![]() |
A co, będą tam haratać w gałę?
|
Apple flame war (było: Apple iPad)
Niecale 2 godziny do Keynote.
Ikonka w Apple TV sie juz pojawila umozliwiajaca stream na zywo. Piwo kupione :-)! |
Nie, dlaczego? Ale pisząc to pomyślałem o Tobie, przyznaję. Nie ma się co obrażać, nie każdy musi być kosmonautą, malarzem, stolarzem, no nie wiem... graczem. Nie twierdzę przecież, że skoro Ty nie potrafisz grać (sam przyznałeś) to skłaniasz się ku grom casual. Podany we wcześniejszym poście przykład to przykład-combo (zauważ proszę, że nie pada tam sowo: lub). ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnie nie odpowiada, bowiem cenię sobie wyżej funkcjonalność nad wygląd, ale rozumiem że są osoby które myślą odwrotnie... Zresztą, ma to też przełożenie na system operacyjny, Windows jest o wiele bardziej funkcjonalny, jest na niego więcej oprogramowania (szczególnie tego właśnie pro bo i działa na "bebechach pro" które można bez większych niespodzianek dowolnie zmieniać ;]), ale jest też niepomiernie bardziej skomplikowany i niespójny graficznie (szczególnie Windows 8, to prawdziwy dramat pod tym względem) - i takie osoby też chętnie będą wybierać OS X. Nie rozumiem jak można tego nie rozumieć. ;) Cytat:
Także ja się nie dziwię. Zresztą, AB/AP to w swojej klasie bardzo dobre gry. Dobrze wykonane, dopracowane, przemyślane. Dobrze się w nie gra na klozecie na 5min. i taki jest ich chyba cel - krótka, niezobowiązująca rozrywka. To też spróbuj zrozumieć. ;) |
Cytat:
I tak powstał legendarny dziś interfejs LCARS, który dziś po ponad 25 latach wciąż wyglada bardzo nowocześnie, Windowsowe kafelki troche z niego czerpią. Ja to właśnie tak rozumiem. Im prostszy system dla usera, tym bardziej zawiły pod maską. Z resztą programiści doskonale o tym wiedzą. Przejmujesz obsługę tego bajzlu na siebie. |
Cytat:
Cytat:
To jak to rozumieć? Cytat:
|
Nie wiem, ale najpopularniejsze gry na Androida też nie są ambitniejsze.
Ale przecież nikt nie mówił że iOS jest tylko dla naukowców. Targetem dla iOS i Androida jest "ciemna masa" (przepraszam za to określenie, ale nie wiem jak nazwać ludzi którzy nie muszą spełniać żadnych wymagań, poza tym że mają wydać pieniądze) więc nie spodziewaj się rewelacji. btw Bad Piggies to wbrew pozorom bardzo fajna i wymagająca gra logiczna, szczerze polecam. Z Angry Birds ma wspólne jedynie świnki. |
Cytat:
Mam pytanie - jakie są 2 najpopularniejsze gry na iZabawki? Bo może się mylę, ale o ile wiem, to są to: Angry Birds i takie coś gdzie się strzela świnkami. |
Akurat Civilization na OSX ma się dobrze, więc ktoś to kupuje :) Sim City także, wszystkie części są na Maca.
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast moje dziecko, grając w jakieś gry multiplayer online, których nie ogarniam, stanowczo odmawia choćby włączenia laptopa w tym celu. Z drugiej strony - parę milionów ludzi pasjonuje się jakąś g***ną strzelanką o nazwie Angry Birds i - najwidoczniej - to jest to, czego oczekują i to jest dopasowane do ich poziomu intelektualnego. Dla mnie to jest przerażające, ale stoję już nad grobem więc nie muszę rozumieć. Cytat:
Sa różne rodzaje użytkowników i różne rodzaje graczy. Ci, co grają np. w Civilization, na pewno nie kupią zestawu od Apple, a z kolei ci - co graja w Angry Birds, na pewno nie kupią zestawu PC. Ale przecież, jeśli ktoś nie ma potrzeby ustawiania czegokolwiek pod swoim kątem oraz potrzebuje sprzęt od przeglądania internetu, lajkowania na fejsie oraz sprawdzania poczty to pewnie rozwiązanie od Apple będzie dla niego idealne. A jeśli chce wydać w tym celu 12K PLN i za tę cenę dostać naklejkę na zderzak to już jest wyłącznie jego sprawa. |
Yossi, Ty nie rozumiesz że estetyka to istotna rzecz - dla niektórych bardziej niż funkcjonalność czy jakość sprzętu. Spróbuj z tym się pogodzić. ;)
Natomiast określenie "laptop do gier" to oczywiście absurd. Żaden laptop do gier się nie nadaje, chyba że ktoś zadowala się byle czym i nie przeszkadza mu to, że grafika w grze nie jest taka jaka mogłaby być. A co do sprzętu Apple to o w ogóle nie jest sprzęt do grania. Nie tyle co się nie nadaje z racji ubogich bebechów co prawie nikt na to nie pisze gier (tych prawdziwych, a nie casualówki). Więc... no właśnie. |
|
[QUOTE=M@X;1252359]Z cyklu "znajdz 10 roznic"...
http://www.apple.com/macbook-pro/ Czy masz na myśli te model z ekranem Samsunga, pamięciami Samsunga i dyskami SSD Samsunga? http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-blade Jak rozumiem, że jego największa zaleta jest taka, że jest cienki? O Jezu! Jaki cienki !! "The worldąs thinnest gaming laptop" "Impossibly thin" "Razor blade" Przyznaję uczciwie i głosno krzyczę: tak cienkiego laptopa do gier jeszcze nie widziałem. I Wy wszyscy komputerowi gracze - pamiętajcie - wasz sprzęt do grania musi spełniać 2 podstawowe warunki: 1. Musi być ŁADNY (a najlepiej - biały!) 2. Musi być CIENKI - bo powrzechnie wiadomo, e cienkość ma zbawienny wpływ na wydajność (a szczególnie na chłodzenie) P.S. "Gaming laptop":rotfl: "Designed for gaming:rotfl:" |
No! I tak samo się zamyka! Ekran składa się na klawiaturę! :haha:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:27. |