Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Patrix 22.04.2011 20:11

Na szczęście to tylko Twoje wrażenie.

yahol 22.04.2011 20:00

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26694/androi...-chip-400.jpeg

Od pewnego czasu, mam wrażenie, ze dużo lepiej by było, gdyby ten topic, całkiem spory, zresztą, trafił tam gdzie jego miejsce - to znaczy do śmietnika.

czary2mary 22.04.2011 18:52

Ilość załączników: 1
Załącznik 57242

grzeniu 22.04.2011 18:43

A były przymiarki do opatentowania koła.... :sciana:
Niechby Stivie sobie patentował tylko to, co sam wymyśli. Oj maluczko by tego było, maluczko. W żerowaniu na pomysłach innych jest dobry. Opatentowac, ubrać w swoje ubranko i jazda k***a

Patrix 22.04.2011 18:27

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1158160)
Autorom akurat sluzy. Ja jestem za prawem patentowym. Zaden wynalazca nie bedzie przeciez pracowal za darmo...

No jasne...
szkoda, że Apple koła nie wymyślił...
płaciłbyś za licencję wszystkich czterech plus jedno zapasowe :P
... aa i za te od roweru też :P a Twój dzieciak nawet za te po bokach.
To jest właśnie tak głupie.

M@X 22.04.2011 18:20

Autorom akurat sluzy. Ja jestem za prawem patentowym. Zaden wynalazca nie bedzie przeciez pracowal za darmo...

Berion 22.04.2011 15:07

Ciekawy jestem kiedy oprogramowanie przestanie być patentowane. Co za *****izm. Nie służy to ani autorom, ani rozwojowi.

M@X 22.04.2011 09:24

Apple nie wymyslil takiego wygladu (a raczej jego zarysu), ale go opatentowal. A to wystarczy do pozwu...

Banana Coctail 22.04.2011 07:31

Ejpl reinwented de fołn, to może niech pozwą wszystkich co telefony produkujo?

andy 22.04.2011 06:30

Ilość załączników: 5
Apple nie wymyślił takiego wyglądu, telefony/smartfony o takich układach UI istniały już wcześniej i tylko idiota tego nie zauważy...
Załącznik 57237Załącznik 57238
Załącznik 57239Załącznik 57240
Załącznik 57241
Cytat:

Napisany przez M@X
@jesi - idac w druga strone, nie znam innego (poza soba) uzytkownika ktory nie posiadajac zadnego sprzetu Apple (przed kupnem pierwszego iPhone'a) umial docenic piekno, perfekcje wykonania, doskonalosc materialow i najlepszy konsumencki system operacyjny na swiecie.

Z tym najlepszym systemem to przesadziłeś...

M@X 22.04.2011 00:56

@Gadzina - przyznaje, doczytalem i nie jest to IPS. Choc jak mialbym porownac obraz na moim LG 24" i iMaka to MB Pro duzo blizej do tego drugiego, stad niefortunne zalozenie z IPS. Naprawde - obraz jest fenomenalny.
Co doszklanego gladzika - ma je kazdy nowszy MB Pro, poczytaj ;-). A co do jakosci z kolei Ty nie przesadzaj - pracowalem (i pracuje) na tanich plastikowych bzdetach. Pracowalem na Vaio i wrazenia nie zrobilo - za te cene wolalbym MB White.

@jesi - idac w druga strone, nie znam innego (poza soba) uzytkownika ktory nie posiadajac zadnego sprzetu Apple (przed kupnem pierwszego iPhone'a) umial docenic piekno, perfekcje wykonania, doskonalosc materialow i najlepszy konsumencki system operacyjny na swiecie.

A co do pozwu - sluszny. Trzeba byc idiota, by nie zauwazyc jakichs 90% podobienstwa...

Patrix 22.04.2011 00:19

Wiesz, jak zdejmiesz okulary i zrobisz zeza to różnicy nie widać - o to chodzi. :)

pali 22.04.2011 00:01

Wracając do iPhone

Applowi coś się ubzdurało i pozwał Samsunga za robienie klonów jego produktów.

http://img23.imageshack.us/img23/374...amsunggala.png

Przecież nawet głuchy, niewidomy i nachlany zauważy, że pomiędzy tymi telefonami nie ma ani jednej wspólnej cechy :ysz:
Ikonki są bardziej kwadratowe, guzik jest prostokątny a nie okrągły, Samsung jest o wiele większy, ma inną objętość, napis ma wielki, no i w ogóle o czym rozmowa.

jesi 21.04.2011 22:11

Gadzina18 pięknie napisane :spoko: Jesteś chyba jednym z niewielu użytkowników sprzętu Apple, który ślepo nie wierzy w sektę Stiviego ;)

Gadzina18 21.04.2011 21:40

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1158076)
Podzespoly sa prawie te same co w architekturze IBM-PC. Nie o to chodzi. Place za jakosc wykonania, najwyzszej klasy materialy, genialne Unibody, najwyzszej klasy matryce IPS, gladzik ze szkla i - przede wszystkim - za OS X. Slowem - w pelni swiadomy zakup ;-)!

Nie prawie te same... Podzespoły są IDENTYCZNE. Jako użytkownik MBP 13' nie widzę żadnych różnic w sprzęcie względem PC. Materiały nie są najwyższej klasy, np kontrolery firewire w macbookach to szmelc, w niektórych tanich PC lepsze montują (montaż dobrych układów FW zakończył się na ostatniej serii MBP nie UNIBODY). Nie działają poprawnie z wysokiej klasy interfejsami audio firewire, popatrz na forach makowych jaki ludzie mają z tym problem..... a przecież jest to sprzęt reklamowany jako ideał dla muzyka/montażysty! Macbooki Pro nie mają matryc IPS, jedyne urządzenia w ofercie apple które je posiadają to niektóre modele iMac, monitory Apple Cinema Display oraz iPad.
Przyznam, że obudowę Unibody też uważam za kawał dobrej roboty. Mój MBP nie ma gładzika ze szkła (nie był wymieniany, posiadam go od nowości), albo ja o czymś nie wiem.. który model posiada? Chętnie przejdę się do iSpotu i zobacze to w akcji..
Co do OS X jestem ogólnie tego samego zdania.
Jakość wykonania - tutaj Apple w niczym nie odstaje od innych producentów, nie przesadzajmy....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59.