Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

misiozol 12.09.2015 12:28

Japko wynalazlo na nowo rysik to sie zgadza lol2 mam jeszcze tableta na win XP tablet edition z rysikiem z roku 2005-6 firmy HP/compaq TC1100 i ten rysik ciagle widze w koszmarach :P jak ja sie ciesze ze sa digitzery pojemnosciowe :D

P.S. Andy na owcy powinno byc wiecej literek "a" w napisie mac , tak bardziej po owczemu by bylo lol2

andy 12.09.2015 10:41

Cytat:

Andy nie może przeboleć - że Apple pomysły zawsze są hitem.
Jakoś nie widziałem coby kolejki ustawiamy się po produkty Samsunga lub Microsoft
Nie mogę przeboleć tego, że kopiowanie przez Apple jest traktowane jako coś super hiper innowacyjnego. To jest chyba jedyna firma, która ma takich fanatyków.

Kolejek u innych nie zobaczysz, bo tam kupują normalni ludzie i nie mają ochoty stawać w kolejce dwa dni przed premierą sprzedaży tylko po to aby go mieć jako pierwszy. Takie czatowanie w kolejce przed tylko po to aby mieć coś jako pierwszy jest chore.

Cytat:

Obsługa rysika to nie najgorszy pomysł... czepiasz się... Apple przynajmniej jak coś robi to zawsze jest hit i się sprawdza... a nie jak u innych pomysł fajny a kiepskie wykonanie / działanie
Nie do końca mnie zrozumiałeś...zresztą jak zwykle. Jeszcze jakiś czas temu rysik był czymś złym, niepotrzebnym...a dzisiaj Apple wynalazło go na nowo. Zresztą nie tylko tą funkcję.

A przez całą*konferencję określenia madżikal, amejzing itd. Śmiech na sali. No ale wierne offce już zamówiły po egzemplarzu ;)

mgit 12.09.2015 06:49

Andy nie może przeboleć - że Apple pomysły zawsze są hitem.
Jakoś nie widziałem coby kolejki ustawiamy się po produkty Samsunga lub Microsoft

revolver0 11.09.2015 22:12

Jakby Apple wprowadziło interfejs metro i kafelki byłby to hit.

andy 11.09.2015 22:11

Cytat:

Dla czego nikt nie kopuje pomysłów od konkurencji - tylko od Apple. Oczymś to świadczy....
MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

mgit 11.09.2015 22:02

Obsługa rysika to nie najgorszy pomysł... czepiasz się... Apple przynajmniej jak coś robi to zawsze jest hit i się sprawdza... a nie jak u innych pomysł fajny a kiepskie wykonanie / działanie

Dla czego nikt nie kopuje pomysłów od konkurencji - tylko od Apple. Oczymś to świadczy....

andy 11.09.2015 21:58

Wtedy to dopiero pewna osoba by się mogła obrazić :D ;p ;)

Patrix 11.09.2015 21:51

Nie... spoko, teraz to jeszcze wymów po koziemu ||

andy 11.09.2015 21:35

Ilość załączników: 1
Pozwoliłem sobie delikatnie zmodyfikować obraz Patrix :matrix: Mam nadzieje, że się nie gniewasz?
Załącznik 72729

Patrix 11.09.2015 21:10

http://www.metalsucks.net/wp-content...p-redorbit.jpg

misiozol 11.09.2015 21:07

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1336145)

No ale i tak będzie rekord sprzedaży ;) Owce kupią wszystko.

Owce lol2

andy 11.09.2015 20:36

Ilość załączników: 1
Nie do wiary, że pewnej osoby tutaj nie ma :D Czyżby smutek? A może zabrał się w podróż do najbliższego sklepu Apple? :D

Cytat:

19 czerwca 2012 roku. Na stronie HijiNKS ENSUE ląduje prześmiewczy i - jak się właśnie okazało - proroczy komiks autorstwa Joela Watsona, któremu udało się perfekcyjnie przewidzieć debiut iPada Pro z dokładnością do kilku tygodni.
Załącznik 72728

Apple nie zaprezentował NIC...KOMPLETNIE NIC nowego.
Ekran z mierzeniem nacisku pojawił się w w Huałeju Mate S:

Live photos były już w HTC czy Lumiach...

Jednak nic nie przebije chyba iPada Pro z UWAGA rysikiem! Ich rysik ma baterie ! Dziwne skoro zrobił go Wacom. Wacom robił też dla Samsunga i one nie mają :) Wykrywanie kąta nachylenia oraz siły nacisku jest w obu. Różni je cena. Od Apple są*za 99$ a w Notach dają w komplecie. Dodatkowo ten w Notach można go włożyć do urządzenia a ten od iPada w.... :niepow:

No ale i tak będzie rekord sprzedaży ;) Owce kupią wszystko.

P.S. Ciekawe jak bardzo spadnie czas pracy na baterii skoro zamontowali mniejsze ogniwo ;) Gdyby jeszcze miał prawdziwy multitasking i pozwalał na robienie takich magicznych rzeczy co Android, to pewnie można by było porównać ich czas pracy...a tak...

joujoujou 07.09.2015 22:56

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1335763)
Ja bym chętnie wrócił, bo przy pracy niezastąpiona, ale jak kupiłem z Chin podróbkę, to wytrzymała do pierwszego upadku. :szczerb: Oryginał wytrzymywał upadek z pierwszego piętra, taka różnica.

Mam jeszcze dwie sztuki 3310 i jedną 3330 z dawnych dobrych czasów, w pełni sprawne. :spoko:

Ale nie są na sprzedaż. :nieee:

sobrus 07.09.2015 17:43

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1335762)
No i pewnie to wina Google, że nikt nie robi smartfona z czystym Androidem? :-P

A czy ja tu mówię o czyjejś winie?

Ale jeżeli wchodzimy w szczegóły to

https://www.theinformation.com/Googl...g-Requirements

Owszem nikt nie zabrania zrobić swojego systemu na bazie Androida ale jeżeli chcesz mieć telefon "na Androidzie" i z takim logo na pudełku - to niestety ale musi on spełniać pewne Googlowe wymagania.

A przecież o Androidzie piszę a nie o jakichś jego forkach :taktak:

ed hunter 07.09.2015 17:33

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1335756)
Wróć no nokii 3310, pozbędziesz się absolutnie wszystkich problemów na które narzekasz.

Ja bym chętnie wrócił, bo przy pracy niezastąpiona, ale jak kupiłem z Chin podróbkę, to wytrzymała do pierwszego upadku. :szczerb: Oryginał wytrzymywał upadek z pierwszego piętra, taka różnica.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:36.