 zeta ma się wszystko (jak się nie wykorzysta, to zapłaci się mniej), internet może być zlejkowany powyżej 2GB chyba, ale ja wykorzystuję na telefonie 200 - 300MB, więc... mam inaczej: 19 złotych za nielimitowane do komórkowych, 10 stacjonarne, i chyba 10 internet, smsów nie wysyłam prawie wcale, płacę od 25 do 35 złotych. :]
Wygaduję od 500 do 1200 minut miesięcznie.

andy 13.05.2015 08:56

Play abo 40 zł i w tym nielimitowane połączenia do wszystkich komórkowych, nielimitowane SMSy i MMSy do wszystkich komórkowych i 1.5 GB internetu.
Co prawda walczyłem o te warunki ostro ale tak jest chyba wszędzie.

Oczywiście umowa bez telefonu.

Zetoxa 13.05.2015 08:52

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1324335)
Od wieków płacę Plusowi ok. 70-90 zł miesięcznie za usługi telefoniczne.

a co ty robisz, drogi Jarsonu w tym Plusie, przecież to najgorsza sieć i najdroższa odkąd kupił ją Solorz. k***a
uciekaj czy prędzej do Playa czy Pomarańcza :taktak:
za 24zł mam w Playu 300 minut do wszystkich,
2,5 GB internetu, jakiś wagon sms-ów
i bez ograniczeń do Playa rzecz jasna.

sobrus 13.05.2015 08:47

Ja od dawna mam na kartę, 15zł/mc, telefon ze sklepu. Taki jaki chce, a nie jakieś ustrojstwo za złotówkę.

Jarson 13.05.2015 08:40

Przyszedł dziś do mnie nowy rachunek z Plusa, bodajże trzeci po przedłużeniu umowy. Jak to zwykle bywa wyższy niż się spodziewałem (to znaczy - jeśli jest inny niż się spodziewałem, to raczej nie niższy), więc sprawdzam.

Muzo-k***-dajnia.

Mam w głębokim poważaniu płacenie 8 zł na miesiąc za coś czego i tak nie używam, więc szukam jak to g**** wyłączyć. Żeby było jasne - przy podpisywaniu umowy nikt mi o tej usłudze słowa nie powiedział, a umowy rzecz jasna nie czytałem. Długo szukać nie musiałem, cytat z regulaminu:

Cytat:

Jeśli przed zakończeniem Okresu promocyjnego, Użytkownik Usługi nie dezaktywuje Usługi
poprzez wysłanie wiadomości SMS o treści NIE pod numer 8031, Usługa zostanie przedłużona
automatycznie na czas określony odpowiadający liczbie 8 (ośmiu) okresów rozliczeniowych
(„Czas oznaczony Usługi”) w ramach zawartej przez Abonenta Plus Umowy i za każdy miesiąc
korzystania z Usługi („Okres rozliczeniowy Usługi”) zostanie pobrana opłata miesięczna
wskazana w § 3 pkt. 4. Użytkownik Usługi nie może wyłączyć Usługi przed zakończeniem
Czasu oznaczonego Usługi, o którym mowa w zdaniu poprzednim. Po zakończeniu Czasu
oznaczonego Usługi działanie Usługi zostanie przedłużone na czas nieokreślony, a Użytkownik
Usługi będzie mógł zlecić jej dezaktywację wysyłając wiadomość SMS o treści NIE pod numer
8031 lub dzwoniąc pod numer 26015
Wspaniale. Ponieważ nie wyłączyłem usługi w porę, teraz będę ją miał na czas ośmiu miesięcy, po czym wówczas już mogę ją wyłączyć. Czyli jestem 64 zł do tyłu na czymś, z czego, jak wspomniałem, korzystał nie będę.

Od wieków płacę Plusowi ok. 70-90 zł miesięcznie za usługi telefoniczne. Mieli naprawdę dobrego klienta, bo zwykle nawet za wiele się z nimi nie licytowałem. Teraz po zakończeniu umowy w najlepszym razie, jeżeli nawet nie przejdę do innego operatora, przechodzę na kartę. W odrobinę dłuższej perspektywie nie zyskają na tym nic.

A jeśli jeszcze coś u nich będę kiedyś podpisywał, to umowę przed złożeniem podpisu przeczytam punkt po punkcie. Gdyby była kolejka, bardzo spokojnie wytłumaczę, że raz już mnie w *** próbowali zrobić, drugiego razu nie będzie.

I naprawdę nie chodzi o te 64 zł, przed podpisaniem nowej umowy płaciłem im miesięcznie dokładnie 84,99 zł, teraz włącznie z Muzodajnią będzie ok. 80 - a mam jeszcze internet LTE, nielimitowane rozmowy włącznie ze stacjonarnymi, a wcześniej nie miałem. Chodzi o zasadę - idąc do operatora liczę, że potraktuje mnie poważnie. Gdyby to było załatwiane telefonicznie, to za sam fakt nie powiadomienia mnie o dodatkowej usłudze sprawa wylądowałaby w UOKiK. A oczywiście zawsze pytam, jakie są dodatkowe opłaty.

ed hunter 26.03.2015 20:35

U nas w pięknym kraju z bogatymi tradycjami zaborczymi, wszystko jest możliwe, ja dzisiaj walczyłem z tym, że jeden urząd nie może wydać dokumentów jakich chce drugi, wszyscy szczęśliwi, urzędasy najbardziej, sorry, takie mamy prawo.

Patrix 26.03.2015 17:30

Czy to jest legalne? http://biznes.onet.pl/branze/drogie-sms-y/0j7h3g

Cytat:

***8222;Subskrypcja serwisu została rozpoczęta. Otrzymasz 1 wiadomość tygodniowo. Opłata za każdy SMS wynosi 23,37 PLN z VAT***8221; ***8211; przeczytała. A zaraz za nią przyszła kolejna. ***8222;Aby zakończyć wyślij SMS o treści STOP na numer 61995 (0 PLN)***8221;.
cytat z art. Samo z siebie nie może się nic rozpoczynać....

DejaVu 15.03.2015 16:51

Ilość załączników: 1
Ja tam bym wziął Nokię i złożył im wizytę :taktak: ale dzisiejsi gieje nie mają jaj tylko ajfony :jezyk:

ed hunter 13.03.2015 23:12

Przenieśliśmy 3 numery z T-mobile do nju, jeden przenieśli w miarę o czasi, dwa nie, sytuacja jest trochę skomplikowana, bo najpierw w t-mobile była cesja numerów, później przeniesienie. Numer bez cesji przeszedł, reszta stoi. Zobaczę... tylko doszedł niepotrzebny miesiąc płacenia w t-mobile i późniejsza rezygnacja z mojego dodatkowego numeru nju.

nimal 13.03.2015 23:07

swoja droga - wlasnie dwa numery pracujace jako zwykle telefoniczne przenioslem do Virgina
na razie - same zalety, zobaczymy jak wyjdzie z czasem
na ta chwile oferta bezkonkurencyjna dla mnie cenowo :) zobaczymy, czy mnie czyms nie podq..ia :P

joujoujou 07.06.2014 14:24

Do mnie też czasem dzwonią z pytaniem ile wydaję na rozmowy. :telefon:

Uwielbiam tę ciszę zapadającą po tym jak oznajmiam, że wydaję dychę na rok. :hahaha:

Berion 07.06.2014 12:51

Może płacą im od obskoczonych klientów?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:59.