Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

misiozol 24.05.2020 18:26

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436450)
Tylko wiecie - LG V10 to przedział cenowy ok. 500 zł, więc właśnie tej kwoty się trzymałem. S9 to dwa razy tyle...

Tapatalk via s10e

W takim ukladzie S7 , telefon dlugo na rynku zero ukrytych wad masa custom romow latwo zrobic root jak zajdzie potrzeba , dobry wyswietlacz i bateria tez OK

KaiQ 24.05.2020 23:12

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436443)
Na których parametrach z V10 Ci zależy? Bo dziś trudno porównywać nowe telefony z konstrukcjami z 2015 roku.
Jeżeli interesowałby Cię telefon używany, to pole do popisu jest naprawdę spore. Sam ostatnio sprzedałem za grosze fajnego oneplusa 3, który V10 bije na głowę niemal w każdym aspekcie.
Dlatego ważne, żebyś sprecyzował, na czym Ci zależy najbardziej.
Wydajność? Dziś już trudno spotkać telefon, którego użytkowanie byłoby jakoś wybitnie męczące. Z resztą - zależy od zastosowań.
Aparat? Dzisiejsze średniaki będą miały lepszy niż pięcioletni LG.
Bateria? Nowe procesory są już energooszczędne, więc lepiej kupić średniaka, a w nowszym procesie technologicznym.
Wygląd? Dziś nawet najtańsze telefony, w porównaniu z najlepszymi konstrukcjami z 2015 roku, wyglądają jak z innej epoki.

Osobiście, w danym przedziale cenowym, wolałbym kupić coś nowszego, a teoretycznie z niższej półki, niż flagowca, którego czasy świetności skończyły się kilka lat temu.

Tapatalk via Mi Pad 4

Hmm nie mogę się zgodzić że najlepsze konstrukcje z przed kilku lat od tak od razu są gorsze on wszystkiego co najnowsze. Ja na przykład lubię wiedzieć że jakaś rzecz faktycznie działa i została sprawdzona przez użytkowników. Mamy wtedy nadzieję że największe wady fabryczne, które umknęły z prototypami są już skorygowane. Design ma dla mnie drugoplanowe znaczenie i raczej bym się tym nie podniecał. Przede wszystkim ma być praktyczny, a wyglądać przy okazji.
Ważne by był duży wyświetlacz powyżej 5,2" albo nie mniejszy. Obecnie nadal używam Samsung Galaxy Alpha, który robi bardzo ładne zdjęcia, jest w miarę wydajny ale ma słabą baterię (choć wymienną) i jednak mały wyświetlacz. Kiedyś mi to nie przeszkadzało wręcz lubiłem praktyczny minimalizm, ale teraz częściej przeglądam oferty w internecie i w telefonie też lubię filmy oglądać (ciężko o warunki telewizyjne czy komputerowe)
Dużo pamięci i raczej przyzwoita wydajność proc/ram

To wszystko miałem w V10 i zapewne korzystał bym kilka lat, jednak te nieszczęsne płyty główne. Nie opłaca się naprawiać a właściwie nikt nie chce się podejmować. A budżet właśnie bliżej 400zł.
-------

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1436453)
W takim ukladzie S7 , telefon dlugo na rynku zero ukrytych wad masa custom romow latwo zrobic root jak zajdzie potrzeba , dobry wyswietlacz i bateria tez OK

Przyjżałem się temu S7 (mam uczulenie na AaaaPsik.... Aple i wolę nie rozwijać dlaczego ;) ) dlatego uważam że ten telefon mnie nawet zainteresował. Widzę jednak że baterii już drugiej nie dokupię... bo i nie wymienię w trasie.
Muszę też przyznać że choć LG ma wadę fabryczną to zrobili całkiem ciekawy telefon (... który po czasie zmienia się w cegłę :( :sciana: )

Mich@ł 25.05.2020 16:12

S7 to telefon, który się nieźle trzyma nawet po tych kilku latach od premiery. Ale może zerkniesz na xiaomi mi6? Pod kątem wydajności znacznie fajniejszy sprzęt.
Ale chyba wolałbym tego Huawei, co polecałem wczesniej. Zawsze to nowy telefon, z dwuletnią gwarancją, także jak coś będzie nie tak, to masz serwis. Z używkami już tak nie będzie, a musisz pamiętać, że kupujesz sprzęt o nieznanym - że się tak wyrażę - przebiegu.

Tapatalk via Mi Pad 4

Mich@ł 27.05.2020 12:05

A może... https://m.oleole.pl/telefony-komorko...ranatowy.bhtml

Tapatalk via s10e

KaiQ 27.05.2020 17:50

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436510)

Hmm... niedrogi a wydajny jak widze. Mam firmową Motorolę One ktora jesli o wydajność idzie to jest OK. Mam jednak spore zastrzeżenia do aparatu. Samsungi jednak robią lepsze zdjęcia. Nie chcę też stawiać wyroków nie mając porównania :hmm:

misiozol 27.05.2020 19:06

GSMArena ci pomoze ;)

Mich@ł 27.05.2020 19:09

Podobno G7 plus ma naprawdę dobry aparat. W necie jest sporo testów, ale zwróć uwagę, żeby przeglądać zdjęcia z wersji telefonu z plusem.
W tej cenie wydaje się naprawdę ciekawy. Nie wiem czy promocja się utrzyma i czy to już będzie normalna cena, czy też należy ją na razie traktować jako chwilową promkę.

Tapatalk via s10e

misiozol 27.05.2020 19:20

A ja bym sie wstrzymal bo jest sporo zaplanowanych premier w niedlugim czasie ;)

superrrmario 27.05.2020 22:27

http://telesfor99.org/telefony-modele/bratek/

KaiQ 27.05.2020 23:22

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1436518)

To raczej dla teścia do robienia słitfoci k***a

Przeglądnę te testy na YT. Domyślam się, że będzie mi ciężko znaleźć kompromis wśród tego co mają obecne konstrukcje. Chcę duży ekran, ale notch (czy jak to się tam pisze o kamerce wprasowanej w wyświetlacz) zaokrąglone krawędzie i niewymienna bateria to rzeczy które mnie odpychają, ale dzisiaj ciężko o inny telefon. Mimo wszystko ta Motorola może się dobrze sprawdzić. Niepokoi mnie jednak rozdzielczość...

LG V10:
IPS TFT 1440 x 2560 px 5.70"

Motorola Moto G7 Plus:
IPS TFT 1080 x 2270 px 6.24"

misiozol 28.05.2020 08:34

Co cie w rozdzielczosci niepokoi ? Jeszcze bedzie nowy xiaomi warta uwagi seria 10 .

Mich@ł 28.05.2020 08:46

Rozdzielczość wielu z nas ma mniejszą na komputerze ;) Do wyświetlacza mam jedną uwagę - że to ips, a nie amoled. Ale rozdzielczości bym się nie czepiał :)

Tapatalk via s10e

misiozol 28.05.2020 08:56

A ja bym czekal na redmi 10X (pro) 5G

Mich@ł 28.05.2020 09:42

Tak, ten redmi będzie lepszy, ale też jakieś 350-450 złotych poza budżetem.

Tapatalk via s10e

icemac 05.06.2020 12:09

Zdradziłem samsunga ... kufa ja niewierny Maciek :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34.