Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

nimal 07.09.2014 14:37

co do designu izegarkow w 100% zgadzam sie z Andym - jedyny godny uwagi na obecny momemt to Moto360 by Google
co do zastosowan - na ta chwile nie widze zadnego sensownego poza sportem - wyswietlanie predkosci biegu, kadencji pedalowania, tentna, ilosci przeplynietych basenow, glebokosci nurkowania czy mapy i nawigacji na nadgarstku to rozwiazanie sprawdzone od lat w zegarkach sportowych i polaczenie ich z komorkami jest naturalna droga ewolucji
natomiast na codzien imho to bzdura i wiecej problemow (ladowanie!) niz kozysci

andy 07.09.2014 14:27

Ilość załączników: 7
Cytat:

Napisany przez sobrus
Co za idiotyczny pomysł.
Niedługo i papier toaletowy będzie wymagał ładowania co 2 dni?
Człowiek pół życia spędzi podłączając wszystko do ładowarek a świat utonie w odpadkach po akumulatorach Li-Ion.

Dobre dla gadżeciarzy, ale aktualnie nie posiadamy technologii aby zrobić z tego coś użytecznego. Może za 10 lat.

Fakt, że zasilanie to pięta achillesowa tych urządzeń jednak same w sobie są ciekawe.

Osobiście idę dalej i w niedługim czasie widzę interaktywny papier na którym będzie można wyświetlić gazety czy czasopisma :) Zamiast targać ze sobą kupę papieru masz tzw e-papier na którym wyświetlają się treści.
Załącznik 67270

Załącznik 67271

Jeżeli chodzi o zegarki to mi Moto360 podoba się najbardziej z obecnych propozycji.

Załącznik 67272
Załącznik 67273
Załącznik 67274
Załącznik 67275
Załącznik 67276

Cytat:

Napisany przez Berion
Ja w ogóle nie rozumiem po co komu te smart zegarki? To samo, a nawet więcej ma się w komórce którą i tak się trzyma w kieszeni. Nie rozumiem nawet idei posiadania zwykłego zegarka, ale posiadający twierdzą że "łatwiej tak godzinę sprawdzić" i "jakoś wygląda".

Podobnie mówili ze smartfonami, tabletami. Takie pytania zawsze pojawiają się z nowymi produktami.

Wyobraź sobie, że idziesz ulicą i nagle na zegarku dostajesz info, że ktoś dzwoni - powiedzmy, że nie możesz odebrać - przeciągasz palcem w dól i odrzucasz połączenie i automatycznie wysyłasz smsa o zdefiniowanej treści. Telefon nawet nie opuszcza kieszeni.
Dalej przy bieganiu masz informację na wyciągnięcie ręki...

Oczywiście to tylko część z tych możliwości jakie może mieć zegarek.

Za jakiś czas pewnie zobaczymy coś ala H+ - będize to np. w formie soczewki nakładanej na oko - dana osoba będzie mogła mieć dostęp do sieci bez zbędnych urządzeń :)

demek 07.09.2014 13:28

Bo duct tape, trytytke i wd40 wynaleziono juz dawno ;-)

sobrus 07.09.2014 13:20

Co za idiotyczny pomysł.
Niedługo i papier toaletowy będzie wymagał ładowania co 2 dni?
Człowiek pół życia spędzi podłączając wszystko do ładowarek a świat utonie w odpadkach po akumulatorach Li-Ion.

Dobre dla gadżeciarzy, ale aktualnie nie posiadamy technologii aby zrobić z tego coś użytecznego. Może za 10 lat.

demek 07.09.2014 13:18

Szwajcarscy producenci zegarkow powinni juz sie pakowac i szukac nowej roboty bo ich iWatch zgnebi...:hahaha:

Berion 07.09.2014 12:16

Ja w ogóle nie rozumiem po co komu te smart zegarki? To samo, a nawet więcej ma się w komórce którą i tak się trzyma w kieszeni. Nie rozumiem nawet idei posiadania zwykłego zegarka, ale posiadający twierdzą że "łatwiej tak godzinę sprawdzić" i "jakoś wygląda". O, a skoro jesteśmy już przy wyglądzie to wyjątkowo :D zgodzę się z M@Xem, wygląda jak zabawka na odpust. Jak zresztą wszystkie te mądre zegarki, które do tej pory widziałem.

Aha i na tym filmiku ten Android... TNIE! :hahaha: Chyba mocno po zegarze (o ironio - w zegarku) przycięli żeby dłużej trzymał na baterii.

andrzejj9 07.09.2014 09:41

Zegarek, który trzeba będzie ładować co dwa dni... Już nie mogę się doczekać.....

( i chyba pozostanę przy swoim, gdzie baterię wymieniam raz na 2-3 lata..)

andy 06.09.2014 13:35

Tak przypomina MOntane..

Nic czekamy na to co pokaże Apple (:

demek 06.09.2014 09:29

Wiemy, wiemy. Nie ma japka to jest be.

M@X 06.09.2014 00:26

Jesli wogole powstanie na pewno bedzie mial wiecej klasy. To na zdjeciu orzypomina "Montane" z komunii...

Nie zebym mial cos do Montany. Sam mialem. Ale nie mam juz 12 lat zeby odwazyc sie ubrac na reke cos co wyglada jak to powyzej...

andy 05.09.2014 20:02

Ilość załączników: 1
@Berion jak widać dla niektórych ma ;)

btw już niedługo zobaczymy zegarek od Apple. Ciekawe na ile będzie podobny do Moto 360 :D

Załącznik 67247

Berion 05.09.2014 18:53

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1291918)

Jakie to ma znaczenie co kto czego używa? To jest jej praca. Dziś reklamuje szajsunga, jutro papier toaletowy, a po jutrze japko. ;)

Była już chyba taka wpadka u Apple, ale nie mogę sobie przypomnieć czyja konkretnie. Też wszyscy oburzeni że jak to, reklamuje ogryzek a używa telefonu z Androidem.

Jakie to ma znaczenie bo ja tego kompletnie nie rozumiem. Przecież nikt się nie zasugeruje, że aktor X w reklamie używa telefonu Y to ja tez polecę kupić, żeby poczuć się jak ten aktor. WTF w ogóle?

ed hunter 05.09.2014 15:29

Ta Rachela niczego sobie jest, ciekawe jakie ma cycki? :cycki:

M@X 05.09.2014 14:51

http://myapple.pl/content/6787-wpadk...-samsunga.html

czary2mary 05.09.2014 09:17

Za pierwsze miejsca w tym roku zapłacili 2,5 tys. dolarów to chyba duży spadek wartości czy mnie pamięć zawodzi?. Ray***8217;owie którzy je wykupili traktują to czystko reklamowo --promują przed flagowym sklepem Apple***8217;a aplikację pozwalająca pacjentom na komunikowanie się z lekarzami przez Skype***8217;a.

http://www.cnbc.com/id/101967509

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:15.