![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co innego jest napisać "Jeżeli uważasz, że firma X produkuje najlepszy sprzęt na świecie to jesteś idiotą", a co innego skrytykować czyjś pogląd podając rzeczowe i merytoryczne argumenty. Zresztą wielokrotnie pisałem, że nie mam nic przeciwko użytkownikom sprzętu firmy Apple. Zaczynam coś mieć dopiero kiedy taki osobnik zaczyna wygłaszać mijające się z prawdą opinie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie masz - nie zaczepiaj. Tym razem @Andy musisz mi to udowodnić |
Cytat:
Mimo błędów wikipedia to dalej świetne źródło informacji ;-) Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
@andy formalnie masz rację oczywiście. Zwróć jedynie uwagę, że "maczek" odróżniał się przez wiele lat od wintel (x86 jako dominujący, standardem PC stał się ten od IBM) właśnie architekturami procesorów. Tyle i tylko tyle.
|
Cytat:
Tym, ze czytasz i nie rozumiesz! Napisałem wyraźnie niezależne, nie oceniam merytorycznej treści Wiki. @Andy - lojalnie uprzedzam. Jeszcze raz nazwiesz mnie fanatykiem, lub wysuniesz podobną bzdurną, niczym nie uzasadnioną insynuacje pod moi adresem, wystąpię do administracji forum o zablokowanie Ci konta. Albowiem wszystko ma swoje granice, moja cierpliwość też. |
Cytat:
PC(Personal Computer) to ogólnikowe określenie na każdy komputer osobisty. Można pod to podciągnąć komputery stacjonarne, laptopy, smartfony, netbooki czy nawet tablety. PC nie odnosi się do architektury ale do przeznaczenia sprzętu - Komputer Osobisty. Cytat:
Cytat:
@Patrix nawet takie porównania nie trafią do fanatyków. Jeżeli ktoś nie chce widzieć wad to ich nie zobaczy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiki to niezależne, w sumie, źródło. |
Ja za to z chęcią przyjąłbym jakiegoś laptopa z mocnym dwurdzeniowym procesorem ARM. Nie ważne czy na Windows czy na Mac OS X. ARM może być przyszłością i wyprzeć wysłużone x86
|
Maki to PCty od zawsze. PC oznacza Personal Computer a nie komputer z Windowsem czy Linuksem na pokładzie...
|
Mac od przejścia na x86 to PC, okrojony, ale PC - Mactel.
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04. |