![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomijając resztę, co powiecie na zapis w EULA?
Nawet gdyby się instalował na PC bez bootloadera, to i tak łamiesz umowę. I to chyba nawet w PL nie jest dozwolone. Możnaby sie też czepiać, że emulator EFI powstał zapewne poprzez reverse-engineering. Ale to raczej problem hackera niż użytkownika. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
OSX bez Maca zupełnie do mnie nie przemawia. Przeczytałem ten artykuł i tak sie zastanawiam, po jaką cholere wywalać oryginalny system, żeby zainstalować nielegalny OSX, gryźć się z kompatybilnością urządzeń, bać się każdego update, czekać na patche itd.
Tym bardziej że OSX nie jest taki znowu lekki, żeby go instalować na netbookach. I te dziecinne argumenty typu "apple powinno zaakceptować" - Apple dobrze wie co powinno i nic nie musi. Akurat możliwość instalowania OSX na innych sprzętach by im tylko zaszkodziła. Oczywiście nie mam nic przeciwko tutorialowi w celach edukacyjnych, mam nadzieje że Apple sie nie przyczepi. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.08.2011 o godz. 12:36 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Get a Mac!
@yahol - tymi wlasnie watpliwosciami kierowalem sie piszac swojego posta. Instalacja OS X na PC to sliski pod wzgledem prawnym temat i gdy ktos sie uprze to znajdzie na ten temat informacje, a ja nie mam zamiaru narazac sie Apple. Inna sprawa, ze wielu dzisiejszych Mac Userow zaczynalo od hackintoshy (w tym niechlubnie przyznajac sie - nizej podpisany...).
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Jukebox Hero
Patrix, ale zastanów się. Inaczej być nie może. Zrobiłbyś dokładnie tak samo na ich miejscu.
Zmiana podejścia do niautoryzowanego sprzętu zrujowałaby i produkt i markę, a ich dział hardware mógłby zwijać interes. Chyba nikt sobie nie strzeli takiego samobója. Apple to Apple, Mac tak jak iPhone jako produkt to całość (software i hardware). Zrobili taki produkt i nie można mieć do nich pretensji. Nikt nie zmusza nikogo do posiadania OSX, to użytkownicy jak zwykle próbują nie zapłacić ale korzystać, bo im się podoba... Jedyny powód to przypadkowe podobieństwo hardware - gdyby w środku było PowerPC nikt by sie nie czepiał, a tak zaraz użytkownicy czegoś żądają - w dodatku narzekają tylko ci którzy nie chcą płacić. Nic dziwnego że firma ma ich gdzieś. Gdyby ktoś próbował odpalić na komputerze Atari system AmigaOS i programy dla niego, to Commodore również ostro by protestował. Normalne. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.08.2011 o godz. 13:49 |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi tego nie tłumacz, ja ich rozumiem, i nienawidzę za to
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
E tam ja ich po prostu omijam - ich produkty są nie dla mnie i tyle.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Jukebox Hero
A widziałeś gdzieś komputery od Microsoftu? Apple zarabia głównie na hardware, jeżeli odda swój system to będzie to dla niego strzał w kolano.
Większa baza sprzętu, często niesprawdzonego = koniec z idealną kompatybilnością i stabilnością. Wizerunek stabilnego OS X zepsuty, bo komuś się zawiesza i przyhacza na starym trupie z Allegro. Potem narzekania "skoro sprzedajecie system, to czemu jest wybrakowany, mam w komputerze kartę graficzną SIS i mi nie działa, a przecież zapłaciłem za ten system!". Takiego sprzętu Apple nie używa, więc ma go głeboko gdzieś i mieć będzie. Klienci drogiego hardwaru, oczekujący produktu premium, poczuliby sie nabici w butelkę, bo pan Józio na najtańszym laptopie z biedronki ma te same cudeńka za ćwierć ceny. Prestiż marki zniszczony. I na koniec - jak myślisz, dlaczego Mac OS X kosztuje tak mało? Bo to jest tylko dodatek do hardware. Każdy Mac musi mieć OSX, jest to po prostu wliczone w cenę. Równie dobrze Apple mogłoby go rozdawać za darmo, tak jak Workbench był dodany do każdej Amigi. I wtedy byś też uważał, że skoro Apple go rozdaje za darmo do swoich komputerów, to każdy ma prawo sobie go zainstalować na byle czym? A niby jakim prawem, skoro to system do ich komputerów? Czy Windows OEM dla Della jest legalny na innym komputerze? Nie. A przecież się odpali i jest oryginalny... Oczywiście możesz robić co Ci się podoba. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.08.2011 o godz. 20:09 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Get a Mac!
Madrze sobrusie prawicie!
Sam bym tego lepiej nie ujal i nie wyjasnil... Wodki polac! Koniecznie! |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja ujawnię a większej czałości...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Tak sobie mysle nad zmiana telefonu na jakis z andoidem, moj 3GS juz powoli umiera... Polecacie cos? iPhone 4 nie chce, poza ekranem nie ma niczego ciekawego do zaoferowania dla mnie...
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
3GS już zdycha? to z czego on jest z papieru
?Mój gSmart ma trzeci rok, zajeździłem jedną baterię, spadł kilka razy na beton i nic mu nie jest .A eksploatowany jest naprawde intensywnie, ładowany prawie że raz na dobę. Przygrzewany słońcem (jako navi), posrebrzany piachem , rzucany luzem do plecaka... ![]() Zajeździłem też klilka folii na ekran, tak sie powycierały że stały się nieprzezroczyste... a z rysika zeszła farba od wyciągania. I był tani ![]() Co do Androida to zależy ile pieniedzy chcesz przeznaczyć, jeżeli dużo to myśle że jakikolwiek najnowszy HTC, np Sensation będzie dobry Albo Samsung Galaxy S2.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.08.2011 o godz. 14:51 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Zdycha bo jak byl mlody to go dwa razy podrzucilem i dwa razy zlapalem...:-) tak serio to wypadl podczas jazdy na skuterze z predkoscia 70 km/h... Nie rozwalil sie za to lekko sie porysowal
cos w srodku tez padlo... No i tak powoli umiera biedaczek
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|