![]() |
Za to że rozwinie się nowy operator nie masz płacić Ty. Mają płacić starzy operatorzy. A że oni zdecydowali się tą opłate przerzucić na abonentów to już nie wina Playa.
Wytłumaczcie mi czemu w Heyah do Play jest aż 50gr drożej?!?! (79 zamiast 29gr). Sorry ale tyle ta Playowa dopłata do połączeń nie wynosi. Najwyraźniej Era pomyślała że może abonentów oskubać i zwalić wine na Play. Nie wszyscy operatorzy mają wyższe stawki połączeń do Play. Np 36,6 chyba nie ma i tam można w "Paczka Padaczka" gadać z Play za 29gr/min. Nie sądze żeby taki stan trwał jeszcze długo przy ilości ludzi przechodzących do Playa. Nie mam jednak dokładnych danych o ilości abonentow aby cokolwiek osądzać. Ale kiedyś te przywileje Play na pewno straci. |
Wszystko to prawda, ale jako Demek i Przemek rzeczą - dlaczego niby za to, że rozwinie się nowy operator, mam płacić ja? Ani nie korzystam ze stawek Play, ani nie korzystam, jak tam dzwonię. Podejrzewam zresztą, że P4 i tak dałoby radę wejść na rynek, nawet bez dodatkowych ułatwień - może nie byliby od pierwszego miesiąca na plusie, ale daliby sobie radę.
|
ok zgoda, dobre na start, gora na rok...
tylko pytanie dlaczego oni maja nieuczciwie doic konkurencje? |
Z tego co wiem opłata jest aby ułatwić wejscie na rynek nowemu operatorowi.
Podejrzewam ze gdyby nie ona między Erę, Plusa a Orange nikt by sie nie wepchał. Gdyby wszyscy mieli równe szanse, to starzy wykończyliby Playa tak jak hipermarket może wykończyć mały sklep. Gdyby Play mial taką samą lub gorszą ofertę niż starzy - kto by sie nim zainteresował? Zniknąłby równie szybko jak sie pojawił. Nie macie co narzekać - to wszystko napędza kokurencję. Dzięki Play operatorzy zjechali z prepaidami o 50%. Robi sie ciekawie. Rozumiem że starzy nie ciesza się że ktoś chce ugryźć kawałek ich tortu i najchętniej dalej braliby od nas 60gr za minute. Zaporowe opłaty za telefony do Play i inne zagrywki mają służyć właśnie zniechęcaniu. Ale nie ma co ich żałować na pewno nie splajtują :nie: Piąty operator też pewnie dostanie takie coś i wtedy nawet Play będzie musiał bulić. Ale mając baze klientów będzie miał z czego. |
niby proste...
ale np ja unikam dzwonienia do playa, pewnie wielu robi podobnie zgadzam się z demkiem - takie manewry cennikowe są nie fair |
niby owszem, ale tak naprawdę co mnie to obchodzi? jeżeli ktoś zechce do mnie zadzwonić, zrobi to. proste :)
|
a dlaczego mam placic wiecej za polaczenia do play? play pobiera za to oplate od innych operatorow
to jest kpina, a potem sie dziwia ludzie, ze play moze zjechac z cena...jak ich inni dotuja... |
hmm:
"Dodatkowo, z dniem przeniesienia numeru telefonu, za skorzystanie z Oferty Promocyjnej ***8222;Przejdź do Play Fresh, Użytkownik otrzyma zwrot kosztów przeniesienia numeru telefonu do Sieci Telekomunikacyjnej P4 w postaci pakietu 20 zł przyznawanego przez trzy kolejno po sobie następujące miesiące kalendarzowe do wykorzystania na połączenia głosowe oraz wideo do wszystkich krajowych sieci komórkowych i połączenia głosowe do krajowych sieci stacjonarnych, SMS i MMS do wszystkich krajowych sieci komórkowych, realizowane z Sieci Telekomunikacyjnej P4 z wyłączeniem numerów specjalnych zawartych w Tabeli nr 8 i 9 Cennika Oferty Play Fresh, na zasadach opisanych poniżej: a) w miesiącu, w którym nastąpiło przeniesienie numeru telefonu, pakiet jest przyznawany, między godziną 00:00 a 01:00 dnia następującego po dniu, w którym doszło do przeniesienia numeru telefonu, b) w kolejnych dwóch miesiącach kalendarzowych pakiet będzie przyznawany między godziną 00:00 a 01:00 pierwszego dnia danego miesiąca kalendarzowego." co wy na to? |
Z tego, co wiem, to planowano wprowadzenie takiego zapisu, że w przypadku zmian nie z winy operatora (były już takie sytuacje - dostoswanie do przepisów Unii i inne takie) klienci nie będą mogli zerwać umowy. I z tym jak najbardziej się zgadzam. A dzielenie na małe zmiany i duże zmiany.. Ok, ale niech to będzie dokładnie zdefiniowane.
|
Telefony nie są już tak drogie jak kiedyś.
W połączeniu z tym że oferty prepaidowe są tańsze niż abo. Zawsze można kupić telefon i starter. Tak jak zrobiłem na przykład ja. Jeszcze troche takich "prezentów" i nikt nie bedzie chciał podpisywać cyrografu. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
potwierdzam, zerwanie umowy bedzie baaardzo trudne od lipca,
plus mógł zaczekać, czemu nie zaczekał, nie wiem:sciana: |
Cos mi sie wierzyc nie chce ze cos takiego wprowadza.
|
w lipcu kończy mi sie abonament w plusie i przenoszę numer na play fresh.
nie zamierzam płacić 40 zł za pakiet 110 minut. przeglądam neta i mam nieodparte wrażenie, że plus strzelił sobie samobója i nie wie teraz, jak z tego wybrnąć. ps. słyszałem, że od lipca wchodzi nowelizacja, która uniemożliwi rozwiązanie umowy bez konsekwencji finansowych w przypadku zmiany regulaminu. czyli w sytuacji, gdy operator ubzdura sobie np. że od następnego m-ca podnosi o 100% ceny za połączenia, to mogę mu nagwizdać? :hmm: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:02. |