![]() |
ale to juz bylo....
|
Ciekawe ile w tym prawdy.. ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
------ Pytanie odnośnie systemu Siri w IP, czy obsługuje on język polski? ------ Sam system o ile się sprawdzi jest na plus. Tylko czy takie coś już nie istniało wcześniej? Np. jadę samochodem i nagle "drę mordę" do telefonu - "zadzwoń do jolki", lub "wyślij smsa do..." |
Wybieranie głosowe to nie polecenia głosowe.
Do tej pory działało to na zasadzie zapisywania sampli głosu właściciela i porównywania. Z tego co się orientuje Siri ma rozumieć dowolny głos. Tak jak sterowanie w luksusowych samochodach. Takiego czegoś w telefonie nie widziałem. Fakt - jak dotąd działa to lipnie - może Siri będzie lepsze? Sposób użycia zostawmy już użytkownikom :) Plus za to, że funkcja jest. Jeżeli za pare lat nie będziemy musieli paluchami tłuścić ekranu to pewnie będzie to zasługa Apple. Sad but true ;) |
@sobrus nigdy nie było czegoś takiego jak Siri?
Cytat:
A teraz wyobraź sobie próbę rozmowy z Siri w tłumie ludzi lub na lotnisku. Nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić jakie to może zrobić spustoszenia w kalendarzu, notatkach i liście zakupów :D Muhahahahaha :D Dlatego nikt nie myślał o czymś takim poważnie :D Jest jednak plus - ajfoniarze będą się mieli do kogo wreszcie odezwać :D |
No właśnie nie wiem co za problem, że większość takiego nie ma...
Co to stabilizacji to obawiam się że chodzi o elektroniczną. Chociaż jeżeli iP4S ma rzeczywiście pięć soczewek (wtf? gdzie oni to zmieścili?) to może nawet chodzi o optyczną. |
Sobrus, nie przesadzaj. Mój K800i miał 2.8 i stabilizację. Co za problem dla tak małej matrycy zrobić jasny obiektyw? :>
|
zobaczymy jak będzie w praniu (z baterią, aparatem i innymi).
Niemniej ten asystent prezentuje się dość ciekawe. Choć to kolejna funkcja ogłupiająca ludzi (zastępując ich w różnych czynnościach) :> |
Rewolucji nie ma, co widać już po nazwie - ale nie jest źle.
Nawiązując do dyskusji że Apple nic nie wymyśliło - iPhone4S ma system rozpoznawania poleceń głosowych Siri. Fakt niezaprzeczalny, że taki system to nic nowego. Ale jakość żaden telefon tego na razie nie ma. Dlaczego ani Samsung, ani HTC, ani Google, ani MS na to nie wpadli? Czemu nie pojawiło się jakieś HTC Fortissimo z taką nowatorską (mniej lub bardziej) funkcją? Przecież to jest nic nowego? Tylko wszyscy jak po sznureczku "nikt tego nie ma to lepiej i my mieć nie będziemy". Teraz się wszyscy z tego równo zaczną śmiać, a za pół roku w Androidzie 4 google wynajdzie koło - sterowanie głosem. Albo przynajmniej HTC napiszę jakąś protezę VoiceManilla. Potem wszyscy stwierdzą że sterowanie głosem to hoho pięć lat temu miały pralki a 30 lat temu widzieli to w star-treku. Nawet HAL9000 rozumiał co się do niego gada - więc zasługa Apple żadna i nie ma prawa do profitów z tego tytułu. Aparat fotograficzny F2.4 ze stabilizacją (cholera wie jednak jaką). Wiadomo telefon to nie aparat. Ale F2.4 nie może się pochwalić 95% aparatów kompaktowych. To jakieś 1,5EV lepiej niż przeciętny obiektyw F3.5. W jakości filmów i zdjęć przy tak małej matrycy to przepaść. Do tego matryca jest lepsza niż w iP4, które jest punktem odniesienia dla obecnego highendu. Każdy telefon ma obowiązkowo vs iPhone4 na YT. 8 godzin rozmów. Mój telefon ma 3.5h mimo ekranu QVGA i procka 520Mhz. Nieźle. |
To było do przewidzenia. Tylko rozpoznawanie mowy jest fajnie zrobione.. reszta to ziew..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jest za free?
|
http://live.myapple.pl/letstalkiphone może się wbijesz :D
|
musisz jeszcze zaplacic!
:D |
A to można gdzieś zobaczyć na żywca? Chętnie bym zobaczył tego 'kinołta'. :D