![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#3076 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czesc zolknie, fakt. Moim zdaniem problemem jest ze koncept konstrukcyjny iMaka nie zmienil sie od stycznia 2002 r. prawie wcale, za to podzespoly sa coraz mocniejsze. IMO to cieplo wydzielane przez podzespoly w tej samej, cienkiej obudowie powoduje zolniecie matrycy, ale moge sie mylic.
Fakt jest jednak taki, ze problem istnieje ale nie jest tak wielkoskalowy jakby sie wydawalo - na 10 uzytkownikow ktorzy napisza na forach o problemach z matryca 90 innych nie napisze nic, lub nawet nie poszuka odpowiedniego forum, bo ich iMac po prostu dziala! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3077 | |
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dodaj do tego dużo lepsze karty grafiki i... 6x szybsze sterowniki! @sobrus Masz rację. 98 był dobrym systemem, powinnam raczej napisać ME albo Vista - Lion to koszmarna porażka. Nikomu się nie podoba. Macuserzy uciekają od niego a CultOfMac daje przepis jak downgraedować system do SnowLeoparda. http://myapple.pl/sprzet-apple-opini...a-matrycy.html - 50 stron żali macuserów na plamy na matrycach ajmaków ![]()
![]() |
![]() |
#3078 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja pisałem w negatywnym sensie, 98 to szrot jakich mało ...
Do tej pory ludzie mówią że windows sie wiesza. Tam dzień bez bluescreena albo przymusowego resetu to dzień stracony. Nawet były specjalne komercyjne programy rzekomo chroniące przed zawieszaniem (norton crashguard). Do tego zajefajny FAT jako system plików i obowiązkowy półgodzinny scandisk po każdym resecie ![]() Zarządzanie pamięcią godne systemu z zeszłego tysiąclecia. Słowem tragedia. Tam nawet podczas korzystania z FDD cały system sie zatrzymywał ![]() Gwarantuje, że wolałabyś Liona niż 98 ![]() Me to to samo co 98 tylko przemalowane. Jest gorsze w tym sensie, że wyrzucono z niego obsługę DOS. Vista z kolei to bardzo dobry system, na pewno na dzisiejsze czasy lepszy od XP. Miałem przez prawie 4 lata i złego słowa nie powiem. Co do matryc to ostatnio furorę robi DELL. Ponieważ właśnie kupuje sobie monitor poczytałem troche przygód jakie ludzie mają z serwisem della (przypominam na papierze ma bodajże 3 letnią gwarancję na matryce). Otóż monitor owszem wymieniają na nowy ile razy chcesz, z tym że nowy egzemplarz jest z gorszymi wadami niż stary... ![]() I nie mówie tu o najtańszych modelach, ale tych z matrycami IPS. Więc czy na pewno Apple jest jedyne złe? Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.10.2011 o godz. 07:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3079 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
Poproszę o opisy tych strasznych zbrodni Della. Bo szukałam i nic. Gwarancja umożliwia naprawę w domu na drugi dzień i sprzęt zastępczy. Jeśli chodzi o gwarancję to Della chyba nic nie pobije.
![]() |
#3080 | |
Jukebox Hero
Pierwszy z brzegu wątek
http://forum.purepc.pl/Monitory-f57/...V-t337157.html przygoda usera hey89 troche nizej niż w połowie Cytat:
To nie jedyna taka opinia jaką znalazłem o dellach, wiec wybrałem LG. Na innym forum ktoś wymieniał parokrotnie (!!!) za każdym razem dostając w zamian wadliwy egzemplarz (!!!). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.10.2011 o godz. 09:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3081 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dołóż trochę i kup sobie Neca lub Eizo. Swego czasu chwalone były też HP na IPSie jako lepsze od Delli za nieco wyższą cenę.
Lista polecanych monitorów z forum nikoniarze.pl Ostatnio zmieniany przez Kris : 03.10.2011 o godz. 09:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3082 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
@Sorbus, a więcej? Jakieś miejsce gdzie przez przynajmniej 50 stron wątku biedni klienci Della narzekają na serwis i sprzęt?
![]()
![]() |
#3083 |
Jukebox Hero
@Kris
Kupiłem E2370V u autoryzowanego partnera LG w moim mieście. 799zł ![]() Póki co z panelami LG mam same pozytywne doświadczenia. Powinien być dla mnie wystarczający, głównie chodziło mi o powiększenie przestrzeni roboczej (aktualnie mam 4-letniego Benq 19'' MVA 1280x1024 i jeżeli chodzi o jakość to mi wystarcza). @Nemka Monitor wybierałem dwa dni, nie chce mi się teraz wertować internetu ponownie. Ja Ci nie kazałem wklejać 10 linków do zażółkniętych matryc Apple ![]() Generalnie w przypadku monitorów z matrycami IPS jest w internecie zaskakująco mało informacji. To towar niszowy, klienci wolą kupić większe i szybsze TN, które na papierze wyglądają po prostu lepiej. Tym większy plus na Apple, że takie stosuje, mógłby wsadzić TNki i mieć święty spokój a 90% userów i tak by nic nie zauważyło. PS. sobrus ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.10.2011 o godz. 09:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3084 | ||
Applefan's Terminatrix
![]() |
@sobrus No to nie porównuj skali problemu
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez nemka : 03.10.2011 o godz. 09:42 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3085 |
Jukebox Hero
Moment nemko, ja nie porównuje parametrów czy ceny. Wskazałem, że innym firmom również zdarzają się problemy z serwisem.
To że Apple każde płacić za byle co jak za prezydenta to oboje dobrze wiemy. Co do opinii to logiczne, że userów monitorów IPS od Apple (które można znaleść w każdym Maku) jest znacznie więcej niż Dellów na matrycy IPS. Tym bardziej tych profesjonalnych modeli które pokazują miliardy kolorów i mają standard Adobe. Swoją drogą nie wiem po co komu miliard kolorów skoro póki co przeciętny komputer generuje obraz 24-bitowy. Pod tym względem od czasów Amigi 1200 niewiele się zmieniło. W przypadku tańszych urzadzeń Dell wcale nie wygląda tak ładnie w porównaniu np do LG. LG E2370V: 6ms(GtG)/14ms(BtB) Dell U2311H: 8ms(GtG)/25ms(BtB) Akurat dla mnie to parametr mało znaczący, bo nie jestem zapalonym graczem. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.10.2011 o godz. 09:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3086 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
Oni też nie są zapalonymi graczami
![]() ![]() Droższe monitory Della są natomiast bardzo dobre. Może nie jak Eizo ale jednak.
![]() |
#3087 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
@sobrus
kolezanka nie zrozumiala o co ci chodzilo ![]() wyjasnij jej to dokladniej
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3088 |
Jukebox Hero
Myśle ze te tańsze tez są bardzo dobre, ale wybrałem LG bo raz że nie widziałem złej opinii o 2370V, dwa że brat ma IPS226V i jest świetny, a trzy że mam w Lublinie ich autoryzowany sklep (przy okazji chyba najtańszy w Polsce).
Panela przez net kupować nie chce. Widziałem iMaca 27 cali w sklepie i obraz mi się podobał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3089 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
a ja jeszcze jade na bance ale chyba czas na zmiane...24 moze ciut wiecej
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3090 |
Jukebox Hero
Noo... bańkę zdecydowanie trzeba wymienić.
Do dziś pamietam ten szok po przesiadce z Trinitrona na LG 1770H. I pomyśleć ze sie nabijałem z LCD "bo smużą, mają szary zamiast czarnego i tylko 1 rozdzielczość". Młode to głupie ![]() 23 cale ma prawie 56cm szerokości powinien mi wystarczyć Ale chętnie bym kupił 24 gdyby nie to, że takie na IPS kosztują juz ciut za dużo. Przykładowo tam gdzie kupiłem mojego jest taki dell http://allegro.pl/24-u2412m-1920x120...841507469.html Jednak prawie 200zł (+25%) za cal więcej i utratę parametrów (szybkość i kontrast), funkcji PiP i 2 HDMI - to się mi nie kalkulowało ... :/ Pivota po zawieszeniu na ścianę raczej nie użyje. Jednak monitor bardzo fajny na pewno i ma większą rozdzielczość (x1200). Benq EW2420 tez wydaje się interesujacy, dopiero teraz go zauważyłem. Matryca VA LED. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.10.2011 o godz. 10:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|