![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#2236 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie dowala - jest zaufany uzytkownik MyApple, ktory wyslal juz z NYC do Polski tone stuffu i podana cena zawsze byla ostateczna, zawierajaca wszystkie koszty.
W razie czego na PW moge podac namiar na czlowieka :-)! --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2237 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Takie rzeczy to lepiej się na allegro umawiać, program ochrony kupujących blablabla...
prowizja od Twojej kwoty wynosiłaby jakieś max 60zł. A nie, że gość wsiąknie z kasą ![]()
![]() |
#2238 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na podstawie kilku dyskusji wyszło, że jednak można. Głowy za to nie dam, bo przyznaję, że i mało mnie to interesuje (tzn. zrobiłem to i nie czuję, żebym w najmniejszym stopniu kogokolwiek okradał, czy oszukiwał), ale wydaje się to logiczne. Taka sama wersja systemu, rejestrowana na te same dane. Zresztą trzeba to telefonicznie potwierdzić w Microsofcie (co zrobiłem) i dopiero wtedy system staje się pełną wersją. I działa.
![]() |
![]() |
#2239 | |
Get a Mac!
Cytat:
--- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2240 | |
Pingwin specjalista.
Tym gorzej.
Cytat:
Nie okradasz tylko łamiesz licencję. Na polskiej infolinii MS sami nie wiedzą co gadają, dowodów na to ludzie pozyskiwali już wiele, wystarczy zapędzić ich w kozi róg, zadając pytania wynikające z treści licencji. Także prywatnie rób sobie co chcesz, ale nie dawaj złego przyzwolenia na to innym, bo ktoś na Ciebie się kiedyś powoła i będziesz mieć kłopot. W takim razie dzięki za informację, zapamiętam - bo ciężko o sprawdzone osoby z USA.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 07.08.2011 o godz. 15:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2241 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ja będę miał kłopot? A ja się wypowiadam jako przedstawiciel prawa bądź jego wykładnia? Mówię prywatnie, jak każdy tutaj, a jeśli ktoś się na to powołuję to jego sprawa ![]() A serio (choć to wyżej też jest). Jeśli faktycznie jest coś takiego zabronione w licencji to.. po pierwsze dziwnie, a po drugie nie wiem, czy jest to zapis zgodny z prawem. W końcu kupujesz notebooka z systemem operacyjnym, a nie systemem operacyjnym + stertą zbędnych i niechcianych programów. Dawniej można było po prostu z ukrytej partycji wypalić nośnik z czystą instalacją systemu. Teraz nie można, ale jest możliwość ściągnięcia systemu ze strony Microsoftu i zainstalowania go na dane kupione z notebookiem, oraz potwierdzenia tego u producenta (i aktywowania). Jeśli to nie świadczy o legalności, to chyba przestaję nawoływać do niepiracenia...
![]() |
![]() |
#2242 |
Pingwin specjalista.
Aktywacja systemu nie jest wyznacznikiem legalności, na allegro czasem widzę, że sprzedają klucze za kilka złotych, na których aktywujesz system przez internet/telefon - sprawa jest myślę jasna, że to normalne piractwo
![]() Piszę Tobie, że metoda pozyskania nośnika (kopii), którą Ty polecasz jest sprzeczna z licencją, za to posiadanie już nie jest (jeśli masz dowód na posiadanie licencji np. naklejka)... to taki kruczek, dlatego to jest głupawe. Będąc moderatorem musisz się powstrzymać niekiedy, bo wiele ludzi utożsamia Cię z tym serwisem (niekoniecznie mają w tym rację, ale jednak). Co jakiś czas ten temat na forum się przewija, i co jakiś czas muszę wyprowadzać ludzi z błędu... Ciekawostka, jeśli pytasz się o coś MS, to nie przez telefon (bo na gębę zwłaszcza PL głupot się nasłuchasz), tylko listownie, wtedy masz twardą podkładkę, na którą powołujesz się (np. wprowadzenie w błąd) i unikasz jakiś tam konsekwencji, ale listownie to oni pilnują się, bo pieczątką i nazwiskiem sygnować trzeba.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 07.08.2011 o godz. 18:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można też kupić Windows 7 w wersji do pobrania na www.microsoftstore.com
http://www.microsoftstore.com/store/...6100/list.true |
![]() |
![]() |
![]() |
#2244 | |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Napisz mi tylko jeszcze czy gwarancja jest międzynarodowa? Jak sprawa wygląda z cenami iMaców? Duże rozbieżności między Polską? Żeby nie było, nie jestem zwolennikiem Apple, podkreślałem już to, ale gdybym chciał uporządkować biurko i cena byłaby znośna wziąłbym taki zakup pod uwagę ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2245 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
jednak jak ktoś nie kupował elektronicznie, to nigdzie nie ma wersji do pobrania ![]() @jesi Tak, zgadzam się, jeśli chodzi o komputery, to miły cynk ze strony M@X'a ![]()
![]() |
![]() |
#2246 | |
Get a Mac!
Cytat:
iMaka 21'' i3 3,06 GHz 4 GB 500 GB ATI 4670 ma wtej chwili za 3 949 PLN, a wiec oszczednosc widoczna jest golym okiem :-)! Osoba o ktorej mowa handluje glownie sprzetem Apple, choc widzialem w ofercie ostatnio takie mile nowinki jak Motorola Atrix, Asus Transformer, Xoom czy calkiem mile antologie seriali na DVD. Wszystko w swietnych cenach! --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tam nie ma przypadkiem HD5670? HD4670 to dziś szrot.
Czy mi się wydaje, czy Apple nie używa DVI i HDMI? Bardzo dbają, żeby nie nadepnąć na czyjś patent? Jeszcze za wcześnie żeby skreślać napędy optyczne. Apple zrobi to z chęcią, bo nie ma akurat patentów na BluRay i faktycznie nie kazdy taki napęd potrzebuje. Więc najlepiej napęd wywalić, a różnicę w cenie wziąć sobie do kieszeni ![]() Mówcie co chcecie, ale mozliwość nagrania 25GB za 4zł jest bardzo fajna i jej brak nie jest żadną zaletą ![]() Nie ma co tego porównywać z wywaleniem FDD, bo w 1998 roku ten nośnik był już zdecydowanie za mały. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.08.2011 o godz. 08:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2248 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ok, jeśli twierdzisz, że takie dokładnie są zapisy w licencji, mogę się - chwilowo - wycofać z tego stwierdzenia. Chwilowo, ponieważ dalej ta sprawa wydaje mi się dziwna i posprawdzam jakieś dodatkowe informacje na ten temat. Zastanawiam się też, czy nie zapytać o to rzecznika konsumentów - czy ewentualne takie zapisy licencyjne są dla nabywcy wiążące. Trochę też nie przekonuje mnie to, że taki sposób pozyskania kopii Windowsa jest niezgodny z licencją. To sam Microsoft udostępnia możliwość ściągnięcia systemu, Microsoft udostępnia również możliwość jego aktywowania. A właściwie.. może napisać bezpośrednio do Microsoftu i po prostu zapytać ![]()
![]() |
![]() |
#2249 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
napisz do oddzialu w uk, dowiesz sie duzo wiecej niz od polskiego...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2250 | ||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Porównując to na ilu konfiguracjach działa Windows czy Linuks można śmiało powiedzieć, że Apple przegrywa. Cytat:
Po pierwsze mając bibliotekę na nośnikach optycznych jesteś w d**ie. Po drugie na dzień dzisiejszy nie ma trwalszego i tańszego(cena/ilość GB) nośnika do zapisu danych. Obecnie za 1.5zł(Verb od MCC004) mogę wrzucić 4.2GB danych! Jest jeszcze BluRay i niedługo technologia hologramowa. Apple rezygnuje z napędów optycznych nie dlatego bo to zła technologia, lecz dlatego bo ma w tym interes. Ludzie ich nie obchodzą. Oni i tak kupią, ba jeszcze będą chwalić ![]() Cytat:
Dla mnie napędy optyczne jeszcze będą w odwrocie - poczekajmy na obniżenie cen BluRay. 25GB za 2zł to by było coś ![]() Cytat:
![]() Sam mam płytki DVD (Verbatim od Tayo Yuden), które mimo ~5lat chodzą jak zaraz po nagraniu. Obecnie produkowane dyski nie mają takiej żywotności. (nie mówimy o serwerowych gdzie cena jest zbyt duża aby stosować w domu..) Cytat:
Cytat:
![]() Co do dodatkowej opieki to ma to każda firma. Tylko po co płacić grubą kasę za taką ochronę skoro dokładając drugie tyle można kupić nowy komputer? ![]() btw ostatnio gdzieś wyczytałem, że Apple chwali się ilością pobranego MacOSX.. Szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę, iż Można go tylko pobrać ze sklepu ![]() To tak jakby jakiś diler chwalił się, że sprzedał 100 000 egzemplarzy patelni w miesiąc mając ją na wyłączność ![]() Ehh te Apple i ich marketingowe pieprz****
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 08.08.2011 o godz. 21:06 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|