Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Mich@ł 12.05.2020 19:38

A jaki konkretnie ma telefon? Obstawiam, że po zainstalowaniu włączył ku się trial na 7 dni.
Chyba, że ma Huaweia bez usług Google, do którego ponoć w niektórych sklepach pomagają na lewo wgrać usługi Google ;)

Tapatalk via s10e

PS. Z ciekawości przescrollowałem sobie ten wątek od początku. Jakie mieliśmy problemy ileś lat temu! Zdjęcia, które ważyły 1MB, co było jakimś bezsensem, bo zawalały pamięć po chwili korzystania z aparatu, opinia, że duże wyświetlacze są do bani itd...

siwymariusz 12.05.2020 19:45

mate20 lite tyle wiem , postaram się dopytać jak z tą auto mapą ?

grzeniu 12.05.2020 21:14

Cytat:

Co ciekawe program bezpłatnie udostępniany jest bezterminowo, więc można go używać w teorii dożywotnio. Promocja obowiązuje na nawigację wyposażoną w mapy Polski i żeby z niej skorzystać, wystarczy jedynie zainstalować aplikację AutoMapa ze sklepu AppGallery na smartfonie Huawei, ale jest mały haczyk, bo musi on obsługiwać wyłącznie HMS, czyli musi to być model bez usług Google.
Więcej na https://www.komputerswiat.pl/aktualn...cencja/40fe3rk

esem 13.05.2020 06:55

No ale do rzeczy. :> Jakieś propozycje są czy paplanina jak w Dzienniku TVP :D

Mich@ł 13.05.2020 08:07

Powtórzę, realme 6 :)

Tapatalk via s10e

- Deckard - 13.05.2020 09:46

Cytat:

Napisany przez esem (Post 1436124)

HONOR 20

misiozol 13.05.2020 10:57

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436109)
Sam ostatnio się zastanawiałem, z jakich aplikacji dostępnych dziś "na wyłączność" w Play store korzystam, a których by mi brakowało na telefonie bez usług Googla. Wyszło mi, że chyba tylko banku Millennium. Wszystko inne można zastąpić lub jest już w sklepie od Huawei.

Tapatalk via s10e

Wszystko jest i ja sie ciesze ze nie ma tego badziewia i ktos w koncu sie na nich zlal, aczkolwiem mam to w telefonie ale mam wylaczone wiec jest u mnie.

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1436110)
Fajny, nie? ;)

Na razie nie ma słuchawki na którą chciałbym go wymienić...

A no nie ma, najlepsze co mi sie trafilo po smierci mojego poczciwego note4 samsunga, ma wszystko czym moglby byc samsung jak by nie lecial na lans z bloczyska i zblazowanych malolatow .

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436112)
A jaki konkretnie ma telefon? Obstawiam, że po zainstalowaniu włączył ku się trial na 7 dni.
Chyba, że ma Huaweia bez usług Google, do którego ponoć w niektórych sklepach pomagają na lewo wgrać usługi Google ;)

Tapatalk via s10e

PS. Z ciekawości przescrollowałem sobie ten wątek od początku. Jakie mieliśmy problemy ileś lat temu! Zdjęcia, które ważyły 1MB, co było jakimś bezsensem, bo zawalały pamięć po chwili korzystania z aparatu, opinia, że duże wyświetlacze są do bani itd...

mozna wgrac bez problemu ten syfiasty play $tore aczkolwiek da sie obejsc bez niego a mapy polecam sygic lub here maps .

Cytat:

Napisany przez esem (Post 1436124)

Jak to u nas zdecydowanie gledzimy, samsung = root, huawei = root tylko niektore modele . root/custom room fajna sprawa zalezy co ci pasuje obecnie na rynku liczy sie tylko samsung/huawei i jest reszta no jeszcze moze xiaomi ;)

esem 13.05.2020 11:53

Przekonajcie mnie do Huawei. Jak mocno boli brak sklepu Play?

Mich@ł 13.05.2020 12:06

Polecam pooglądać ostatnie filmy mobzilli https://m.youtube.com/user/MobzillaTV . Pokazuje on (na p40 lite) co działa, a co można zastąpić. Ma też wykaz aplikacji, które działają bez usług Google.

Tapatalk via s10e

misiozol 13.05.2020 12:17

Mi wszystko dziala bez tego badziewia i sam to wywalilem :D

siwymariusz 14.05.2020 11:59

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1436118)

Teraz się dopytałem kumpla , ma z Google i pobrało mu nawet aktualizacje. Ale czekam na dalsze dni czy będzie działać.

misiozol 14.05.2020 12:58

Na prawde nie widze o co wielkie halo, here maps sa za darmo i sa doskonale a jak ktos potrzebuje wiecej to polecam sygic a majac kamere w aucie sygic narzuca na rzeczywista droge trase ;) to jest bajer :)

siwymariusz 14.05.2020 13:30

A ja tam się nie znam :) , a już na pewno z powodu Auto mapy nie kupie nowego telefonu.
Mam LG G3 i LG G4 i to mi wystarcza :)

grzeniu 14.05.2020 13:46

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1436144)
Teraz się dopytałem kumpla , ma z Google i pobrało mu nawet aktualizacje. Ale czekam na dalsze dni czy będzie działać.

Teoretycznie powinny być bez licencji, albo testowo trial, ale ja tam się nie znam :hmm:

A z darmowych, to faktycznie Here są doskonałe (a co najmniej prawie), do tego na cały świat. Nic więcej nie trzeba. Używam od lat.

Mich@ł 14.05.2020 15:58

Standardowo włącza się trial na 7 dni. Ja jakoś do Here przekonać się nie mogę. Wolę mapy google, które dość sprawnie potrafią ominąć korek, dzięki aktualnym danym o ruchu.

Tapatalk via s10e

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01.