Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2011, 11:53   #1156
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
ale prawda jest taka ze w erze stale rozwijajacych sie gestow, komend glosowych i rozpoznawania twarzy i ruchu trzeba bedzie klawiatury i myszy pomalu wyrzucac do smietnika
Tak, a ja będę pisał aplikacje na gesty i komendy głosowe
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2011, 12:14   #1157
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
tapniec
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2011, 12:36   #1158
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości

Posłuchać muzyki może, ale z takiego głośniczka? Komputer znowu wygrywa, pogadać na Skype - można, ale bez wideo (chyba, że w Ipadzie 2), komputer znowu wygrywa.
Na ogol w komputerze masz dokupione głośniki zewnętrzne.
Ja mam tez dokupione Harman Kardony. Podskoczysz mi
Harman Kardon
i w wyglądzie (lub jak wolisz designe) i w jakości dźwięku.

Cytat:
Zobaczymy zresztą jak będą sprzedawały się konkurencyjne tablety. Patrząc na specyfikacje, niewątpliwie od Ipad znacznie lepsze i bardziej funkcjonalne. A że inne firmy aż tak na agresywny marketing nie stawiają, może to być prawdziwy test przydatności tego typu urządzeń. Ale to będzie można ocenić najwcześniej za 2-3 lata.
Zobaczymy. Chwilowo konkurencja jest znacznie droższa od iPada, mimo szumnych zapowiedzi.
I jakościowo, jednak słabsza.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2011, 12:47   #1159
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zazdrosc mode :

Te Harmany sa przepiekne... Ogladalem je kiedys w iSpocie :-). Idealne dopelnienie new-age'owego mieszkania!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2011, 13:09   #1160
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mieszkania bez ciepla, jak Apple.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2011, 15:02   #1161
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czytając ten temat na forum mam nieodparte wrażenie, że niektórzy tutaj przesadzają.. Masakra! Opamiętajcie się! M@X czasem mam wrażenie, że specjalnie wypisujesz takie bzdury (nie wszystko, ale jednak...) tylko nie wiem po co.. Ciężko mi pisać w tym wątku bo jak czytam te wszystkie rzeczy jakie wypisujecie (albo fani PC, albo Apple) to się za głowę łapię..

! ! ! !

PS - słyszałem te Harmany - grają poprawnie, nie ma rewelacji. Spokojnie mogę je porównać do jakiegoś logitecha 2.1 ze średniej półki. Za to mają jeden niezaprzeczalny plus - wyglądają świetnie.
Stary 04.03.2011, 17:23   #1162
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Gadzina18
Ciężko mi pisać w tym wątku bo jak czytam te wszystkie rzeczy jakie wypisujecie (albo fani PC, albo Apple) to się za głowę łapię..
Fanem PCtów nie jestem...Jestem za to bardzo zaawansowanym użytkownikiem komputera

Cytat:
Napisany przez yahol
Zobaczymy. Chwilowo konkurencja jest znacznie droższa od iPada, mimo szumnych zapowiedzi.
I jakościowo, jednak słabsza.
Kolejna tez bez poparcia? Jeżeli już piszesz coś takiego to przytocz jakieś rzeczowe argumenty bo inaczej to będzie tylko kolejna brednia.

Co do tabletów to nie rozumiem dlaczego niektórzy nie widzą ich miejsca co? Takie urządzenie świetnie spisuje się do prostych rzeczy jak email, www, jakiś PDF czy komunikatory. Ba przy okazji wizyty znajomych czy rodziny można pokazać na nim fotki z imprez itp itd.
Moim zdaniem taki tablet to tylko UZUPEŁNIENIE a nie zamiennik.
Stary 04.03.2011, 17:52   #1163
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zazdrość przez was przemawia, fanatycy PCetów, i tyle!!!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2011, 17:52   #1164
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Chyba pierwszy raz w zyciu zgadzam sie z andym. To dziwne uczucie... ;-)

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 00:08   #1165
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja proponuję dodać do regulaminu zakaz "zangielszczania" j. polskiego na polskim forum...
Nie wiem co to za "kozactwo", ale jest to "kozactwo" dla samego siebie, bo nikomu to nie imponuje.
Ja osobiście czasem mam kłopot zrozumieć ten dziwny poziom abstrakcji...
Stary 05.03.2011, 00:22   #1166
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Masz rację.
Dla mnie jest to niezrozumiały bełkot, ale ja to sobie tłumaczę różnicą pokolenia
Stary 05.03.2011, 00:26   #1167
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Gadzina18 Podgląd Wiadomości
PS - słyszałem te Harmany - grają poprawnie, nie ma rewelacji. Spokojnie mogę je porównać do jakiegoś logitecha 2.1 ze średniej półki. Za to mają jeden niezaprzeczalny plus - wyglądają świetnie.
Powiem tak, jeżeli słuchamy muzyki klasycznej na pól gwizdka, dźwięk jest świetny (na moje słoniowe ucho).
Jeżeli na full, jest zbyt "metaliczny".

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Co do tabletów to nie rozumiem dlaczego niektórzy nie widzą ich miejsca co? Takie urządzenie świetnie spisuje się do prostych rzeczy jak email, www, jakiś PDF czy komunikatory. Ba przy okazji wizyty znajomych czy rodziny można pokazać na nim fotki z imprez itp itd.
Moim zdaniem taki tablet to tylko UZUPEŁNIENIE a nie zamiennik.
Tablety to następcy netbookow.
To netbooki staja się niszowe, są za małe, za ciężkie, niewygodne, kłopotliwe w użyciu.
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Ja proponuję dodać do regulaminu zakaz "zangielszczania" j. polskiego na polskim forum...
Nie wiem co to za "kozactwo", ale jest to "kozactwo" dla samego siebie, bo nikomu to nie imponuje.
Ja osobiście czasem mam kłopot zrozumieć ten dziwny poziom abstrakcji...
Popieram
Ten koszmarny żargon, ni to komputerowy, ni to biznesowy, ni to z pokazu reklamowego - jest koszmarkiem. Taki pidgin polsko-angielsko-nie wiadomo jaki.
Choć przyznaje, nie ma polskich odpowiedników wszystkiego i tak właśnie importuje się do bieżącego języka takie monstra.

Edit:
-wiadomość wysłana silą woli
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!

Ostatnio zmieniany przez yahol : 05.03.2011 o godz. 00:28
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 12:59   #1168
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak nie ma polskich odpowiedników, to najczęściej trzema słowami da się opisać dokładnie o co chodzi. Ten anglobełkot kojarzy mi się tylko z dresiarstwem.
Stary 05.03.2011, 13:42   #1169
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Dzwiek jest lepszy niz z najczesciej kupowanych w Polsce komputerowych glosnikow, czyli pierdziawek za 30 PLN.
No jak chcesz w ten sposób porównywać to zawsze znajdziesz coś gorszego. Z tym, że - jeśli trzeba porównywać Ipada do sprzętu z takiej półki cenowej, to raczej nie najlepiej o nim świadczy, a dwa - zakładam, że nie masz żadnych danych odnośnie, jakie głośniki faktycznie są najczęściej kupowane.

I trzy - nikt nikomu do komputera nie każe kupować szajsu za kilka złotych. Masz wybór i możesz mieć lepszą jakość.

Cytat:
Skype pewnie ze mozna, w iPadzie 2 razem z wideo
Ipada 2 jeszcze nie ma. Więc i z video nie można. Zostaje komputer.

Cytat:
i nie trzeba sie garbic przed monitorem.
ekhmm... to pozwolę sobie pominąć milczeniem..

Cytat:
Odebrac i wyslac poczte - tez duzo latwiej na iPadzie. To tylko pare tapniec
No tak.. na komputerze to jest pół godziny roboty..

Jedno kliknięcie - otwarcie programu pocztowego, drugie - ściągnięcie poczty (w większości wypadków niepotrzebne - ściąga się automatycznie). Dwa kliknięcia - około 1 sekundy. W przypadku dodatkowego wysłania poczty dwa dodatkowe (utworzenie i wysłanie). Sorry, ale nawet bardzo chcąc nie jestem w stanie tu znaleźć przewagi Ipada..

Cytat:
, podobnie jak w wypadku nawigacji w iOS. Ja wiem, ze ciezko przekonac kogos uzaleznionego od klawiatury, ale prawda jest taka ze w erze stale rozwijajacych sie gestow, komend glosowych i rozpoznawania twarzy i ruchu trzeba bedzie klawiatury i myszy pomalu wyrzucac do smietnika, a zwlaszcza w urzadzeniach mobilnych...
Prawda jest taka, że różni producenci od lat próbowali przekonać klientów do rozwiązań nowszych od myszki i klawiatury. Prawda jest również taka, że mimo dużych wydatków na marketing wszystkie te próby spełzły na niczym. Z jednego prostego powodu - każde z tych rozwiązań jest znacznie mniej wygodne. Ekran dotykowy również. Nadaje się on jedynie do rozwiązań mobilnych i szczególnych zastosowań (Microsoft Surface itp.).

Konsumenci są w większości głupi, ale jednak wygoda robi swoje i nie wszystko (na szczęście) da się im wmówić.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 13:47   #1170
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Dzisiaj widziałem na 15 letniej Hondzie naklejkę japka, wszystko na temat, szkoda gadać.
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: