Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Patrix 12.03.2013 18:09

pierwsza wersja epapieru...

dumpmuzgu 12.03.2013 17:31

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez pali (Post 1216184)
Pierwszy tablet wymyślili Sumerowie. Ale wyszły z mody.

Ha! Po Mojżeszu i Sumerach (Sumeryjczykach?) postęp galopował i znalazł ujście w fantazji rzemieślników z PRL!

Załącznik 61681

Miałem taki.

andy nie miał :)

Swoją drogą ciekawe kto to wymyślił i czy to polski unikat czy może gdzieś podpatrzone. Pewnie nigdy nie dowiemy się.

Yossi 11.03.2013 14:58

"Apple rozpoczyna szyfrowanie połączeń z App Store
W lipcu ubiegłego roku, pracownik Google'a, Elie Bursztein opisał na swoim blogu lukę w oprogramowaniu iOS, która wiązała się z używaniem niezabezpieczonego połączenia ze sklepem App Store. "

Rozpoczyna ??? Po 8 miesiącach od wykrycia dziury ???
Oni sobie naprawdę jaja robią?
I czy to naprawdę oznacza, że do tej pory połączenia w trakcie których fanboye zostawiali w tym sklepie ciężką kasę NIE były szyfrowane?

ed hunter 08.03.2013 18:16

Cytat:

Napisany przez dumpmuzgu (Post 1244008)
Wrzuciłem frazę "galy jeszcze nie zrobilo" w google, aby zrozumieć treść.

Pierwszy wynik:
Google obawia się dominacji Samsunga
czyli flejmik o komórkach, coś jak tutaj, ale to dalej nic mi nie wyjaśnia

Drugi:
Galaxy S IV z funkcją bezprzewodowego ładowania?
czyli to samo.

Trzeci:
Co zrobiło HTC z Sensem 5 czyli mniej znaczy lepiej
znów ten temat, czyli to coś z komórkami

Czwarty:
Jak nakłonić żonę do zrobienia loda?
hmm... zaczynam coś chwytać.

No i w piątym linku na portalu dojrzewamy.pl jakiś zgredzik, pewnie taki sam jak ja, pyta wprost co to znaczy:
"znaczy sie gały mi nie zrobiła ale mi...
strzepała prawie" ktoś by mi to wytłumaczył w szczególności te 2 wyrazy: gały i strzepała ?

ale niestety nikt nie odpowiedział.

Mógłbyś?

Kup pan cegłę.

dumpmuzgu 08.03.2013 17:07

Wrzuciłem frazę "galy jeszcze nie zrobilo" w google, aby zrozumieć treść.

Pierwszy wynik:
Google obawia się dominacji Samsunga
czyli flejmik o komórkach, coś jak tutaj, ale to dalej nic mi nie wyjaśnia

Drugi:
Galaxy S IV z funkcją bezprzewodowego ładowania?
czyli to samo.

Trzeci:
Co zrobiło HTC z Sensem 5 czyli mniej znaczy lepiej
znów ten temat, czyli to coś z komórkami

Czwarty:
Jak nakłonić żonę do zrobienia loda?
hmm... zaczynam coś chwytać.

No i w piątym linku na portalu dojrzewamy.pl jakiś zgredzik, pewnie taki sam jak ja, pyta wprost co to znaczy:
"znaczy sie gały mi nie zrobiła ale mi...
strzepała prawie" ktoś by mi to wytłumaczył w szczególności te 2 wyrazy: gały i strzepała ?

ale niestety nikt nie odpowiedział.

Mógłbyś?

demek 08.03.2013 16:02

dobrze, ze mu galy jeszcze nie zrobilo...

dumpmuzgu 08.03.2013 11:56

Jedyny tablet, którego można było użyć.

Kąty widzenia super, kolory poprawne, żadnego migotania etc

Używany przez człowieka starszego, który jak widać niezbyt rozumie co trzyma w dłoniach, ale dał radę.

No i właśnie od tego jest Apple.

Yossi 08.03.2013 10:14

A więc dalej chcesz używać iPada?
http://2.s.dziennik.pl/pliki/4701000...et-300-227.jpg

ed hunter 07.03.2013 21:04

Źle go trzymał! :rotfl:

Kris 07.03.2013 20:23

Dziś miałem niezły ubaw - Niemiec, z którym miałem spotkanie chciał sobie przełożyć lot. Miał ajfona i dzwonił do biura w Niemczech. Trzy razy dzwonił, chwilę pogadał i zrywało mu połączenia na jego ajfonie (najnowsza zabawka). Poprosił mnie w końcu, żebym mu swojego BlackBerry pożyczył. I dogadał się. :szczerb:

dumpmuzgu 07.03.2013 15:47

Po dzisiejszym dniu Yossi ma odpowiedź na pytanie "po co komu iPad". Jezus Maria.

sobrus 05.03.2013 09:41

No coż - widocznie w takim razie American Dream do mnie nie trafia :ysz:

andy 05.03.2013 09:24

Przecież ta reklama o której wspominasz to reklama serii Nexus. Głównie reklamują Google Now, ale ma też pokazać produktu z serii Nexus...

sobrus 05.03.2013 08:24

Reklamy Nexusa jeszcze chyba nie widziałem, odnosiłem się do dwóch pierwszych które wkleił Andy (taki "dzień w mieście" i "wycieczka z dzieciem w góry").
Reszte obejrze jak nie zapomne to się podzielę wrażeniami :D
Gwoli ścisłości nie wszystkie reklamy Apple uważam za dobre. Reklama Siri była denna (dziewczyna patrzy przez okno i pyta się jaka jest pogoda?).

Web design 100% racji - to zasługa Google, które "z sieci się wywodzi" i jako jedno z pierwszych zaczęło na szeroką skalę stosować np ajax.
Po prostu jeżeli chcieli zrobić swoje "google docs" i inne takie - musieli zrobić trochę więcej niż było.

Microsoft nie docenił sieci a potem totalnie przespał lata 2005-2010. Stracił rynek mobilny, stracił sieć, a teraz zaczyna tracić Windows.
Sytuacja nie jest może dla niego dramatyczna, ale to już nie to co było. Apple, Google i Canonical też domagają się tortu.

dumpmuzgu 05.03.2013 01:36

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1243546)
Nie rozumiem natomiast gdzie widać styl w reklamach Google?.

Ta reklama Nexusa to przecież American Dream, tyle że mniej napakowana symbolami niż ta reklama Samsunga z yellow cabem (jakoś z rok temu andy wklejał), no ale Google nie musi być tak nachalne. Ciekawe jest tam logo Miramax, to odwołanie do pokolenia 30+. I mnóstwo innych odniesień.

Wedle Karla Lagerfelda obecnie trendy we wzornictwie wyznaczają:
1. web
2. automotive
3. fashion.

Reklamy w typie telewizyjnym są już nieistotne - ta reklama Nexusa to majstersztyk, ale nic nowego nie wnosi.

Obecny webdesign stworzył Google. Apple miało mizerny wpływ, Microsoft jeszcze mniejszy.

Wzornictwo Apple jest w sumie konserwatywne i zamknięte, nie komunikuje się. Albo coś jest w ich stylu albo nie jest. Jedyny znany wyjątek to najdroższe modele BMW, ale to nieważne. I nic w tym dziwnego, ich rynek to tradycyjna Ameryka.

To epoka Google, po epoce MTV.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:44.