![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#2206 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, tak... Tyle ze tych nieudanych randek z Windows bylo juz za duzo... ;-)
--- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2207 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Więc zostałeś giejem
![]()
![]() |
#2208 |
Get a Mac!
Nie ma to jak chore stereotypy ;-)..
P.S. Nowy Mac mini juz jedzie :-)! i7 + 4 GB RAM + Lion :-)! --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Max - on nie ma napędu optycznego
![]() ![]() Nareszcie pozbyli się tego szczelinowego dziadostwa!!! No to duża odwaga i postęp ze strony Apple ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Pingwin specjalista.
No tak amejzing, kolejny ficzer, mac mini bez napędu...
![]() ![]()
![]() |
#2211 |
Głupi Yasio
@Patrix - ty nawet nie masz pojęcia, jaka to ulga
![]() Tak szczerze, miedzy nami, napędy optyczne, włącznie z blue rayami i innymi wynalazkami, to już przeżytek, na miarę dyskietki.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2212 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a w aplu domyslnie jest jakis tool, wkladam pd i robi bekap ? albo instalacja systemu czy cokolwiek innego
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2213 |
Get a Mac!
Yahol - tak, dokladnie... Plyt nie uzyqam od ponad roku wiec wreszcie swiety spokoj!
@demek - Time Machine robi backup na Time Capsule lub HDD USB. Systrm do nowych mini jak i Airow dostarczany jest na pendrive. --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2214 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() Przeżytek to będzie jak do gazet zaczną dołączać SDHC.
![]() |
![]() |
#2215 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Laptopy maja partycje techniczne (Lion, tez tworzy partycje recover), filmy oglądam z dysku, albo z pena. Programy mam z neta, włącznie z antywirusem. Do stacjonarki mam pena ze wszystkimi driverami i programami. Miniak pracuje od kilku miesięcy, bez problemów, ale jego napęd szczelinowy Matshita, jest taki, jakby go nie było. Mam ze 100 może więcej DVD z filmami, ale one są wyłącznie do odtwarzacza TV. Wiec, sumarycznie, napęd optyczny, w kompie jest mi zbędny ![]() Aha, no i nie gram, wiec główny powód posiadania napędu, odpada. Zresztą na wszelkij pożarnyj sluczaj mam napęd optyczny na USB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Za wcześnie jeszcze, żeby całkiem pożegnać się z ODD. Nie ukrywam jednak, że to kierunek nie tylko bardzo wyraźny, ale do tego słuszny. Na razie wciąż mamy filmy na DVD i BD, gry na tych samych nośnikach, systemy operacyjne na DVD. Zmiany są (sam mam kilka gier kupionych przez Steam i bardzo sobie ten sposób zakupu cenię, filmy też coraz łatwiej kupić lub wypożyczyć online), ale to jeszcze nie ten moment, żeby napęd wyrzucić do kosza.
W bliskiej przyszłości to nie pamięci flash będą wypierać płyty, są na to za drogie. już 4 GB karta pamięci na film SD zamiast płyty DVD to za drogo, a co z filmem wydanym na Blu-ray - karta o pojemności 32 GB będzie jeszcze długo dużo za droga. Ale dyski twarde stają się tańsze w przeliczeniu na GB niż DVD, a internet staje się coraz szybszy, więc tu już można spokojnie zastąpić ODD. Owszem, HDD się psują, ostatnio nawet często, ale wówczas mamy możliwość pobrania zakupionych treści jeszcze raz. Wyjątkiem są systemy operacyjne, ale one trochę kosztują, więc tu akurat karta pamięci lub PD jest bardzo sensownym nośnikiem. Ja bym z chęcią ujrzał Windowsa 8 BOX wydanego na PD z atrakcyjną obudową. Pamięć mogłaby mieć fabrycznie zablokowaną możliwość modyfikacji plików i nośnik byłby równie dobry, jak DVD, przy czym nie dałoby się go porysować, a przy zastosowaniu wydajnego modelu z USB 3.0 instalacja przebiegałaby błyskawicznie...
![]() |
#2217 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
Niech już będzie na tej płycie CD/DVD (najtaniej) - ona się nie psuje ![]() a co to za problem samemu przenieść instalkę na swojego pendraka potem ? Wyobraź sobie model zaplecza serwisowego MS ... bo nośnik się komuś spalił...
![]() |
![]() |
#2218 |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Samochody, to też przeżytek, przecież jest metro!
![]() Ja mam innowacyjny komputer, nie posiada napędu, jak potrzeba, to go na wisielca podłączam. Stare twardziele też. Nie będę nic wkręcał, bo nie widzę potrzeby, a nie widzę potrzeby, bo nie mam BD, a nie mam BD, bo nie mam kasy na monitor full HD, a nie mam monitora full HD, bo nie mam kasy na kartę, która pozwoli grać w full HD, cóż za ulga. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2220 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
Dla mnie największą porażką ostatnich lat było zrezygnowanie z dodawania płyty z Windowsem do laptopów, a zamiast tego dodawanie partycji recovery. Super, coś się stanie z systemem i ponowne wywalanie śmieci od producenta lapka po przywróceniu systemu... Już wolę czystą instalkę od przywracania - i tak trzeba zainstalować sporo programów, a nie trzeba przynajmniej usuwać dupereli. Ale opcji takiej nie ma, gdyż płytki niet. Ale bez wahania zamieniłbym DVD na PD. Co do uszkodzeń PD - tania płytka DVD po wypaleniu też może po miesiącu nadawać się jedynie na śmietnik, ale jako nośniki systemowe się takich nie używa. Dziś markowe PD raczej rzadko "padają", a nawet jeśli, to dlatego, że ogólnie trwałość elektroniki niestety spada. Ale Microsoft czy Apple mogą sobie pozwolić na grzeczne poproszenie producenta PD, żeby się przyłożył, skoro im dostarcza dajmy na to milion sztuk urządzenia.
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|