Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

andrzejj9 06.09.2011 15:01

Na razie nie oczekuję, że ktoś mi dostarczy sensownie działający internet za darmo. Może za jakiś czas ;)

A ten modem sam w sobie.. to jakieś przyzwoite urządzenie? Bo rzuciłem okiem na Allegro i wiele tańszych nie ma. Może by sobie coś takiego sprawić, zwłaszcza, że obecnie jestem w plusie i będę musiał za każdym razem nie tylko podłączać telefon do komputera, ale i zmieniać kartę. Modem jednak wygodniejszy..

Patrix 06.09.2011 14:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1179926)
starter z modemem Huawei E173U-2

Gdyby nagle nie zaczęli pieprzyć z kartami,
to na tym modemie bez problemu działałoby darmowe aero2,
bez limitów, bez abonamentu - jedyna wad, że trzeba nawiązywać nowe połączenie co godzinę.

andrzejj9 06.09.2011 14:10

Będę potrzebował przed kilka dni mobilny internet (komputer + komórka), więc poszedłem do Play'a sprawdzić, jak do rzeczywistości ma się to, co słyszałem w reklamie i.. generalnie nie jest źle.

Za 19 zł jest starter z 1GB do wykorzystania przez 14 dni (konto jest ważne jeszcze kolejne 90). Potem doładowania są mniej więcej takie:

- 20 zł - 1GB - 14 dni
- 30 zł - 2GB - 30 dni
- 50 zł - 5GB - 60 dni
- 75 zł - 8GB - 90 dni
-120 zł - 15GB - 120 dni

W sumie nie wygląda to już wcale tak źle. Dodatkowo widzę, że za 129 zł jest starter z modemem Huawei E173U-2 i 1GB danych. W sumie to gdybym widział tę ofertę wcześniej, może nawet bym pomyślał nad kupnem. Żeby nie musieć podłączać cały czas telefonu.

Generalnie wydaje mi się to już całkiem przyzwoitą ofertą (nie, żeby nie mogło być jeszcze lepiej).

Patrix 06.09.2011 00:06

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1179877)
trzeba tylko umieć czytać ze zrozumieniem.

Albo trafić na błąd w systemie operatora, kilka GB w kilka sekund ? Takich rzeczy to nawet w erze... :sciana:

andy 05.09.2011 23:47

Cytat:

Napisany przez Patrix
a dodatkowo tak jak piszecie można się wpieprzyć w trzy/cztero-cyfrową sumkę.

Jak ktoś nie jest świadomy co kupuje to jego problem. Np. Android podczas pierwszego uruchomienia pyta się czy aktywować automatyczną synchronizację, pyta się czy aktywować transmisję danych po sieci komórkowej...trzeba tylko umieć czytać ze zrozumieniem.

Jarson 05.09.2011 22:37

Przydałby się osobny limit na rozmowy i internet powyżej abonamentu. Wówczas od ręki można by było ustalić limit na rozmowy na pożądanym poziomie, a na internet powiedzmy na 20 zł, albo jeszcze lepiej złotówkę, bo po co w razie czego 20 zł w błoto wyrzucić ;)

Patrix 05.09.2011 19:36

Do kitu to wszystko,
dalej limity na gigabajty wszędzie, żadna atrakcja to "pseudo" stałe łącza,
a dodatkowo tak jak piszecie można się wpieprzyć w trzy/cztero-cyfrową sumkę.

M@X 05.09.2011 19:25

Dodam tylko ze z tego co doczytalem Polsat nie ma uslugi "Bezpieczny internet" jak w Play, wiec po przekroczeniu limitu (a przy predkosciach LTE nie jest to wcale trudne) bulimy i nikt nas o "wyjsciu poza granice" nie poinformuje. Slowem - uwazajta ;-)!

nimal 05.09.2011 17:51

mogles o tym nawet przeczytac na naszej stronie glownej
bo ktos :fiu: o tym napisal ;) zgadni kto :matrix:
napisalem zanim pojawily sie reklamy ;) ale po tym, jak juz wszedlem z netem do play
jak pisalem, to niestety zadnych szczegolow nie bylo
ale do LTE trzeba mniec odpowiedni sprzet, a moj model w Nokii Booklet to tylko 3G a nie 4G

andrzejj9 04.09.2011 22:07

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1179725)
chyba wiec czas wyedytowac temat :)

a propos - jak szukalem oferty netu do lapka bez modemu, to oferta Play oczywiscie najlepsza, do Orange nie dotarlem, T-Mobile, powiedzmy nawet nawet ale jednak gorszy od Play, a z Plusa to wyszedlem zataczajac sie ze smiechu - to byla kpina a nie oferta ;)

A sprawdzałeś Polsat?

Oczywiście reklamy to jedno, ale słyszałem ostatnio, że uruchamiają w końcu tą usługę LTE i najniższe opłaty mają się zaczynać od około 30 zł miesięcznie. Jednocześnie najniższe limity mają wynosić 3 GB miesięcznie. Nie sprawdzałem co prawda jak te rzeczy się wiążą, ale 3GB za 30 zł i prędkość kilka - kilkanąście Mb/s to przy internecie mobilnym zupełnie nieźle.

woitas 04.09.2011 16:48

powiedźcie mi, jak to w końcu jest z tymi nielimitowanymi połączeniami na świecie w T-mobile?

"Zawsze rozmawiaj" - to oferta dla klientów indywidualnych, w której za 39 złotych otrzymują oni możliwość prowadzenia bezpłatnych nielimitowanych rozmów w sieci T-Mobile w kraju i na świecie. Odpowiednikiem tej oferty dla klientów biznesowych będzie usługa Zawsze biznes w cenie 32 złote netto. Te dwie oferty będą dostępne przy umowach zawieranych bez telefonu na okres 18 lub 24 miesięcy.

"Zawsze w kontakcie" - to oferta dla klientów indywidualnych, w której za 49 złotych otrzymują oni możliwość prowadzenia nielimitowanych i bezpłatnych rozmów, wysyłania SMSów i MMSów do sieci T-Mobile w kraju i na świecie. Ponadto w tej ofercie klienci otrzymają również pakiet 100 MB do wykorzystania na transfer danych w Polsce. Oferta będzie dostępna przy umowach zawieranych bez telefonu na okres 18 lub 24 miesięcy. Odpowiednikiem tej oferty dla klientów biznesowych będzie usługa Zawsze biznes Max w cenie 39 złotych netto.

za piękne, by było prawdziwe... :>

nimal 04.09.2011 16:38

chyba wiec czas wyedytowac temat :)

a propos - jak szukalem oferty netu do lapka bez modemu, to oferta Play oczywiscie najlepsza, do Orange nie dotarlem, T-Mobile, powiedzmy nawet nawet ale jednak gorszy od Play, a z Plusa to wyszedlem zataczajac sie ze smiechu - to byla kpina a nie oferta ;)

Patrix 04.09.2011 16:02

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1179716)
Ale plus to nie era(t-mobile);)

Ale od długiego czasu to jest temat do narzekania o wszystkich operatorach.

M@X 04.09.2011 15:16

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1177539)
nie marz***281; o niczym innym, ni***380; limicie do np.: 10.000 z***322; k***a
***347;miech na sali :sciana:

Zebys sie nie zdziwil - osobiscie rozmawialem kiedys z czlowiekiem ktory mial przejscia z jednym z operatorow ktory... nie chcial podwyzszyc mu limitu!

Miesiecznie wydzwanial 5-15 tysiecy PLN. Swiadomie. Dzwonil glownie za granice, faktury regulowal w terminie, telefon na siebie zarabial (w gre wchodzily nieraz kontrakty na kilkaset tysiecy zlotych).

Nie po to czlowiek bierze abonament, by w trakcie waznej biznesowej rozmowy limit nagle mu ja przerwal. Zupelnie jak w prepaidzie...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

loki7777 04.09.2011 14:38

Ale plus to nie era(t-mobile);)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09.