![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#5536 | |||
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
1. Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy twierzdzą, że nie potrzebują napędu BD, a potem podniecają się tym, że jakiś film jest dostępny w iTunes Store w standarcie HD (przy czym tak naprawdę ten film NIE jest w Full HD i w dodatku brakuje mu połowy fukncji stosunku do tego, który kupuję w sklepie na plycie.) Czy możesz sprawdzić i napisać w jakiej fizycznej rozdzielczości i w jakim bitrate są te emejzingowe filmy? Cytat:
- MUSISZ kupić muzykę w jedynie słusznym sklepie - nie możesz cieszyc się pudełkiem, opkładką, książeczką z tekstami, historią zespołu, itd. Oczywiście, możesz to ściągnąć, ale na półce tego nie postawisz. - i tu zadam drażliwe pytanie - w jakiej jakiości kupujesz pliki muzyczne w iTunes? - i kolejne, drażliwe pytanie - na czym słuchasz muzyki poza iZabawkami i w jaki sposób? Cytat:
Ale niestety, na razie nie ma dla niej poważnej alternatywy. Ja jestem przekonany, ze wkrótce nadejdzie czas nośników flash, ale na razie jeszcze nie. Żeby tak było, to wszystkie urzadzenia musiałyby mieć przynajmniej złącza USB lub gniazda kart pamięci, a na tym polu to Apple.... mam mówić dalej? Pytanie takie samo, jak do M@xa - z czego i w jakiej jakości słuchasz muzyki w domu? Użytkownik normalnego komputera ma przynajmnej wybór - chce, to sobie wkręci za grosze napęd DVD?BD. Użytkownik sprzętu Apple ma taki sam wybór, jak w przysłowiowej "ruskiej restauracji": chcesz - jesz, nie chcesz - nie jesz.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 16.10.2012 o godz. 15:51 |
|||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5537 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A jak mam ochotę to oryginalnych płyt za pomocą mojej nieśmiertelnej (odpukać) kilkunastoletniej wieży. Nie wiem co to ma do rzeczy, jeśli chodzi o istnienie napędu, w takim małym komputerku jak miniacz. Pliki z CD to zapis cyfrowy, więc czy je odtworzysz z płyty czy pendriva nie ma znaczenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5538 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
I jesteś przekonany, że pliki muzyczne zakupione w sklepie owocowo-warzywnym są tej samej jakości co płta CD? Na pewno?
![]() |
![]() |
#5539 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Nie mam pojęcia jak są kompresowane pliki w Apple. Pamiętam tylko, że kiedyś z Maksiem miałeś rozmowę dotyczącą tego, jaka muzyka jest w ichnim sklepie. I pamiętam, jak obiecywałeś, że jak Maks je znajdzie, to nie będziesz krytykował ani Apple ani jego wyznawców.
http://forum.cdrinfo.pl/f113/apple-f...ml#post1184454 A potem: Cytat:
![]() No, ale rozumiem, że obiecywałeś to "na tamtym loginie", nie na obecnym, więc nie będę mówił, że robisz z gęby cholewę. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5540 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5541 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem w jakim bitrate sa filmy - wypozyczam, film zaczyna sie odtwarzac, jest ladnie, dzwiek jest 5.1. Nie czepiam sie bo nie ma czego. Pewnie ze jest banda nerdow ktorzy beda wpatrywac sie z centymetra w telewizor szukajac rozmytych grup pikseli oraz onanizowac sie logami z MediaInfo zamiast cieszyc sie filmem, ale... Nie o to przeciez chodzi.
Muzyka w iTunes jest w 256 kbps AAC, DRM FREE. Slucham tylko i wylacznie z iPhone'a (na Monster Beatsach), z Apple TV (iTunes in the Cloud - do AppleTV podpiete Logitechy Z-5500) i przy pracy z glosnika wbudowanego w Maca mini. Nie, nie slysze na tyle zeby kupowac kable za kilkanascie tysiecy jak niektorzy (swoja droga - to sa dopiero czubki, a nie fani Apple ;-)). Postep (moja muzyka i playlisty dostepna z kazdego miejsca na swiecie, sklep zawierajacy wiekszosc plyt swiata, wypozyczenie jednym kliknieciem bez wychodzenia z domu) wymaga poswiecen. Jesli cena za moja wygode jest brak wyboru to przy tym poziomie wygody odpowiadam: Wybor mi niepotrzebny. Nie, nie chce go miec tak dlugo jak wszystko dziala w 100% i zaspakaja moje potrzeby. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5542 |
Morderca alfonsów
Data rejestracji: 19.11.2006
![]() |
Ale ekran retina z rozdzielczością taką, że dla sokoła niepotrzebna jest ok.
![]()
You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the fuck do you think you're talking to? Oh, yeah? Ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5543 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o filmy to faktycznie w iTunes mają gorszą jakość
ALE JEST JEDNO ALE Tam filmy są najczęśćiej po $9.99 i dostępne od ręki ![]() https://itunes.apple.com/us/movie/lo...ng/id430796548 Znajdzcie mi Władcę Pierścieni na BD za 12.99 dolców sztuka to kupie sobie całość ![]() Co do muzyki to bardzo mnie intersują osoby które słyszą różnicę np. pomiędzy Vorbis -q9 (~320kbit) a WAV. Powinni dostać jakąś nagrodę, bo oficjalnie nikomu się to jeszcze nie udało. ![]() W tym wszystkim nie chodzi o audiofilską jakość ale głównie o wygodę. Ogrom filmów i muzyki dostępne od ręki w umiarkowanych cenach. Nie musisz biegać po sklepach, szukać na allegro czy ebay. Usłyszałeś, chcesz - masz. Nie chcesz całego albumu - kup piosenkę za dolara. I posłuchaj na kinie domowym bezpośrednio poprzez AirPlay (i po co komu w tym momencie wypalanie płyt CD? ![]() Twiedzicie, ze Apple jest mało "postępowe"? To jest właśnie postęp. Nowe wygodniejsze podejście do tematu, z usunięciem starych technicznych naleciałości, które są dziś zbędne. Zaawansowani będą psioczyć, audiofile będą narzekać, reszta będzie używać. Tylko Apple podejmuje takie drastyczne kroki. Dlatego tylko Apple wyznacza trendy i ma gigantyczne zyski. A reszta budzi się z ręką w nocniku. Sorry ale tak jest, dziś nikt nie kupuje discmanów tylko mp3. Serio nie wiem co interesującego jest dla Kowalskiego w ripowaniu swojego CD (pół biedy jak nie jest zabezpieczone) oglądając sumy kontrolne i błędy C2, a następnie kodowaniu na jakiś tajemny format zastanawiając się czy lepiej będzie stereo czy joint stereo, CBR czy VBR czy ABR i czy odtwarzacz to "łyknie" z firmware 1.23. I jak zrobić "tak zwane" tagi, rzecz chyba dla zaawansowanych piątego stopnia. I po cholere ta cała wiedza i cyrki? Skoro on chce tylko muze na odtwarzacz przenośny wrzucić? To ma być nowoczesne i wygodne? Ile osób potrafi to zrobić naprawdę porządnie? Bo ja znam tylko siebie, a to troche mało. A jak chcemy na tablet wrzucić film DVD to już w ogóle można się będzie pochlastać, pomijając ze łamanie CSS jest nielegalne, to proponuje od razu przestudiować manual do x264. http://www.digital-digest.com/articl...ons_page1.html Przecież to prościzna (przynajmniej dla mnie ![]() Yossi, czas chyba zakończyć dyskusję która niczego nie wnosi. Czesto podkreślasz, że jesteś człek prosty i nie rozumiesz (czy coś w tym stylu - absolutnie nie chce Cie urazić, tylko cytuje) Nie rozumiesz - więc już chyba nie zrozumiesz. Więc już daj spokój ![]() Jak nie lubisz wygody, to nikt do życia w ekosystemie Apple Cie nie zmusza ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.10.2012 o godz. 19:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5544 | |||||||||||||||||||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Mysle, ze nikt by nie robil z tego takiej afery gdyby Apple nie robilo z siebie firmy, która ma idealne produkty. Cytat:
Po drugie naginasz lekko rzeczywistosc. Jak bez powodu pekaja? Lezy sobie telefon i nagle peka? Jezeli juz, to te uszkodzenia sa po upadku telefonu. Tak czy siak Samsung powinien cos z tym zrobic bo nie przystoi. Tutaj jednak HTC wygrywa ze swoimi starszymi modelami gdzie stosowalo swietne materialy - aluminium i genialny plastik, który nie sposób zajechac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisalem juz, im bardziej cwaniakujesz tym glosniejszy wpier*** bedzie. Cytat:
Cytat:
Nie przecze, ze htc sobie zyczy wiecej, jednak jezeli wezmiesz do reki Sensation i Galaxy SII to zobaczysz dlaczego. Cytat:
Ceny sa nieadekwatne do tego co dostajesz. Cytat:
Mialem tez w rekach wirnik do Bosha, które byly produkowane w Polsce. Smiem twierdzic, ze jakosc byla gorsza niz tego do HILTI - a takich czesci przewinelo mi sie przez rece bardzo duzo. Tak wiec podsumowujac, cos moze byc produkowane w Chinach i moze byc swietnej jakosci. Wszystko zalezy od materialów, projektu, oaz procesu technologicznego jaki zostal uzyty. Cytat:
Cytat:
Oczywiscie, naganna rzecza jest spowolniony, lub brak updejtów. Klienci oceniaja to portfelami - HTC ma duze straty np. Uwazam, ze kazdy highend i middleend powinien miec aktualizacje oficjalna do dwóch kolejnych wersji systemu, oraz udostepniane sterowniki aby spolecznosc mogla podtrzymac sluchawke przez kolejne kilka. Cytat:
Ostatnio na jednym z blogów HTC(nie pamietam kraju i nie moge znalezc w historii czytnika) byla informacja, ze Jelly Bean OFICJALNIE dostanie HTC Sensation. Dodatkowo na poparcie swojej tezy dodaje to: http://htcsource.com/2012/08/will-yo...what-we-think/ Jezeli to co tam pisza to te telefony dostana najnowszego Androida OFICJALNIE: Cytat:
Co prawda sa pewne ulomnosci na które cierpia wszystkie ROMy CM, jednak nie sa to bledy krytyczne. U siebie mam CM 4.1.2: ![]() Android ma ten plus, ze nawet jak sie producenci wypna to mozna miec najnowsza wersje Androida u siebie - 100% funkcji. Czy to samo mozna powiedziec o iPhonach? Cytat:
Cytat:
Przeplacanie jest wtedy, kiedy za ten sam model placisz wiecej niz w innych sklepach - np. iP5 w iSpocie bodaj za 5k stoi. To jest przeplacanie. Cytat:
iOS jest MNIEJ intuicyjny od Androida. [/LEFT]Udowodnilem to juz wielokrotnie(stosowne filmiki na których gosciu ladnie punktuje *****ne rozwiazania Apple w iOS), ba nawet Reetou pokazal jak innowacyjne sa twory Apple na przykladzie iTunes ![]() Dzisiaj technologia nie przerasta ludzi bo jest trudna, ale dlatego ze ludzie nie chca sie uczyc PODSTAW. Dzisiaj kazdy w CV pisze, ze ma obsluge pakietu biurowego, tylko jak przychodzi co do czego to sa problemy ze zrobieniem spisu tresci automatycznego, z palca, problem z poprawnym formatowaniem dokumentu. A to sa PODSTAWY. Tego sie uczymy w szkole. Cytat:
Dlaczego te zdjecia nie sa pokazane w rozdzielczosci w jakiej zostaly zrobione? ![]() A to ponizej do sformulowania: "najwiecej osób uzywa jednak iPhone": "Jedzmy gówno, przeciez miliony mrówek nie moze sie mylic". Cytat:
Cytat:
Tablet w rekach fotografa moze co najwyzej sluzyc do przedstawienia na szybko zdjec klientowi - np. sesji i klient sobie wybiera, które dalej beda obrabiane w PS. Nie widze sensu w robieniu zdjec tabletem zamiast aparatem... Cytat:
Cytat:
![]() Wole miec chmure lokalnie (magazyn danych z cyfrowa wersja materialów) do którego mam dostep po sieci LAN i WLAN. Cytat:
Plyta jest reliktem dla takich ludzi jak ty, którzy sa zapatrzeni w Apple. Plyty BD, jak i pewnie w niedalekiej przyszlosci to holograficzne czy np. szklane to przyszlosc nosników z danymi. Takie nosniki moga sluzyc do kopii danych, do archiwizacji danych czy do trzymania np. muzyki, filmów. Po drugie twoje filmy maja marna jakosc (kiepski bitrate w porównaniu do materialu na nosniku BD). I uwierz mi jest róznica miedyz ogladaniem filmu BD z nosnika z takim który zajmuje ok 3GB (a tyle zazwyczaj waza te w iTunes). Ja widze róznice nawet w takim który ma 12GB - odbiera to przyjemnosc ogladania, obraz jest momentami mniej ostry, czern jest "dziwna". Cytat:
Cytat:
Filmy od Apple zazwyczaj waza ok 3GB, przy rozdzielczosci HD i zastosowaniu AVC beda anomalie, które da sie zauwazyc. Wystarczy odpalic sobie TV HD. Po to sie kupuje TV 40" aby sie rozkoszowac kazdym filmem w HD. Tak na koniec jedno mnie ciekawi, piszesz ze ludzie nie powinni robic JB w swoich iP - bo niby to producent wie co i jak, ale jestes za pelnym dostepem do broni. Wczesniej pisales jakie to super miec iPada3 bo taki mega ekran, mozna sie spuscic wpatrujac sie w niego, a tutaj piszesz ze nikomu niepotrzebna jest super jakosc filmu w HD. Jak dla mnie bije od ciebie hipokryzja. Takich przykladów jak wyzej jest wiecej, ba takie argumenty czesto padaja na forach Apple. Cytat:
Cytat:
Cytat:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring [Blu-ray] (2010) http://www.amazon.com/Lord-Rings-Fel...d+of+the+rings Cena 9.99$ Cytat:
W Polsce legalne jest zrobienie kopi plyty z muzyka czy filmem, nie wazne czy zabezpieczenie jest, czy go nie ma. Sa programy do ripowania, które potrafia same sciagnac nazwy piosenek z baz internetowych - uzytkownik wciska start i zapisz. Cytat:
----------- I tak na koniec kilka newsów o Apple: Skoro znali problemy to dlaczego reklamowali jako super, mega amejzing? Mysleli, ze nikt nie zauwazy jaki to obecnie niedorobiony produkt? http://www.phonearena.com/news/Apple...launch_id35352 [/CENTER] Apple Developer's Life Cycle ![]() ![]() Odpowiedz Apple na problemy z Aparatem: Cytat:
Porównanie nawigacji z iOS i Androida: [/LEFT] [/CENTER]
![]() |
![]() |
#5545 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Juz myslalem, ze pobiles rekord w "nou-lajfieniu" ale po prostu wkleiles 2 razy to samo.
Kurcze, jeszcze mi tego brakuje... Zebym sobie w osobnym oknie przygotowywal post na forum, ktory potem wkleje... moze jeszcze specjalnie z tagami BB Code? Zazdroszcze czasu... Wracam na Twittera... Zbolem serca, jak Patrixa lubie - pelna parobata dla decyzji Barteza. Tekst wymierzony we mnie, w odpowiedzi na ogolnik. Nalezy sie cieszyc ze tylko post skasowany, a nie ostrzezenie w profilu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5546 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
A co do tekstu o nau-lajfieniu to wiesz, jesteś hipokrytą, bo piszesz coś takiego: Cytat:
Cytat:
Post długi bo sporo napisaliście przez ponad tydzień - chciałem się do co ciekawszych fragmentów odnieść.
![]() |
![]() |
#5547 |
Jakbyś jeszcze streszczenia pisał, tak w 2 zdaniach, to może bym jeszcze zerknął. Ale jak widzę tyle cytatów, to tylko się zastanawiam, czy skasować, żeby inni się nie męczyli z przewijaniem, nie wszyscy mają fast scroll.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5548 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
no to sie ma nie odnosic do wszystkiego? polowe pominac ? czy jak?
post jest dlugi ale czyta sie to normalnie i szybko
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#5549 |
A musi się odnosić do wszystkiego? A jeśli musi, to nie może odnosić się bezpośrednio do - pod postem, a nie robić podsumowanie tygodnia? Już pisałem - kiedyś, jak Andy pisał normalnie, to lubiłem poczytać, jak robi litanie, to nawet nie chce mi się zabierać. Ja te cytowane posty już raz czytałem, nie mam zamiaru analizować ponownie każdego zdania innych razem z Andym. Ale co kto lubi - chcesz, to czytasz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5550 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|