Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

joujoujou 07.08.2014 12:42

Hehe, a do mnie sama jutuba pisała że mnie zapraszają do zarabiania pieniędzy na moich filmach. A ja nie chcę.

Alem gupek. :glupek:

M@X 07.08.2014 12:33

Niektorym sie oplaca. Tzw. "YouTube money" z duzej ilosci wyswietlen moze zapewnic srodki na 3 albo 4 takie maszyny. Sa w Polsce ludzie ktorzy wypromowali sie na YT i z tego zyja, pisza tez ksiazki, sprzedaja gadzety itd.

Yossi 07.08.2014 12:09

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1289416)
iPhone i iPad nie przetrwały rosyjskich sankcji odwetowych:rotfl:

Niszczenie sprzętu po to, żeby nakręcić filmik, to głupota.
Jeśli ktoś uważa, że dany sprzęt jest słaby jakościowo to przecież wystarczy o tym napisać. Jeśli kto inny nie uwierzy - wtedy niech sprawdzi sam.
Jeśli autor filmiku ma za dużo kasy lub za dużo sprzętu, to niech rozda jakimś dzieciakom, które się ślinią przy szybie sklepu i nigdy nie będą go mieć.

Bartez 07.08.2014 11:58

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1289298)
Chyba nie musisz, widzialem kiedys o tum temat na MyApple. Ja osobiscie nie sprawdzalem - podalem od razu bo chcialem kupowac aplikacje i muzyke.

Kiedyś chyba się nie dało. Od jakiegoś czasu już można nie podawać karty.

http://support.apple.com/kb/HT2534

revolver0 07.08.2014 11:08

Masakra, szkoda pieniędzy kupić by zniszczyć, zwykłe marnotrawstwo.

Swoją drogą umieścił ten filmik na amerykańskim serwisie...

czary2mary 07.08.2014 11:00

iPhone i iPad nie przetrwały rosyjskich sankcji odwetowych:rotfl:

M@X 04.08.2014 22:36

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1289280)
I rozumiem, że jeśli chcesz korzystać tylko z darmowych aplikacji (bo chyba nawet Apple takie ma) to - zakładając konto w jabłkowym sklepie - nie musisz podawać danych karty kredytowej?

Chyba nie musisz, widzialem kiedys o tum temat na MyApple. Ja osobiscie nie sprawdzalem - podalem od razu bo chcialem kupowac aplikacje i muzyke.

Yossi 04.08.2014 14:44

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 1289281)
Działa ;) Hmm, czyżby G coś zmieniło? Zauważ jednak, że przy próbie utworzenia konta Google bezpośrednio na urządzeniu, proponowane jest tylko i wyłącznie konto z Gmailem.

Druga sprawa, bo tego nie sprawdziłem, nie chce mi się usuwać konta z Gmailem z urządzenia. Może dlatego to działa, że na sprzęcie jest też konto Gmailowe?

Sprawdzałeś czy działa to z kontem w innej domenie jeżeli jest ono jedynym na urządzeniu?

tak, na moim telefonie z Andkiem konto na @yahoo.com jest jedynym zarejestrowany kontem. na telefonie z Windows Phone - również jedynym.

jesi 04.08.2014 14:39

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1289265)
No to jak w końcu - działa, czy nie działa? :P

Działa ;) Hmm, czyżby G coś zmieniło? Zauważ jednak, że przy próbie utworzenia konta Google bezpośrednio na urządzeniu, proponowane jest tylko i wyłącznie konto z Gmailem.

Druga sprawa, bo tego nie sprawdziłem, nie chce mi się usuwać konta z Gmailem z urządzenia. Może dlatego to działa, że na sprzęcie jest też konto Gmailowe?

Sprawdzałeś czy działa to z kontem w innej domenie jeżeli jest ono jedynym na urządzeniu?

Yossi 04.08.2014 14:35

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1289278)
Mozna - moje konto zakupowe jest GMailowe, do reszty uslug uzywam iCloud.

I rozumiem, że jeśli chcesz korzystać tylko z darmowych aplikacji (bo chyba nawet Apple takie ma) to - zakładając konto w jabłkowym sklepie - nie musisz podawać danych karty kredytowej?

M@X 04.08.2014 14:16

Mozna - moje konto zakupowe jest GMailowe, do reszty uslug uzywam iCloud.

Yossi 04.08.2014 11:07

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 1288382)
Yossi zrozum :) próbowałem twojego sposobu jakiś czas temu i nie przechodziło. Nie wiem, może się coś zmieniło? Muszę to sprawdzić.

No to jak w końcu - działa, czy nie działa? :P

Po sprawdzeniu i przetestowaniu kilka razy stwierdzam - zarówno do sklepu Google Play jak i do sklepu Windows phone można się zalogować dowolnym kontem, z dowolnej domeny.
Oczywiście , w obu przypadkach nie trzeba podawać żadnych danych karty kredytowej, do czasu dokanywania jakichś zakupów.
Jeżeli do sklepu Apple można się zalogować kontem utworzonym na @gmail lub @live.com to publicznie wyrażę swój szacunek dla Apple.

Yossi 24.07.2014 14:26

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 1288382)
Yossi zrozum :) próbowałem twojego sposobu jakiś czas temu i nie przechodziło. Nie wiem, może się coś zmieniło? Muszę to sprawdzić.

To proszę sprawdź, a jeśli podasz mi jakiś adres mailowy to ja założę konto, zaloguję się i wstawię tutaj screenshota ze sklepu. Inaczej nie jestem w stanie tego udowodnić.

jesi 24.07.2014 14:18

Yossi 24.07.2014 14:03

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 1288378)
Yossi, sposób ten na założenie konta Google z innym niż Gmail adresem mailowym jest mi znany. Niemniej próbując zalogować się z takim kontem do Play otrzymamy komunikat, że wymagana jest skrzynka Gmailowa i innej nie przyjmie.

zrozum - godzinę temu utworzyłem kolejne konto w ten własnie sposób i się zalogowałem do Google Play bez problemu. Moje konto na yahoo tez działa bez problemu. Nie ma żadnego komunikatu o Gmail.
Może jednak spróbuj - co?
Albo podaj mi jakie konto chcesz mieć i ja Ci je założę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:38.