![]() |
dzis premiera SGS3
czyli The Next galaxy przekaz na zywo w necie - nie mam zamiaru ogladac mam natmiast nadzieje, ze szybko moj wymarzony Note stanieje :) |
nimalu mamy to samo podejście, z tą różnicą, że ja SGSII, mój ojciec za to Note ;)
Myślę, że w ciągu max 2 tygodni będzie widać różnice w cenie, trzeba tylko poczekać aż się obecne aukcje zakończą, albo komis brand new. |
Tak się prezentuje nowa bestia:
Ciekawe jak wypadnie w testach ;-) |
wcale jakiś bardziej wyczesany nie jest, troche jak czopek - pewnie aby lepiej wchodził w...
kieszeń || |
@Patrix od strony HW to nie, poza mocniejszym procesorem (dlaczego nie zastosowali dwurdzeniowego na bazie ARM15? Podobno mniej energii potrzebuje), cztery rdzenie po 1.4GHz każdy, pojemniejszej baterii - 2100mAh, oraz większej rozdzielczości - HD 720x128 nie wnosi nic nowego. To samo GPU - Mali 400MP, pewnie go popieścili troszkę i zwiększyli OC, jednak to dalej ten sam układ. Czyżby się bali prądożerności? Plotki głosiły, że pokaże się coś z linii 6xx.
Ciekawi mnie też dlaczego producenci tak uparcie pakują rozdziałki HD do przekątnych 4.6-5"? Czyżby proces technologiczny nie pozwalał na zrobienie panelu 4.2-3" o takiej rozdzielczości? Mnie ciekawi wydajność tego egzemplarza, oraz jego wytrzymałość - konkretnie obudowy. |
i tak wg niektorych kregow bedzie tylko trzeszczacym plastikiem ;-)
|
Samsung po raz kolejny zakpił z owieczek Apple ;0
Cytat:
btw, SIII ma mieć bezprzewodowe ładowanie - ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce. |
Cytat:
|
Pierwsza aukcja Galaxy S III na allegro:
http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-i...327771156.html Co by nie powiedzieć cena lekko przesadzona. Wychodzi na oko 100% przebitki względem S II. |
Ciekawe bo SGSIII jeszcze nie wszedł do sprzedaży ;)
Wystarczy odczekać 2-3 miesiące i cena spadnie do normalnego pułapu.. |
Witam!
Czas przedłużyć umowę i wybrać telefon. Z zaciekawieniem czekam na Wasze opinie i typy spośród telefonów które niżej podam. Wszelkie uwagi i doświadczenia z korzystania z tych aparatów mile widziane :) Na czym mi zależy? W sumie to smartphone ma być :) Głównie na stabilności, multimedialności, ale bez przesady, jestem przyzwyczajony do Nokii, a co za tym idzie do przejrzystości podstawowych opcji jak kalendarz/organizer i wogóle całe menu, ustawienia Nokii mi pasuje (mam C6 obecnie). Moimi faworytami są Nokia Lumia, ale z tego co czytałem to opinię są różne więc podam inne marki. Na koniec pytanie dodatkowe;). Podczas rozmowy w salonie Plus gsm Pani uświadomiła mnie, że korzystanie z YoyuTube jest dodatkowo płatne? Tzn. chodzi o połączenie z internetem i jakoby nie łapie się to do zwykłych pakietów internetowych. Dziwi mnie to bo mam pakiet internet obecnie, korzystam z YT i to przez Opere Mobile i to przez aplikację w telefonie i nie zauważyłem jakiś "dziwnych" rachunków. Telefony do wyboru już nieco przebrane z większej listy ;): -LG Swift 3D -Nokia Lumia 800 -Samsung i9003 Galaxy S -Nokia E6 -Sony Ericsson Xperia arc S -Sony Xperia S (dość wysoka cena) pozdr! |
Cytat:
Na ile przedłużasz umowę? Przypuszczam, że na 2 lata. Lepiej kupić smartka na allegro i podpisać umowę bez telefonu na rok. Z wymienionych modeli nie mam zaufania do nokii, a reszta to twój wybór. |
Cytat:
Pamiętaj, że telefon za złotówkę (czy z innym bonusem) to tylko rozłożenie jego ceny na raty. Cytat:
|
na 2 lata. Taryfa bez limitów (prócz stacjonarki na które sporadycznie dzwonie).
Oferta "z telefonem" jest drozsza 20 zł miesiecznie wiec przez 2 lata spłace 480 zł. Faktycznie policzę wszystko na spokojnie. Mam jakieś lekkie obawy przed zakupem telefonu z Allegro. Później problemy z gwarancją, wysyłanie telefonu itp. Nie wiem Wawelski model Samsunga spisałem z tabelki Plusa. Nic mi nie zjadło :) |
Cytat:
Z drugiej strony uważam, że sytuacja cennikowa jest na tyle dynamiczne, iż umowy dwuletnie są do bani. Na allegro zawsze należy kupować z głową u sprawdzonych sprzedawców. Cena nie może być jedynym kryterium. Reklamowałem już towary zakupione na allegro. Nigdy nie miałem problemów. Fakt, że zazwyczaj ponosisz koszt przesyłki przy reklamacji. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:00. |