Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.09.2012, 08:57   #11
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Andy już to wklejał.
Nie wiem czy to faktyczna reklama, czy tylko jakiś projekt.

Ale jak dla mnie Apple i tak juz jest jedną nogą w grobie. 60% zysku to iPhone, a Android rośnie w siłe.

Konkurencja dostarcza porównywalne rozwiązania znacznie taniej. To prawda. I teraz gdy już ścieżka jest wytyczona prześcignięcie Apple to kwestia czasu.
Nawet jeżeli wprowadzą coś nowego - konkurencja za rok to skopiuje i sprzeda taniej.
A Jobsa nie ma więc raczej nic nowego nie wprowadzą.

Spójrzmy prawdzie w oczy - Apple nikomu się nie opłaca, więc nikt go nie broni.

Powiem więcej - ktoś musiał ukraść/skopiować iOS - bo inaczej być nie mogło.
Nie mogło być że rynkiem smartfonów rządzi jedna firma która zysk ma tylko dla siebie i oferuje jeden model telefonu (a w 2007 roku na to sie zanosiło).

Goolge wyczuło co się święci i zrobiło strzał w 10 poświęcając swoje przyjazne relacje z Apple w zamian za przyjazne relacje z całą resztą i górę pieniędzy.
Niezbyt etyczne, ale za to biznesowo genialne posuniecie. (Apple + Google były w 2006 roku tak blisko, że CEO Google był jednocześnie dyrektorem Apple).
Ktoś uznał że nóz w plecy to niezłe wyjście

I teraz wszyscy, z którymi Apple akurat nie ma podpisanego kontraktu, oczywiście wspierają konkurencyjną platformę, bo ona powoduje popyt na np. procesory ARM firm innych niż Apple+Samsung. To ona pozwala sprzedawać sie telefonom HTC, Samsung, LG, Sony itd itp.

Wiec ta nagonka, żeby udupić Apple wcale mnie nie dziwi. Gazety piszące bełkot o sektach, opluwanie użytkowników Apple (a przecież to ludzie tacy jak inni), wyzywanie ich od owiec i przepłacających bezmózgów. Manipulacja faktami itd. Apple ma być nienawidzone, ma być postrzegane jako produkt dla głupków i obciach. A próba obrony własności intelektualnej w postaci iPhone to już zbrodnia największa z możliwych. Najlepiej udowodnić, że pomysł na iPhone wcale nie jest Apple i wcale nie jest taki innowacyjny, a moze nawet nie było żadnego pomysłu - i załatwione. W zasadzie to o co się Apple rzuca? O kwadrat? buhahaa... ale lol...widzieliście?

Ostatnio zdziwił mnie mój brat (anglista) twierdząc że nie lubi Apple bo jest takie złe, ze aż.....
Ale w zasadzie przecież... skąd on to wie? Przecież nawet nie jest za bardzo w temacie i nigdy Apple nie miał.
Media.Robią wodę z mózgu.
Odpalasz internet - Apple jest złe. Apple zaliczyło wtopę z bezpieczeństwem. Apple chce rządzić światem.Apple be. Apple syf. Apple wróg publiczny numer 1.
Sprzeda twoje dane hakerom i zablokuje ci konto. A poza tym bedziesz miał wirusy. Sto.

Ale nie lękajcie się! Google nas obroni za pół ceny i konto na gmail ! A pomogą mu dzielni towarzysze - HTC i Samsung (zawsze chętni do sprzedawania poniżej kosztów, zwłaszcza jeżeli nie oni te koszy ponoszą), oraz plejada pomniejszych bohaterów. Sony co ma niebieskie lasery z oczu oraz LG aka Lucky Goldstar , ktory po prostu ma farta. Oraz cały lud pracujący Chin.

Apple musi zdechnąć, nie ważne czy sprawiedliwie czy nie, musi żeby dziesiątki innych firm były zadowolone i spokojnie dzieliły sie tortem z przepisu Apple.
(cukier, mąka, olejek arakowy, proszek do pieczenia, kakao i jajka były wcześniej znane, ale nikt nie potrafił upiec tak pysznego tortu!)
Gdyby Apple udało sie zachować przepis dla siebie, wszystko inne by padło. A przecież większość ma zawsze rację.

Jak dla mnei tyle w temacie, za rok przymierzam się do zakupu słuchawki Androida. Faktycznie lepszy od iOS, dla mnie na pewno. I tańszy.

PS. to jest oczywiście moja subiektywna opinia

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.09.2012 o godz. 09:48
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: