Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Berion 27.06.2013 20:38

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1254345)
No, jak Wozniak się od niego dystansuje, to rzeba obejrzeć.
BTWE - czy w tym filmie jest epizod jak to Bill Gates uratował Apple przed upadkiem?

To miała być jakaś aluzja? Akurat to właśnie daje do myślenia. Skoro Woźniak narzekał na szereg przekłamań to znaczy, że reżyser albo dostał w łapę, albo jest jabłkowym fanatykiem albo zwyczajnie tak mu pasowało... Mimo wszystko dlaczego miałbym nie obejrzeć?

demek 27.06.2013 15:34

Tylko szkoda, ze w produktach ze znakiem japka ma to user ma sie dopasowac do urzadzenia a nie urzadzenie do uzytkownika.
Ale kto co lubi.

M@X 27.06.2013 14:37

Mac to jedyny komputer na rynku, ktory fabrycznie obsluguje "wielka trojke" - OS X, Windows i Linuxa. Mozesz zainstalowac co chcesz.

nimal 27.06.2013 14:05

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1254254)
Masz w zestawie :taktak:

Windows bym za darmo nie chcial...

moze sie kiedys przelamie zeby sprobowac, bo moja jedyna stycznosc z Mac OS X kilka lat temu nastawila mnie bardzo zle do tego systemu
ale nie skreslam go - Windows czy Linux tez potrafi w jednej chwili pieknie dzialac, w innej nic sie nie da zrobic - moze trafilem na zly moment ;)

tylko nie wydam 5000 PLN na kompa zeby to sprawdzic ;)
chyba zeby miec pewnosc ze w razie czego da rade wrzucic tam linuxa :D 12 godzin pracy na notku z i5 - to do mnie przemawia
sprzetem marzen jest Panasonic ToughBook CF-31
http://www.cdrinfo.pl/news/panasonic...k-cf-31-31150/
ale to juz sa kosmiczne pieniadze jak dla mnie, a w dodatku nie jest pozbawiony wad (smiesznie niska rozdzielczosc ekranu)

Yossi 27.06.2013 13:50

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1254338)
Mnie się obiło o uszy, że wręcz przeinaczyli masę faktów i Woźniak się do tego filmu dystansuje.

Ale i tak obejrzę. ;)

No, jak Wozniak się od niego dystansuje, to rzeba obejrzeć.
BTWE - czy w tym filmie jest epizod jak to Bill Gates uratował Apple przed upadkiem?

Berion 27.06.2013 12:49

Mnie się obiło o uszy, że wręcz przeinaczyli masę faktów i Woźniak się do tego filmu dystansuje.

Ale i tak obejrzę. ;)

Kris 27.06.2013 07:28

Niemożliwe! :mruga:

Tego akurat należało się spodziewać.

andy 27.06.2013 07:21

Jakiś czas temu Woźniak wypowiadał się o tym filmie, coś napomknął że przerysowany ;)

ed hunter 26.06.2013 20:07

Nie jest autorytetem, to fajnie, ale jaki problem z filmem, nie chcesz zobaczyć ciekawej historii? Ja tam chcę, szczególnie, że sądząc po zajawce, to dobrze zrobiony film. :)

Yossi 26.06.2013 19:58

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1254252)
Yossi, co być nie mówił, Apple zmieniło rynek, Jobs był świetnym marketingowcem, potrafił sprzedawać produkty i to, co zrobił - zawładnął umysłami takich Maksiów na amen - jest marzeniem każdej firmy. :)

Nie neguję niczego z tego, co napisałeś. Ja tylko stwierdziłem, że nie jest dla mnie autorytetem.

M@X 26.06.2013 18:09

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1254229)
jakis normalny system operacyjny by sie przydal...

Masz w zestawie :taktak:

Windows bym za darmo nie chcial...

ed hunter 26.06.2013 18:07

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1254251)
Dla mnie nie zapowiada się na nic więcej, jak tylko na kolejną propagandówkę w stylu "O tym, jak wujek Stalin kocha dzieci."
Dla mnie nie jest autorytetem Steve Jobs, a już na pewno nie Ashton Kutcher (szczególnie po tym, jak zamordował mój ulubiony serial).

To żeś mnie oświecił, a ja jakiś czas temu oglądałem stary film "Jak zdobywano Dziki Zachód". :rotfl:

Kris 26.06.2013 17:46

Yossi, co być nie mówił, Apple zmieniło rynek, Jobs był świetnym marketingowcem, potrafił sprzedawać produkty i to, co zrobił - zawładnął umysłami takich Maksiów na amen - jest marzeniem każdej firmy. :)

Yossi 26.06.2013 17:40

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1254226)

Zapowiada się ciekawie.

Dla mnie nie zapowiada się na nic więcej, jak tylko na kolejną propagandówkę w stylu "O tym, jak wujek Stalin kocha dzieci."
Dla mnie nie jest autorytetem Steve Jobs, a już na pewno nie Ashton Kutcher (szczególnie po tym, jak zamordował mój ulubiony serial).

nimal 26.06.2013 14:00

filmik trzeba obejrzec :D
a przy okazji a radiu reklamuja nowego MacBook Air - 13 calowa wersja jest sliczny i spelnial wszystkie moje wymagania :D tylko ta cena i jakis normalny system operacyjny by sie przydal...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49.