Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 06.05.2011 20:26

Cytat:

Tym razem @Andy musisz mi to udowodnić
Wielokrotnie udowadniałem Ci to w tym temacie. Chcesz to znajdziesz.

Cytat:

Napisany przez BananaCoctail
@andy formalnie masz rację oczywiście. Zwróć jedynie uwagę, że "maczek" odróżniał się przez wiele lat od wintel (x86 jako dominujący, standardem PC stał się ten od IBM) właśnie architekturami procesorów. Tyle i tylko tyle.

Nie jest istotne, że Maki się odróżniały - to dalej były komputery osobiste.

Cytat:

Cytat:

Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów
. Ty, Andy, ty fanatykiem jesteś...
Moje komentarze obalają zdecydowaną większość argumentów fanatyków Apple. Czy to jest przejawem nietolerancji?
Co innego jest napisać "Jeżeli uważasz, że firma X produkuje najlepszy sprzęt na świecie to jesteś idiotą", a co innego skrytykować czyjś pogląd podając rzeczowe i merytoryczne argumenty.
Zresztą wielokrotnie pisałem, że nie mam nic przeciwko użytkownikom sprzętu firmy Apple. Zaczynam coś mieć dopiero kiedy taki osobnik zaczyna wygłaszać mijające się z prawdą opinie.

ed hunter 06.05.2011 20:25

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1160080)
Masz coś do mnie - napis wprost!
Nie masz - nie zaczepiaj.

Mam coś do Ciebie: Lubię Cię z całym Apllem w tle. :)

Reetou 06.05.2011 20:23

Cytat:

Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
Ty, Andy, ty fanatykiem jesteś...

yahol 06.05.2011 20:17

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1160078)
Zupełnie jak Sikorski, nie z tych Sikorskich. :rotfl:

Masz coś do mnie - napis wprost!
Nie masz - nie zaczepiaj.

andy 06.05.2011 20:17

Cytat:

Napisany przez pali
Ale jaki powód? Czy również stawiasz tezę o braku suwerenności?
Jeśli inne powody (powszechnie znane), to nie było pytania.

Jest wiele wpisów, które ma błędy merytoryczne. Niestety na dzisiaj nie jestem w stanie wypisać przykładów. Będę pamiętał o tym i zapiszę sobie jak jakieś hasło będzie niezbyt dobrze rozpisane.

Mimo błędów wikipedia to dalej świetne źródło informacji ;-)

Cytat:

Napisany przez yahol
Jeszcze raz nazwiesz mnie fanatykiem, lub wysuniesz podobną bzdurną, niczym nie uzasadnioną insynuacje pod moi adresem, wystąpię do administracji forum o zablokowanie Ci konta.
Albowiem wszystko ma swoje granice, moja cierpliwość też.

Wielokrotnie w tym temacie pokazałem, że Ty i Maks zachowujecie się jak fanatycy firmy Apple.

Cytat:

Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) ***8211; postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
Cytat z wiki.

ed hunter 06.05.2011 20:13

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1160066)
Tak, jestem zdziwiony!
Tym, ze czytasz i nie rozumiesz!
Napisałem wyraźnie niezależne, nie oceniam merytorycznej treści Wiki.

@Andy - lojalnie uprzedzam.
Jeszcze raz nazwiesz mnie fanatykiem, lub wysuniesz podobną bzdurną, niczym nie uzasadnioną insynuacje pod moi adresem, wystąpię do administracji forum o zablokowanie Ci konta.

Zupełnie jak Sikorski, nie z tych Sikorskich. :rotfl:

Banana Coctail 06.05.2011 19:54

@andy formalnie masz rację oczywiście. Zwróć jedynie uwagę, że "maczek" odróżniał się przez wiele lat od wintel (x86 jako dominujący, standardem PC stał się ten od IBM) właśnie architekturami procesorów. Tyle i tylko tyle.

yahol 06.05.2011 19:45

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1160060)
Zdziwiłbyś się ...

Tak, jestem zdziwiony!
Tym, ze czytasz i nie rozumiesz!
Napisałem wyraźnie niezależne, nie oceniam merytorycznej treści Wiki.

@Andy - lojalnie uprzedzam.

andy 06.05.2011 19:34

Cytat:

Napisany przez yahol
Stad nawet nazwa komputerów Apple - Power PC

Po co mi wklejasz definicje architektury Power PC? Jak to się ma do tego co napisałem?

PC(Personal Computer) to ogólnikowe określenie na każdy komputer osobisty. Można pod to podciągnąć komputery stacjonarne, laptopy, smartfony, netbooki czy nawet tablety. PC nie odnosi się do architektury ale do przeznaczenia sprzętu - Komputer Osobisty.
Cytat:

Żeby nie było, ze to ja wymyśliłem, czy Apple robi PR :)
Wiki to niezależne, w sumie, źródło.
Nie chcę Cię zmartwić ale wikipedia jest pełna merytorycznych bredni..

Cytat:

Napisany przez yossi
Moje wyśmiewanie się z Apple MA realne podstawy - jesli ktoś twierdzi, że na jego platformę ( jakakolwiek by nie była) nie ma wirusów, to jest tylko śmieszny.

Nie śmieszny a niedoinformowany oraz ślepy na wiedzę. Nie od dziś wiadomo, że każda platforma jest zagrożona.

@Patrix nawet takie porównania nie trafią do fanatyków. Jeżeli ktoś nie chce widzieć wad to ich nie zobaczy.

Patrix 06.05.2011 18:39

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1160058)

Zdziwiłbyś się ...

yahol 06.05.2011 18:32

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 1160041)
Mac od przejścia na x86 to PC, okrojony, ale PC - Mactel.

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1160043)
Maki to PCty od zawsze. PC oznacza Personal Computer a nie komputer z Windowsem czy Linuksem na pokładzie...

Stad nawet nazwa komputerów Apple - Power PC
Cytat:

Napisany przez wikipedia
PowerPC ***8211; architektura mikroprocesorów typu RISC oraz nazwa handlowa mikroprocesorów zgodnych z tą architekturą.

Architektura mikroprocesora PowerPC została stworzona przez konsorcjum firm Apple-IBM-Motorola znane pod skrótem AIM. Z początku mikroprocesory tej architektury przeznaczone były na rynek komputerów osobistych, z czasem stały się często używanymi w zastosowaniach serwerowych, klastrowych oraz w systemach wbudowanych. Mikroprocesor stał się podstawą opublikowanych przez AIM specyfikacji platform referencyjnych PReP oraz CHRP. Popularność przyniósł mu wybór na CPU komputerów osobistych Macintosh produkowanych przez firmę Apple w latach 1994-2006.

Żeby nie było, ze to ja wymyśliłem, czy Apple robi PR :)

Gadzina18 06.05.2011 16:24

Ja za to z chęcią przyjąłbym jakiegoś laptopa z mocnym dwurdzeniowym procesorem ARM. Nie ważne czy na Windows czy na Mac OS X. ARM może być przyszłością i wyprzeć wysłużone x86

andy 06.05.2011 15:40

Maki to PCty od zawsze. PC oznacza Personal Computer a nie komputer z Windowsem czy Linuksem na pokładzie...

Banana Coctail 06.05.2011 14:44

Mac od przejścia na x86 to PC, okrojony, ale PC - Mactel.

Patrix 06.05.2011 14:06

PC vs Mac:
http://windows.microsoft.com/en-CA/w...th?macCode=002

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04.