Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 09.05.2011 21:20

Cytat:

Napisany przez Bartez
andy, pisanie o kimś, że jest fanatykiem jest "wycieczką osobistą",

Nie to nie jest wycieczka osobista a stwierdzenie pewnych faktów. Wielokrotnie udowodniłem, że ich poglądy są fanatyczne i nie zamierzam się z tego wycofać bo ktoś poczuł się obrażony. Wycieczką osobistą by było gdybym tak pisał nie podając konkretnych argumentów przemawiających za tym.
Kiedy mnie Maks nazwał po raz kolejny hejterem zażądałem udowodnienia, że nim jestem - jak na razie zero argumentów z jego strony.

Cytat:

a jak wiadomo, takie nie będą tu tolerowane.
Każdy zrobi to co uważa za słuszne i właściwe.

Cytat:

Nie śledziłem tego tematu zbyt dokładnie i nie sądziłem, że tu aż taka wojna jest.
No właśnie nie śledziłeś.. Tutaj jest mocna i agresywna dyskusja, a nie wojna. W dużej ilości postów są argumenty poparte faktami.

Cytat:

Zwracam uwagę, żeby nie obrażać innych użytkowników bez względu na to, jakiego systemu używają, jakie pobudki nimi kierują, żeby tego systemu używać itp.
Mylnie rozumiesz to co robię. Nigdy nikogo nie obraziłem bo używa systemu od Appla. Jednak z całą stanowczością będę wytykał kłamstwa i bzdury jakie fanatyczni użytkownicy iOS tutaj wypisują.

Cytat:

Tak jak napisał Reetou, akurat w tym przypadku pod definicję fanatyzmu, a przynajmniej jej część niestety podpadasz Ty. Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. Pamiętaj też, że za obrażanie kogoś na forum publicznym możesz mieć problemy natury prawnej. Radzę to wziąć pod uwagę. Nie tylko Tobie zresztą.
Nie jestem fanatykiem a osobą, która ma już dość czytania bzdur o tej firmie, wielokrotnie obalałem mity fanbojów i zamierzam to robić dalej jak będą pisali głupoty.

Co do kwestii prawnych to jeżeli ktoś czuje się urażony niech składa odpowiednie zawiadomienie - jego prawo.

czary2mary 09.05.2011 15:13

A u nas kibole się biją :ysz:-lepiej by sobie w kolejkę po iPada stanęli i zarobili:D

Wiadomość usłyszana przez Tabalugę

Kris 09.05.2011 14:21

Bijatyka na premierze iPada 2 w Chinach

:sciana:

To oni sobie nie mogą podróbki wyprodukować? :D
Tych iPadów w Chinach nie robią?

ed hunter 09.05.2011 12:14

Apple najcenniejsze

Cytat:

Po czterech latach panowania Google zostało zdetronizowane w rankingu 100 najcenniejszych marek świata według Millward Brown Optimor
W ciągu ubiegłego roku marka Apple zanotowała ogromny aż 84 proc. wzrost wartości i uplasowała się na czołowym miejscu w tabeli wyprzedzając Google. Według obliczeń Millward Brown aktualnie marka Apple warta jest 153,3 mld dol. co oznacza, że od 2006 zwiększyła swoją wartość o 859 proc.

Bartez 09.05.2011 03:56

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1160064)
@Patrix nawet takie porównania nie trafią do fanatyków. Jeżeli ktoś nie chce widzieć wad to ich nie zobaczy.

andy, pisanie o kimś, że jest fanatykiem jest "wycieczką osobistą", a jak wiadomo, takie nie będą tu tolerowane. Nie śledziłem tego tematu zbyt dokładnie i nie sądziłem, że tu aż taka wojna jest. Zwracam uwagę, żeby nie obrażać innych użytkowników bez względu na to, jakiego systemu używają, jakie pobudki nimi kierują, żeby tego systemu używać itp.

Tak jak napisał Reetou, akurat w tym przypadku pod definicję fanatyzmu, a przynajmniej jej część niestety podpadasz Ty. Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. Pamiętaj też, że za obrażanie kogoś na forum publicznym możesz mieć problemy natury prawnej. Radzę to wziąć pod uwagę. Nie tylko Tobie zresztą.

andy 07.05.2011 22:14

@Kris opadła mi szczęka jak to zobaczyłem...brak słów. Nie wiem co ten ksiądz palił ale powinien przestać bo to mu szkodzi.

Kris 07.05.2011 21:52

Dziwię się, że xsiądz nie wymienił Apple i Wiki:

http://www.youtube.com/watch?v=XqflhC6JPKA

:szczerb:

- Pijesz?
- Nie!
- Palisz?
- Nie!
- Narkotyki?
- Nie!
- A może masz iPhone?
- TAAAAK!
- Czytasz Wiki?
- TAAAAK! Przeczytałem CAŁĄ!

:D

ed hunter 07.05.2011 07:07

Wańkowicza czytam, on też polityczny, ale dawno i inaczej...

M@X 07.05.2011 03:07

Edu czyta tylko ksiazki polityczne i potem zale na forum przelewa... ;-P

Patrix 06.05.2011 23:29

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1160119)
Jasne, książka mnie oświeci, a jak mnie nie oświeci, to nic nie wiem! :hahaha:

Nie, nie, że nic nie wiesz, tylko żeś ciemny... wiesz, odwrotność jasnego k***a

ed hunter 06.05.2011 22:56

Jasne, książka mnie oświeci, a jak mnie nie oświeci, to nic nie wiem! :hahaha:

M@X 06.05.2011 21:31

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1160093)
Co do tego skrótu PC: jego bezpośrednim autorem jest IBM, ale historia jest bardziej skomplikowana. Apple też miało swój udział w powstaniu tej historii i nie tylko Apple.

Może wieczorkiem napiszę, teraz idę pobiegać :)

Niedowiarkow zachecam do lektury ksiazki "iWoz, czyli jak wynalazlem komputer osobisty, wspoltworzylem Apple i dobrze sie przy tym bawilem." ;-).

@Gadzina - wyraznie widac ze to wina gry. Podmieniasz sprzet i nadal nie dziala. Pisz do Steam Support. To ich problem - zaplaciles, wiec wymagasz.

pali 06.05.2011 20:43

Co do tego skrótu PC: jego bezpośrednim autorem jest IBM, ale historia jest bardziej skomplikowana. Apple też miało swój udział w powstaniu tej historii i nie tylko Apple.

Może wieczorkiem napiszę, teraz idę pobiegać :)

Gadzina18 06.05.2011 20:42

Ilość załączników: 1
Dobra, zmiana tematu. Mam problem. Kupiłem sobie Portal 2 w wersji Mac poprzez platformę Steam. Problemem jest to, że gra się*wywala po paru minutach. Wg crash logów winna jest pamięć ram. Zapuściłem więc memtest na 48 godzin - nie wykrył żadnego błędu (w załączniku foto testu po paru godzinach, później już nie robiłem zdjęć, bo mi się nie chciało). Apple Hardware Test oraz bardziej rozbudowana wersja tego narzędzia - Apple Service Diagnostic nie wykazują żadnego błędu. Jednak mimo to gra się wywala. Stawiałem już system od nowa, ściągałem grę od nowa, sprawdzałem jej integralność przez narzędzie steam i wszystko jest ok, poza tym... że gra dalej się wywala!!!! Co ciekawe, jak wrzuciłem stare stockowe kości 2x1 DDR3 to się nie wywala... na moich 2x2 tylko Portal 2 nie działa - wszystkie inne aplikacje, które mocno korzystają z pamięci RAM tj Photoshop bądź Final Cut Pro działają poprawnie. Po włożeniu 2x4 GB od kumpla sytuacja taka sama. Tylko 2x1 działa poprawnie z tą grą.. amba... :|

yahol 06.05.2011 20:31

Żeby nie było, ze nie mówiłem:
-prośba o ukaranie użytkownika @Andy, ostrzeżeniem, poszła na PW do Barteza.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:15.