![]() |
Andy... co innego jest jakość słuchawek a co innego jakość pliku dźwiękowego.
Porównujesz dwie różne rzeczy. Na badziewnych słuchawkach nawet najlepsza jakość pliku nie ma znaczenia. Na dobrych słuchawkach ten gorszej jakości plik będzie brzmiał lepiej. To jak z kolumnami głośnikowymi. Przypie...sz się. |
Skoro piszesz, że nie słyszysz różnicy, to skąd wiesz że ładnie grają?
|
A skd wiesz ze dziewczyna Ci sie podoba?
Na litosc... |
@Max skoro nie słyszysz różnicy, to skąd wiesz, że ładnie grają?
|
Cytat:
Po prostu - zadałem pytanie (być może i bez sensu), ale to chyba jeszcze wolno? Cytat:
Cytat:
|
Apple flame war (było: Apple iPad)
Bo sa fajne i ladnie graja. Zagladasz mi do portfela? Chcialem to sobie kupilem. Kropka.
P.S. Za 700 PLN. |
@Max skoro nie słyszysz różnicy to po co Ci słuchawki za 500zł ? || [Fuck Yea!]
|
Apple flame war (było: Apple iPad)
Korzystam z Beatsow Tour i nie mam parcia na Lossless. Ja roznicy nie slysze, a skoro nikt poza mna nie bedzie tego sluchal, to po co?
Yossi - zamiesc link. Sciagne, przekoduje, odesle. |
Cytat:
Cytat:
Twoje pytanie jest BEZ SENSU. Rozumiem wytykanie wad, krytykowanie *****nych postanowień Apple, ale to co Ty robisz jest już krytykowaniem dla krytykowania. Zamiast o tym wspominać może napisz jak to Charlie Miller hakował baterie od MacBooków, lub coś podobnego? Po drugie, jestem jak najbardziej za używaniem materiałów na najlepszej jakości, jednak często żeby usłyszeć różnicę nie wystarczą same słuchawki za 400zł. Trzeba mieć komplet urządzeń na tym samym poziomie, które pośredniczą w procesie słuchania. |
Cytat:
Cytat:
|
W kwestii audio, rowniezb ezstratnego, w najnowszym odcinku "Nadgryzionych" chlopaki poruszaja ten temat. Posluchaj sobie, Yossi, skoro ten temat Cie interesuje:
https://itunes.apple.com/pl/podcast/...159083629&mt=2 |
Cytat:
Moim skromnym zdaniem nie, a jeśli nawet to w większości sklepów dostajemy MP3. |
@Yossi
Obawiam się, że to właśnie Ty nie zrozumiałeś mojego postu. I ja się wcale nie zacietrzewiam, daleko mi do tego, a już na pewno z powodu iTunes, AAC i CDDA. ;) |
Kup utwor, albo zakoduj sobie do podanej jakosci ktoras ze sowich piosenek. Ja nie bede rozsylal piosenek, ktore kupilem, bo skoro ja wspieram artyste kupujac je, to inni tez moga. Chyba ze nie umiesz to wyslij cos, to Ci w iTunes przekoduje.
Ja mialem bezstratne "dla zasady" ale summa summarum zrobilem z tego 256 kbps AAC. Roznicy nie slysze, a po co ma sie miejsce marnowac. |
Cytat:
Nie ma się co zacietrzewiać, wystarczy uważnie przeczytać pytanie. Nie porównuję na pewno winyli z CD, ani SACD/DVDA/winyl w stosunku do CDDA. Mam kolekcję ok. 400 winyli i mniej więcej tyle samo CD. Ani mi w głowie porównywać muzykę w wersji analogowej i muzykę w wersji cyfrowej. Nawiasem mówiąc, wole dźwięk z wynylu, ale ja może zboczony jestem. Chciałem tylko porównać muzykę CYFROWĄ w jakości kupowanej z iTunes (po 1$ za sztukę, czyli jaiieś 35 PLN za album - pi razy oko oczywiscie) oraz jakość tej samej muzyki kupowanej za średnio 30~40 PLN na CD. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54. |