Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Zetoxa 26.04.2011 08:29

pewna Florydzianka wymyśliła aplikację na ajfona,
która zapobiega wysłaniu sms-a przez właściciela, gdy jest pijany.
komunikat brzmi:
"jesteś zbyt pijany by wysłać twego sms-a"

Podejrzewam, że jest to ostatnia aplikacja na ajfona :spoko:
Wyobrażam sobie osobnika, który po odczytaniu tego komunikatu
odzywa się w te słowa:

ja jestn pjany :wow:
ot kidy ja jestm piany
chyba popirdoliłło cie ((

i ajfon ląduje na bruku w kilkudziesięciu kawałkach :spoko:

http://www.rp.pl/artykul/2,648794.html

andy 23.04.2011 14:06

Cytat:

wiadomo przeciez, ze pozew appla to tylko dla reklamy, zeby zrobic szum wokol ich fona
Chcą pewnie lepszych cen na podzespoły ;)

demek 23.04.2011 13:52

wiadomo przeciez, ze pozew appla to tylko dla reklamy, zeby zrobic szum wokol ich fona
a pozew i tak zostal by wycofany

andy 23.04.2011 12:53

No i Szajsung odpowiedział Apple...

Cytat:

Samsung pozwał Apple w trzech krajach: Korei, Japonii i Niemczech. W sumie zarzuca firmie z Cupertino naruszenie 10 patentów. Dotyczą one m.in.:
  • redukcji zużycia energii podczas transmisji danych,
  • technologii 3G związanych z redukcją liczny błędów podczas transmisji danych,
  • technologii związanych z przesyłaniem danych w sieciach bezprzewodowych.
Samsung nawet nie kryje się z tym, że pozew jest prostą odpowiedzią na ostatnie działania Apple (choć dotyczy zupełnie innych technologii). Koreańska firma liczy prawdopodobnie na ugodowe rozwiązanie, które pozwoli obu firmom na dalszą współpracę. Nie jest bowiem tajemnicą, że Apple to drugi z największych klientów Samsunga (po Sony), generujący 5,68 miliardów dolarów rocznego obrotu firmy (całkowity obrót to $142 miliardów).
http://osnews.pl/samsung-pozywa-appl...enia-patentow/

czary2mary 23.04.2011 10:33

Ilość załączników: 1
Wesołych Świąt i słodkich od Apple :D wam wszystkim:)

Załącznik 57246

Gadzina18 23.04.2011 10:25

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1158092)
@Gadzina - przyznaje, doczytalem i nie jest to IPS. Choc jak mialbym porownac obraz na moim LG 24" i iMaka to MB Pro duzo blizej do tego drugiego, stad niefortunne zalozenie z IPS. Naprawde - obraz jest fenomenalny.
Co doszklanego gladzika - ma je kazdy nowszy MB Pro, poczytaj ;-). A co do jakosci z kolei Ty nie przesadzaj - pracowalem (i pracuje) na tanich plastikowych bzdetach. Pracowalem na Vaio i wrazenia nie zrobilo - za te cene wolalbym MB White.

Ze szklanym gładzikiem masz rację, mam go w swoim MBP, co ciekawe, nie widać, by był ze szkła, jest po prostu bardzo gładki..:P Dalej nie zgadzam się z Twoim twierdzeniem, może te komputery mają gorszą obudowę, ale wnętrzności są lepsze..

andy 23.04.2011 10:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Uważaj, bo Apple opatentuje krytykę innych produktów i wtedy już nie będzie można nic pisać ;)

Po moim trupie ;p ;)

Cytat:

Napisany przez yahol
A personalnych wycieczek, w przeciwieństwie co do poniektórych, robić nie będę.

Jak na razie to ciągle powtarzasz, że piszemy bzdury i głupoty bez cytowania tych "bzdur"...

Zetoxa 23.04.2011 10:15

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1158209)

i za to cię Jąsieńku drogi cenimy :spoko:

andrzejj9 23.04.2011 10:04

Uważaj, bo Apple opatentuje krytykę innych produktów i wtedy już nie będzie można nic pisać ;)

andy 23.04.2011 09:32

Cytat:

Ale to wykroczyło poza granice normalności a posty co poniektórych kwalifikują piszącego na wizytę u psychiatry.
Cytat:

Ilość powypisywanych tu głupot przekroczyło normy, i zaczęło przypominać debaty polityczne - nie ważne o co chodzi, ważne żeby dołożyć przeciwnikowi.
Znowu ogólniki bez konkretów. Jeżeli zarzucasz nam pisanie bzdur to zacytuj je, z miłą chęcią się wtedy odniosę.

P.S. O Apple można pisać albo w superlatywach albo wcale.

yahol 22.04.2011 23:07

OK! Macie zabawę, to się bawcie :)
Nic mi do tego.
Gdyby to miało jakikolwiek sens, sam bym brał odział w dalszym ciągu.
Ale to wykroczyło poza granice normalności a posty co poniektórych kwalifikują piszącego na wizytę u psychiatry.
I to całkiem serio.
Ilość powypisywanych tu głupot przekroczyło normy, i zaczęło przypominać debaty polityczne - nie ważne o co chodzi, ważne żeby dołożyć przeciwnikowi.

ed hunter 22.04.2011 22:05

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1158180)
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26694/androi...-chip-400.jpeg

Od pewnego czasu, mam wrażenie, ze dużo lepiej by było, gdyby ten topic, całkiem spory, zresztą, trafił tam gdzie jego miejsce - to znaczy do śmietnika.

Zupełnie jak z tematem Polityka, nie pasuje do linii naszej władzy, to do śmietnika. :mruga:

andy 22.04.2011 21:57

Cytat:

Napisany przez M@X
Ma racje ;-). Gdy byl to rzetelny temat o dobrym tablecie bylo OK. Teraz to hejterskie bicie piany...

Cytat:

Napisany przez yahol
Od pewnego czasu, mam wrażenie, ze dużo lepiej by było, gdyby ten topic, całkiem spory, zresztą, trafił tam gdzie jego miejsce - to znaczy do śmietnika.

Skończyły się argumenty więc trzeba zacząć pisać o zamknięciu tematu, jakie to typowe...
Co do nazewnictwa to proszę mi udowodnić, że jestem hejterem - wyszczególnić posty w których piszę bzdury/nie prawdę.

Cytat:

Napisany przez M@X
Apple nie wymyslil takiego wygladu (a raczej jego zarysu), ale go opatentowal. A to wystarczy do pozwu...

Cytat:

Autorom akurat sluzy. Ja jestem za prawem patentowym. Zaden wynalazca nie bedzie przeciez pracowal za darmo...
Patentowanie NIE SWOICH i do tego banalnych rzeczy jest ZŁE i nikomu nie służy.

Co do wojny Apple vs Samsung to niezbyt przemyślane było skarżenie firmy która w dużej części odpowiada za podzespoły.

Apple jak na razie nie zrobił niczego swojego, procesor w srajfonie nie ich(Samsung?), wyświetlacz nie ich(LG), szkło na wyświetlacz nie ich(Gorilla Glass), układy do WiFi i innych nie ich...
Gdyby nie inne firmy i ich produkty Apple by nie istniało na rynku smartfonów/tabletów :)

Z innej beczki, ciekawe dlaczego takie opóźnienie ma Srajfon v5 - czyżby nie było pomysłu na nowego smartfona? :)

Patrix 22.04.2011 20:32

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1158188)
Ma racje ;-).

Nie ma potrzeby mnie potwierdzać,
wiem, że mam rację ;)

M@X 22.04.2011 20:30

Ma racje ;-). Gdy byl to rzetelny temat o dobrym tablecie bylo OK. Teraz to hejterskie bicie piany...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.