![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#5581 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5582 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stary MacOS9 nie był nigdy szczególnie udanym systemem i troche za konkurencją.
Przejście na OSX było moim zdaniem większym przełomem niż na XP. To cud że pod koniec lat 90-tych taki system bez normalnego multitaskingu w ogóle się sprzedawał ![]() Gdyby Jobs nie wrócił z NeXT to Apple gryzłoby piach juz dawno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5583 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Nowość w iOS 6 - z ostatniej chwili :-)
http://websecurity.pl/nowosc-w-ios-6...-cie-wszedzie/ Oczywiście - bez komentarza
![]() |
#5584 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czepiacie się.
to dla dobra użytkownika, by nie musiał przeglądać gąszczu setek niepotrzebnych aplikacji, utworków czy innych produktów. po prostu kliknie i otrzyma spersonalizowane wyniki. na taką rewelację czekałem całe swoje rzycie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5585 |
Jukebox Hero
Trzeba się pogodzić z tym, że tak będzie na każdym kroku.
I tak będzie robić każda firma. A myślicie że Google to co? Nie personalizuje? ![]() Przecież w zasadzie to od nich się zaczęło ![]() Poszukajcie sobie o "search bubble". Google wie co chcecie wyszukać jeszcze zanim sami to wpiszecie, bazując na spersonalizowanej historii wyszukiwań i odwiedzonych stron. Dlatego tak trafnie podpowiada treść wyszukiwania ![]() Oznacza to też mniej więcej tyle że każdy może uzyskać inny wynik w wyszukiwarce, tworzony pod siebie, i spersonalizowane reklamy. Przykładowo osoba interesujaca się motoryzacją po wpisaniu Panda dostanie linki dotyczące tylko Fiata, miłośnik zwierząt linki o czarno białych misiach, a informatyk o programie antywirusowym. Oczywiście wszystko możliwie najbliżej jego aktualnej lokalizacji. Możecie sobie zrobić test, poprosić znajomych o wpisanie w google tego samego hasła i porównać wyniki. A narzędzi do profilowania ofiar ma więcej niż Apple. Google, YT, gmail, docs, picasa, android, google analytics, google maps, chrome, g+.... Wszystko z czego korzystacie tworzy Wasz dokładny profil. Fajnie nie? ![]() W końcu google utrzymuje się głównie z reklam ![]() Więc nie byłbym taki naiwny, żeby wierzyć, że na Androidzie google tak nie robi ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2012 o godz. 21:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5586 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Tak nawiasem, to jak sobie chcę w coś pograć lepszego na japku, to nie mogę, jasne, to konsole są do gier, cholernie drogich wtedy gier i nie dorównują średnim PCetom za nic, więc ile zabawek trzeba kupić, żeby zastąpić jednego PCeta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5587 |
Jukebox Hero
Możesz zainstalować na japku Windowsa i grać.
Ale masz rację, Windows jest najbardziej popularna platformą i to ma ogromne plusy. Czy to użytkownik Maca czy Linuxa zazwyczaj ma Windows jako drugi system, albo przynajmniej (jeżeli nie chce kupować windows) - Wine. Tragedii nie ma, u mnie wygląda to np. tak: ![]() Dragon Age odpaliłem w oknie, żeby było widać że to nie jest Windows ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2012 o godz. 21:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5588 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaskoczył mnie dość dawno STEAM, mam w kolekcji kilka gier, kupowałem na windows,
patrze, a tu wersje na mac wskakują obok i nic nie płacę ![]()
![]() |
#5589 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Czytalem wlasnie, ze teraz Steam bedzie mocno wchodzil w rynek makowek... Widocznie wlasnie sie zaczelo...
...co nie zmienia faktu ze w mojej opinii do grania jest konsola i nie bede gral na komputerze i meczyl sie z ustawianiem parametrow obrazu, by "nie klatkowalo". Wkladam plyte, gram, dziekuje, dobranoc... ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5590 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
No właśnie mi dokładnie chodzi o CoD 3 Modern Warfare, da się to teraz tanio kupić na PC, na konsole pewnie też, gra wymiata, czyli na Apple kupno Windowsa i już?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5591 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Jest tak od 2005 roku, kiedy Apple przeszlo z procesorow PowerPC na Intela - wtedy pojawil sie BootCamp i od PRAWIE SIEDMIU LAT kazdy moze sobie, zgodnie z wola, zainstalowac Windows na kazdym sprzedawanym Maku...
Niewiedza mnie poraza... I bron-mnie-panie zebym nawiazywal do Ciebie, edu, ale w wiekszosci niewiedza rodzi chore hejterskie zarzuty... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5592 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Za darmochę tego Windowsa może legalnie?
![]() ![]() Chodzi mi o coś innego, składasz sobie naprawdę przyzwoitego kompa za 1600 (bez monitora), kupujesz system za 340 złotych i masz komputer do wszystkiego. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5593 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() BootCamp pojawił się już na Tygrysie pod procesorami Motoroli ![]() Wiec znacznie wcześniej od Intela (co IMHO - było bledną decyzja Apple), pozostanie na procesorach Motki, byłoby znacznie bardziej .... rozwojowe. A tak mamy koszmarnie drogiego PeCeta z EFI, co odróżnia poniekąd Maca od PC. Mam cicha nadzieje, ze Apple powróci do własnych procesorów, w następnej wersji maszyn, pod (niech go kaczka kopnie) nowego iOS-a ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5594 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Nadzieja......... mi wygląda na to, że Apple zacznie używać najtańszych części sprzedając to za cudo, drogie cudo, jak się zapłaci, to człowiek wie co ma, a nie byle co.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5595 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
No to jeszcze dwie ciekawostki - oczywiście, bez mojego komentarza:
1. http://technowinki.onet.pl/biznes/ap...8,artykul.html Czy nie sądzicie, że firma, która najbardziej na świecie pilnuje patentów do kształtu prostokąta, praw autorskich oraz wszystkiego, o co można kogoś pozwać, zachowała się w tym (kolejnym) przypadku prawidłowo? 2. http://www.theverge.com/2012/10/18/3...st-run-adverts Według mnie - sprawa jest chyba zakończona? Nie? Bo jak czytam różne fanboyskie portale to komentarzę są typu : I co z tego, że sąd powiedział, że Samsung nie kopiował? I tak wszyscy wiedzą, że kopiował.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 19.10.2012 o godz. 08:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|