Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Patrix 05.04.2010 14:05

Jednak czasem przeczyta się coś ciekawszego: http://www.proline.pl/?n=ipad-roli-d...ora&grupa=news
Mniejsza o "dodatkowy" monitor ale chodzi multi-touch do sterowania komputerem bez ograniczenia co do odległości od maszyny.

Patrix 04.04.2010 21:35

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1091614)
W tym sie chociaz zgadzamy! iPad to iPad! I cale szczescie ;-)...

Szkoda tylko, że wszędzie nazywają to tabletem...
http://technologie.gazeta.pl/technol...rmy_Apple.html
Ja słysząc słowo tablet - spodziewam się czegoś więcej niestety.

M@X 04.04.2010 19:39

Bo tam obrazka nie bylo - sam tekst ;-)... Ciesze sie ze dotarl i jeszcze raz wesolych swiat!

rycho 04.04.2010 19:07

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1091614)

Drogi M@Xiu.
Pragnę Ciebie poinformować, ze MMSa świątecznego od Ciebie otrzymałem za co serdecznie dziękuję.
Tylko dlaczemuż on był ten MMS bez obrazka?

ed hunter 04.04.2010 19:03

Tak. A iFail to iFail :D

M@X 04.04.2010 18:46

Patrix 04.04.2010 17:35

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1091581)
htc nie ma tabletu :D

iPad to dla mnie nie jest tablet... :D

demek 04.04.2010 15:56

htc nie ma tabletu :D

Patrix 04.04.2010 14:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1091545)
A wydawało mi się jednak, że Ipad ma być czymś więcej poza nową konsolą/odtwarzaczem filmów/ odtwarzaczem muzyki, że ma walczyć o segment zajęty dzisiaj przez note i netbooki. A według mnie nic z tych wspomnianych 'poważnych' rzeczy nie można na nim zrobić

Dokładnie, gdyby to urządzenie miało powiedzmy jakąś odchudzoną wersję OSX a nie przeskalowany FW iPhone to dałoby się na tym zrobić dużo więcej i można by to porównywać z netbookami (które to też mają system operacyjny) a tak to do czego to porównywać do HTC ? :rotfl:

Jabba the Hutt 04.04.2010 11:40

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1085066)
z tego co poczytałem w PC Formacie o iPadzie - to taki przerośnięty iPhone i to bez możliwości dzwonienia i smsowania, choć jest wersja z modemem 3G. Tylko do Internetu. jak piszą redaktorzy, nie zastapi on netbooka (nawet nie ma wielozadaniowości) więc to taka zabawka dla zamożnych . Kupować go jako substytut komputera, odpada, jako zastępcę telefonu - odpada, jako czytnik eBook - no można ale za drogi jest. On nie ma nawet slotu na karty SD czy portu USB. Apple chyba znowu chce udowodnić,że co by nie wypuściło, jest DOSKONAŁE, mimo ewidentnych braków i ludzie to kupią, śliniąc się z zachwytu. A parę dodatków i byłby niezły sprzęt.

Nadal podtrzymuję to co napisałem. Gdyby iPad miał to wszystko byłby fajny. Ale z nim jest jak z ajfonem. Nie ma kupy rzeczy a mówią,ze jest najlepszy.

inna rzecz - najpierw usiłowani nam sprzedać netbooki - okazały sie nieco za drogie i za słabe (mało mocy). Teraz próbują z tabletami...

Matefusz 04.04.2010 10:22

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1091527)
Jesli przez "powazne rzeczy" orzumiesz wykonanie dowolnej pracy poprzez dostosowanie systemu tak, by te prace wykonac, to faktycznie iPad nie jest dla Ciebie... Jesli zas chcesz przeczytac ksiazke/obejrzec film/posluchac muzyki/internetowego radia/zagrac w gre i zrobic to w PROSTY i INTUICYJNY sposob beznadmiaru ******* typu customowanie systemu/sterownikow/configow i calej reszty, to iPad jest dla Ciebie. Ma dzialac? DZIALA! I do tego jest bardzo ladne ;-)...

Ale mam nadzieję, że nie wszystko w jednym czasie bo ponoć iPad nie wspiera multitaskingu :szczerb:?

andrzejj9 04.04.2010 09:05

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1091527)
Jesli przez "powazne rzeczy" orzumiesz wykonanie dowolnej pracy poprzez dostosowanie systemu tak, by te prace wykonac, to faktycznie iPad nie jest dla Ciebie... Jesli zas chcesz przeczytac ksiazke/obejrzec film/posluchac muzyki/internetowego radia/zagrac w gre i zrobic to w PROSTY i INTUICYJNY sposob beznadmiaru ******* typu customowanie systemu/sterownikow/configow i calej reszty, to iPad jest dla Ciebie. Ma dzialac? DZIALA! I do tego jest bardzo ladne ;-)...

No tak, ale wszystko to, co wymieniłeś, to rzeczy służące rozrywce. A wydawało mi się jednak, że Ipad ma być czymś więcej poza nową konsolą/odtwarzaczem filmów/ odtwarzaczem muzyki, że ma walczyć o segment zajęty dzisiaj przez note i netbooki. A według mnie nic z tych wspomnianych 'poważnych' rzeczy nie można na nim zrobić - czyli nie wiem, zrobić jakąś prezentację (porządnie), przygotować zestawienie, pokazać jakiś arkusz czy cokolwiek podobnego. A jeżeli te rzeczy są niemożliwe, lub trudne i niefunkcjonalne, to pozostaje nam kolejna w sumie niepotrzebna zabaweczka. Zdobędzie popularność bo to Apple, ale czy na rynku naprawdę potrzebne jest kolejne takie urządzenie?

Nie wiem.. może ja się do dzisiejszych czasów nie nadaję, ale mnie interesują rzeczy, które spełniają funkcje naprawdę mi potrzebne, a nie te, które producent chce mi wmówić, że potrzebuję..

ed hunter 04.04.2010 07:56

Zabawka jest dość solidnie wykonana, nawet w rękach bezmózgich małp trochę wytrzymała. :haha:

andy 04.04.2010 01:18

Cytat:

Po co jest więc to urządenie? Szczerze mówiąc dalej nie wiem...
Sam sobie odpowiedziałeś ;)
Cytat:

Ale na serio to jedyna funkcja, która rzeczywiście mi się spodobała, to czytanie ebooków. Z drugiej strony urządzenie jest według mnie za ciężkie i za nieporęczne, żeby do tego służyć. Jednak funkcja rozwiązana jest całkiem nieźle.

Poza tym wygląda to dla mnie jak jedna wielka zabawka. Coś, na czym można obejrzeć film, przejrzeć zdjęcia, czy od biedy zagrać w jakąś grę, ale jednocześnie nie można zrobić nic więcej i nic 'poważnego'. Zresztą bez myszy i tak nawet bym nie chciał.
Oprócz tych funkcji, które wymieniłeś warto dodać jeszcze przeglądanie internetu samo w sobie.

Jeśli będzie mnie stać to na pewno zaopatrzę się w taki tablecik (tylko nie od Apple). Śmiem też twierdzić, że tablet ma szanse wyprzeć z rynku netbooki.

M@X 04.04.2010 01:17

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41.