Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 03.05.2011 20:17

Cytat:

A co do hejterstwa - zaden iPhone'a nie mial, a krytykuje. To mnie wkurza. Tylko.
Po pierwsze to całe g wiesz czy osoby wypowiadające się miały styczność z tym sprzętem czy nie.
Po drugie to czy posiadam dany sprzęt czy nie, nie ma wpływu na to czy mogę się na jego temat wypowiadać czy nie. (zawsze staram się zebrać dość informacji zanim zacznę wypowiadać się na dany temat)
Po trzecie. Nie jestem hejterem, jeżeli uważasz inaczej to to udowodnij, albo przestań używać tego określenia(zapewne nawet nie wiesz co ono oznacza).
Po czwarte. Tylko fanatycy Appla mają problem z krytycznymi uwagami na temat ich ukochanej firmy.(jakoś użytkownicy innych marek tego problemu nie mają) Nie można jej skrytykować, wypowiedzieć negatywnej opinii bo albo się nie znasz, albo Cię nie stać, albo nie używałeś, albo jak to wcześniej napisałeś jesteś pecetowym betonem.

Jakoś do tej pory nie widziałem aby pecetowcy na tym forum obrażali się na każdą krytykę PCtów.

Na koniec. Jak do tej pory M@X nie napisałeś niczego konkretnego, twoje posty są ogólnikowe i bez potwierdzenia w rzeczywistości.
Chcesz odpowiedzieć na naszą krytykę to lepiej się postaraj bo jak na razie błaźnisz się na każdym kroku.

M@X 01.05.2011 16:50

Mozna. Ustawienia -> Usługi lokalizacji -> Suwak włącz/wyłącz.

Berion 01.05.2011 13:51

Powinienem sobie kupić telefon, w którym brakuje mi pewnych funkcji i dopiero wtedy stwierdzić że mi ich brakuje i ten telefon nie jest dobrym dla mnie produktem? Absurdalne!

- - -

A czy w iPhone można to wyłączyć? Funkcje funkcjami, a wybór wyborem.

M@X 01.05.2011 13:49

Berion, powinienes kupic sobie iPhone'a by mowic ze jest niedobrym produktem.

Co do screena - stare. Zreszta coraz wiecej aparatow ma wbudowana geolokalizacje...

Berion 01.05.2011 13:47

Stare.
Nie tylko iPhone wpisuje lokalizację do EXIF.

Bardzo fajny pomysł moim zdaniem. Można jakąś fotkę ściągnąć i sprawdzić w jakim konkretnie miejscu była robiona. I tutaj mam na myśli innego typu zdjęcia niż to wyżej. :P

Patrix 01.05.2011 13:45

http://niebezpiecznik.pl/wp-content/...one_exif-6.jpg

k***a

Berion 01.05.2011 13:37

Czyli muszę kupić sobie iPhona żeby stwierdzić, że brak np. slotu na SD albo BT by mi przeszkadzał? Paradoks.

M@X 01.05.2011 13:23

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1159410)
Muszę mieć w rękach żeby stwierdzić, że mi to nie pasuje?

Jasne ze tak. Ja nie krytykuje czegos, czego nie probowalem, bo to idiotyzm...

andrzejj9 01.05.2011 13:16

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1159404)
Pod sciane? Nicht schiessen!

A co do hejterstwa - zaden iPhone'a nie mial, a krytykuje. To mnie wkurza. Tylko.

Miałem w rękach Ipoda, miałem Ipada, Ipada 2 i.. krytykuję ;)

Berion 01.05.2011 13:01

Nie miałem i nie chcę mieć tak ograniczonego telefonu za taką cenę. Muszę mieć w rękach żeby stwierdzić, że mi to nie pasuje? :hmm:

Nie rozumiem Twojego toku rozumowania.

M@X 01.05.2011 12:03

Pod sciane? Nicht schiessen!

rycho 01.05.2011 11:46

Do ukarania!
Jeden i drugi.

Berion 01.05.2011 11:36

Tak, zmieniłem zdanie zaraz po napisaniu ale widzę że się spóźniłem i zdążyłeś kliknąć w stosowny panel.

Zauważyłem. Nie ma w nim żadnych ochów i achów, gołych tyłków itp. Ewentualnie nie rozumiem "stylu amerykańskiego". ;]

'Hejterami' byśmy byli gdybyśmy nie przytaczali żadnych sensownych argumentów, przede wszystkim faktów (bo opinie to można mieć różne, podobnie jak gust). :P

M@X 01.05.2011 11:13

Edytowales posta by oszczedzic sobie uszczypliwosci? Sprytne ;-]...

Edytor tego materialu dzis wylecialby z roboty, ale lata 90te (na ktore wyglada material) rzadzily sie swoimi prawami. Material przypomina TV Polonia, podczas gdy dzis preferuje sie szkole montazu amerykanskiego - zobacz chocby na TVN. Ale... odbiegamy od tematu ;-). Hejterzy winni nadal flejmowac a ja protekcjonalnie sie usmiechac - o tym jest temat ;-)...

Berion 01.05.2011 11:02

A jakie miałoby być, aby wg. Ciebie nie było nudne?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14.